Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatická pohádka, která se mimo jiné liší tím, že šerm v ní, vypadá více méně jako.. šerm (což rozhodně není pravidlo). A krom něj se tu furtén někam skáče nebo leze, prchá, či provádí jiné pokoniny a přitom to nevypadá nijak zvlášť blbě (no dobře, trochu přivřít bulvy asi potřeba je), navíc se podvedlo jak obsazení (titulní písař, zavilý űberpadouch), tak řemeslo a to fakt není na tv produkci málo. Krleš & howgh & vesmírná vydra s chapadly navždy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejnovější podoba věčného pitvoření českých pohádek. 1) Nic se nezměnilo - stále stejné přehrávání (rádce Scapani Petra Nárožného se zapomněl v 80. létech), stále stejné kostýmy, účesy jako symbol degenerace pohádkové invence a především stále stejně neschopné dialogy, jejichž hloupost volá do nebes o zásah. Princ oslovuje dvorní dámy: Holky, teď mi musíte pomoci, a divák si zoufá. 2) Ještěže tu je sympatický 29letý Matouš Ruml, takže mohu dát alespoň jednu hvězdičku. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní mix - ani pohádka, ani dětský akčňák a na Vánoce mi to nesedlo už vůbec. Nezačínalo to špatně, ale v průběhu se to splašilo a já se nestačil divit jak si teďka představují moderní veselou pohádku. Stylově to nebylo špatné, ale k tomuto žánru mi to prostě nepasovalo. Asi jsem v tomto konzervativec a víc než jednu hvězdu nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím proč se někdo rozhodl zfilmovat závod přespolního běhu v dobových kostýmech. Je sice pravda, že kamera se vedoucí dvojice drží kvalitně. Jenže při jednom z checkpointů skončí v bažině a vrací se na začátek. Vše hrozivě předscriptované a také se u toho nemluví. Jen hlasitě vzdychá, pardon oddechuje. Jako kamera dobrý, zvuk dobrý, ale ten děj, na ten se rezignovalo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

K této štědrovečerní pohádce od Karla Janáka jsem přistupoval sakra s odstupem a stoprocentní nedůvěrou, ale nakonec jsem byl vcelku mile překpaven. Zejména byly skvěle vybrány lokality, hlavně v přírodě a i na neokoukané tváře se dalo dívat s určitou sympatií. Líbila se mě princezna Amálka (Monika Timková) i Janek (Matouš Ruml), kteří se dobře doplňovali. Horší byl Petr Nárožný jako rádce, nebo vychovatel. Hudba občas taky dobře vyplňovala určité scény, no nakonec bych řekl, že po delší době se štědrovečerní pohádka vcelku vyvedla. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Režisér chtěl renesanční kostýmy, ale kostymérky zařadily film do baroka. Měly pro to lepší fundus. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • K záběrům hradu při scénách v okolí posloužil německý hrad Marksburg u města Braubach v Porýní. Královský hrad byl uměle dotvořen v grafickém studiu České televize. (Jozka7)
  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)

Reklama

Reklama