Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hravá a roztomilá parodie na hrdinské příběhy, od sklepa až po půdu narvaná chytlavými melodiemi a všeljakými dvojsmysly a slovními hříčkami. Že příběhově se nejedná o žádnou extratřídu je jedno, moje srdce plesá nad ujetým humorem, hvězdným obsazením cameí (staví se třeba John Stamos nebo Hugh Bonneville) i zpívanými recapy. První série silnější 3, druhá je lepší, vtipnější a sebeuvědomělejší, je-li to (hmm, jelito) vůbec možné, 4* ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech nebudu hodnotit, ale komentář si dovolím napsat už teď, protože jsem se naprosto bavil. Sympatické postavy, které fakt hláškujou. Je to hrozně vtipný a bláznivý. Ničeho se to nebojí. Nejsem fanda filmů kde se zpívá, ale tady se mi to naopak líbilo a pěkně to tam sedlo. Navíc krásné prostředí zřícenin hradů. Nic podobnýho jsem ještě neviděl. Můžu jenom doporučit. Tohle musí zvednout náladu každýmu. Takže teď po šesti dílech musím dát 5*, suprová záležitost. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))

Reklama

Reklama