Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože není Tulipánová horečka vysokorozpočtový film, má hvězdné obsazení a luxusní výpravu. Vůbec si neumím představit, co museli tvůrci podstoupit, aby takto věrohodně ztvárnili příběh z Amsterodamu 17. století. Před mnoha lety se podařilo zprostředkovat atmosféru starého Holandska podobně autenticky Dívce s perlou. Tak jako na obrazech starých holandských mistrů, jsou všechny scény zaplněné tisíci detailů, které vypadají skvěle a trochu tím ospravedlňují poměrně stereotypně vykreslené postavy, které se uprostřed toho vztahového šmodrchance nacházejí. To ale není nijak vážně míněná výtka...je to příběh o láskou zpitomělých lidech a jednom nebožákovi, který to odskákal. Od určitého věku na nevěře nespatřuji nic romantického takže ano, byly chvíle, kdy se mi chtělo moralizovat a počínání postav jsem sledoval s nelibostí. Bublalo ve mě, že je to další výblitek červené knihovny, který lidem vštěpuje, že když jde o lásku jdou pravidla a morálka stranou. Ale kupodivu mě tvůrci překvapili koncem, který tomu všemu dává jiné vyznění. Po dlouhé době závěr filmu, který mě vysloveně potěšil. Vlastně pokud bych měl něco vytknout, je to asi jen zbytečně přepálená stopáž. Klidně víc takových filmů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto má rád A. Vikander, tak ten si ju tu veru dosýta užije. Jej časté detailné snímanie poskytuje v tomto smere slušné rozptýlenie. Na druhú stranu sa ale od práce moc nepretrhla, jej častá strnulosť mi išla po čase trochu na nervy. Ani ako dvojka s Ch. Waltzom im to moc nefungovalo - žiadne dramatické napätie medzi dvojicou, žiaden vnútorný boj medzi partnermi, žiadna dramatická hĺbka vzťahovej drámy... A v neposlednom rade po hereckej stránke aj to málo čo získala A. Vikander, to tu stráca D. DeHaan. Neviem, nejako mi tento herec nesedí, hlavne v historickom prostredí. No našťastie treba uznať, že výprava a hlavne kostýmová tvorba prepracovaná do najmenších detailov, boli naozaj úchvatné, hotové potešenie oka. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obsazení na jedničku, námět by mohl být fajn, ale nějak to nevyšlo. Ani prvotřídní herci nedokázali zahrát postavy tak, aby mi nebylo úplně jedno co s nima bude. Pohnutky hlavní hrdinky se moc nedali pochopit, velká láska mezi ní a malířem mě nějak minula a vůbec nejšílenější mi přišla ta burza tulipánů, u který jsem jen tupě zírala a netušila o co jde (vysvětlení na začátku očividně nedostatečné). Asi největší chyba filmu ovšem spočívala v tom, že to bylo hrozně předvídatelné. Po pěti minutách filmu jsem odhadla něco, čeho jsem se za hodinu opravdu dočkala. No škoda, docela zklamání. 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel snímek moc mít jako dobové drama našlápnuto mnohem lépe, ale spousta věcí mě prostě rušila. Například to, že to vypadalo že v Amsterdamu existuje jedna ulice kolem pobřeží nebo že implantace černochů do Holandska není vlastně vůbec žádný problém. Alicia Vikander tentokráte lépe vypadá než hraje. Horečku jsem si pustil hlavně kvůli tomu, že zde hraje Waltz, ale ten není v druhé polovině snad ani využitý. Klidně bych přidal nějaké vyhrocenější scény. Z DeHaana druhý DiCaprio určitě nebude, tak nevím proč se nás o tom režiséři snaží přesvědčovat. Zbytek více než solidního hereckého obsazení rozhodně nepřesvědčuje. Snad s jedinou vyjímkou Toma Hollandera. 40% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Horúčka nehorúčka, kostýmovo veľmi pekné. Aj pekne zahraté. Dej je taktiež v pohodičke, len štýl rozprávania mi nejak nevyhovoval. Pôsobí to ako taká rozprávka ale bez čarovných tvorov a podobne Film chcel obsiahnúť dve silné dejové linky a síce milostnú a obchodnú. Obe sú ale ale tak výrazné, žeby si zaslúžili väčší priestor. Preto 3 z 5 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Stejný film s rozpočtem 45 milionů amerických.dolarů se měl točit již v roce 2004, ale kvůli změně britských daní se projekt zrušil. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama