Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pominu-li dva nespřátelé tábory, které tyto filmy odmítají - čtenáře předlohy a odpůrce nikdy nekončících repríz - přikloním se k těm, kteří ocení celou pentalogii jako dobré dobrodružné filmy. Tyto získávají plus hlavně díky barevnému širokoúhlému kinu, výtečné hudbě a samozřejmě - díky bezchybné chemii mezi Mercierovou a Hosseinem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak po nejakých tridsiatich rokoch som našiel odvahu si dať repete tejto romantickej klasiky, ktorú som asi ako väčšina dnešných chlapov, videl v detstve vďaka tomu, že to bola obľúbená séria našich mám. A aj po rokoch to vo svojom žánri funguje stále dokonale. Postupy aké sú v telenovelách tu sú nielen v romantickej rovine, ktorá si dáva načas, ale vďaka tomu ten Angelikin prerod od strachu a zhnusenia cez ľútosť až k láske k Peyracovi funguje perfektne, ale aj všetky tie zákulisné pikle sa udejú v štýle, že v ten najnevhodnejší moment niekto niečo náhodou počuje a následne začne zákerne jednať. Dobro je ale naivné, bez ohľadu na to jak hrôzostrašne vyzerá a keďže je to len prvý diel dlhej série, tak žiadny happyend sa nekoná, ale pred hlavnou hrdinkou je evidentne dlhá cesta k spravodlivosti, ktorú jej bude spríjemňovať doslova hárem chlapov, ktorý podľahnú jej kráse. Tvár má Michèle Mercierová fakt peknú, len tá farba vlasov nie je môj typ. Nadchne aj nádherná hudba, celková technická stránka, výprava a aj občasná akčná scéna je na limonádové pomery dostatočne krvavá. Takže tých 7/10 preklopím na 4* bez problémov. Keď už pre nič iné, tak kvôli nostalgii a aj žánru, ktorý je tu tradične podhodnotený bez ohľadu na kvality samotného filmu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický romantický film z doby krále Ludvíka XIV. Je to v podstatě červená knihovna, ale velice kvalitní co se týče obsazení, herectví, kostýmů a mimo jiné také brilantního českého dabingu (Vinnetou a Angelika mají snad nejlepší dabing ze všech u nás nadabovaných filmů). Angelika (Michéle Merciérová) je opravdu krásná, démonickému Joffreyovi de Peyrac (Robert Hossein) to sluší i s jizvou a advokát (Jean Rochefort) je chvílemi nenápadná, chvílemi výrazná postava, která proplouvá většinou dílů série. Konec filmu, skloubený s hudbou Michela Magna, je opravdu silný. Sladkobolné romance nejsou můj styl, ale na tohle se mohu podívat pokaždé. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety mi spolužák na základní škole z knihovny svých rodičů zapůjčil první, druhý a šestý (poslední) díl románového cyklu o Angelice (ve slovenském překladu). Před nedávnem jsem na komplet toho samého vydání narazil v nabídce jednoho antikvariátu a neodolal jsem. Po opětovném přečtení a zhlédnutí filmu, který jsem poprvé viděl v kině někdy v 80. letech, musím ocenit kvalitní scenáristickou práci, která z pětisetstránkové předlohy destiluje ve srozumitelné zkratce to nejdůležitější a přidává navíc ikonické výjevy (Joffreyho laskání antického torza). Scéna, kdy je Angelika v Louvru pronásledována vrahy, je stále stejně působivá a nejlepší postava je věrný přítel D'Andijos s hláškou: "Ne, není ošklivý. Je strašný!" ()

topi 

všechny recenze uživatele

Angelika - největší konkubína Francie 17. století. V každém díle chrápala s někým jiným, i když stále svého Žofriho milovala. Já mám pro tuto sérii už od dětství slabost, na videu jsem ji tenkrát viděl opravdu mnohokrát. Překrásná Michele Mercier, dobová Francie druhé poloviny sedmnáctého století, krásné kostýmy, výprava, intriky, souboje, bitky a kolikrát kruté vraždy, nezapomenutelná hudba a hlavně český dabing, který považuji za jeden z nejlepších, který tenkrát u nás vznikl, co herec nebo herečka, to hlas nejlepších tehdejších našich hereckých es. Tohle všechno patří k Angelice a proto pro mě zůstává navždy kultovní. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Českoslovenští diváci se Angeliky dočkali až na podzim 1968, kdy navázala na nevídaný úspěch filmů o Vinnetouovi. (Cucina_Rc)
  • Během scény s házením koček živá zvířata vystřídaly kočky vycpané slámou, kterým přidělali rybářské háčky, aby se zachytily na speciálním kostýmu herečky Michèle Mercier. (raininface)
  • Autorce knižní předlohy Anne Golon se filmy o Angelice vůbec nelíbily. Chtěla zasahovat do scénáře a výběrů herců, tvůrci jí to ale nedovolili. Sama pak řekla, že film vůbec není jako kniha. Ve knize je Angelika chytrá, vzdělaná žena. Ve filmu tomu tak vždy není, často je tam Angelika (Michele Mercier) vykreslena spíš jako podvodnice. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama