Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Genialní film nabitý skvělým humorem, spoustou nezapomenutelných hlášek (např. debile jeden zelenej), podbarven vynikající hudbou Vladimira Cosmy. A především - opatřen vynikajícím dabingem. Jak českým, tak francouzským. P.S. V životě by mě nenapadlo, že Obelixe tady dabuje Jiří Lábus. Je fakt výborný!  ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dalši film o Asterixovi a Obelixovi, ktorý je lepší ako asterix v Británií. Vtipné svieže síce bez pirátov, ale všetko sa to vykompenzuje výkonom indefixa, ktorému som zo všetkých najviac držal palce. Jediné čo ma mrzí že nie je viac takýchto rozprávok lebo tieto mali dušu a vtip aj to správne moralizovanie , ktoré nemohlo nikoho uraziť. Je to skrátka king medzi rozprávkami. Slovenský dabing a indefix rules ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ak rátam filmovú verziu Asterix a Kleopatra tak Prekvapenie pre cézara je pre mňa druhým sklamaním vo svete Asterixových filmov. Film vychádza s komiksu Asterix Gladiátorom z ktorého si berie príbeh o únose člena osady a jeho následnou rescue mission.Akurát namiesto v komikse uneseného barda Kantatrixa je tu unesená Falbala s milencom.To by nevadilo ale celé je to akési spomalené a bez patričnej šťavy, ktorá je tak známa v Asterixových filmoch.Navyše kresba mi prišla dosť odfláknutá,popravde aj skvelých 12 úloh pre Asterixa zo 76´ vyzeralo značne lepšie.Ale to je v podstate detail ktorý sa Uderzovi a Goscinymu dá v pohode odpustiť. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kalendář Míši a Ríši nezklamal a jelikož je ochutnávka na další měsíc, vydáme se tentokrát na poušť zachránit krajany před Římany. Tenhle film je tak trochu ostřejší kvalitnější CZ dabingem - cituji: "Tak si zapiš za uši, že na Galy nikdy nebudeš útočit. Rozumíš debile jeden zelenej? Podívej se. Ze všech Cézarových podrobených provincií je Gálie nejvzpurnější. A ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnější. Nikdy tam nelez kreténe. Jsou to krvelačné bestie, odporné příšery, barbaři a divoši, lumpové, surovci a bezcitní hovada." Řekněte mi, teď by si žádní režiséři do klasických animovaných filmů výhradně pro děti nedovolili použít takové nadávky. Díky tomu nakonec mě naštvali z České televize, že nadabovali verzi, která není explicitní. Naštěstí tu s námi stále žije ten původní dabing, proto jsem nemusel kvůli tomu ubrat hvězdičku. Tak to je názor na dabing a teď k samotnému příběhu. Celkem se rysy podobá k příběhu s Británií. Zde naši hrdinové taky hledali lektvar, taky se oba dostali do nesnází a taky nakonec se stejně oba objevili u Cézara v amfiteátru. Na druhou stranu mě i tento příběh velice bavil, když si Římané strachem strhávali chloupky z těla, aby nedostali bombovku od Obelixe. Dále mě bavilo, když se oba učili... spíš tedy učili lektora, jak se stát gladiátorem s dalšími úplnými voly, kteří se do týmu připojili. Ať už jako Óle mexikánec, který místo učení hrál na ukulele, dále anglického newbie, který nerozuměl trenérským povelům a po každé jeho větě vyslovil: What he says? No a následná scéna, kdy Obelix hledal svého Idefixe a Asterixe neklesla na originalitě. Takže já jsem i za tento příběh velice spokojen, dávám zasloužené 4 hvězdičky a jsem vděčný tomu, že Asterix a Obelix neztrácí na originalitě. :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama