Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Áno, pobavil som sa, ale zas nie tak ako som čakal. Skutočne vtipných scén je minimum, skôr sú tu sympatické a výrazné postavy s vtipným vystupovaním. Celý čas som mal dojem, že sa film nevie rozhodnúť či chce byť vojnovým filmom alebo komédiou a tak nie je ani jedným. Citeľne mi chýbala tiež gradácia a určité smerovanie filmu - je to len súbor úsmevných príhod, ktorý po pol druhej hodine náhle skončí. 6+/10 ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Až pojedete z kopce, tak se modlete - to kolo nemá brzdy." Úsměvný příběh z druhé světové války postavený na konfliktu Francouzi x Němci. Kdysi mě tahle komedie hodně pobavila, dnes už ji tak třeskutě vtipnou neshledávám. Frantíci střídavě vyhrávají a prohrávají nad Skopčáky, vyřizují si úsměvně účty s kolaboranty, kolísají ( někteří) mezi snahou nasolit nepříteli zadek a nebo se někde zašít a počkat, až se vše přežene. Bavila mě hudba ( H.Bourtayre) i tupost Němců ( vzít jim zajatce nebo rozstřílet tank nebylo nakonec až tak těžké). Vynikající dabing pozvedá film výše, ale z dřívějších 4* u mě padá na stále krásné 3*. ,,Uklouzl jsem, vážně jsem uklouzl!" ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Frantíci umí. Není to ani tolik komedie, ač je to humorně pojato, moc se nenasmějete (dnes dělají mnohem vtipnější). Spíš se dá žasnout nad zajímavým námětem, který je i hezky dějově pojatý, hlavně všemi zúčastněnými kvalitně zahráno a vůbec zkoordinováno - vytvořit kulisy a kostýmy a tolik lidí se toho zúčastnilo. Myslím, že to tehdy musel být jeden z nejdražších francouzských filmů. Film mi hodně připomíná dětství. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství a možná nejpohodovější válečný film. Trojice francouzských vojáků prochází okupovanou Francií a snaží se prostě nějak přežít. Mezitím se koupou, chytají králíky a potkávají plejádu nejrůznějších charakterů, které dobře vypovídají o tom jak k okupaci přistupovali prostí francouzi (nezapomenutelná scéna s hokynářem). Navíc mají úplně boží transportér, který jsme si s bráchou stavěli v dětství ze Sevy. Přestože první díl není nijak akční, napínavý nebo extra vtipný, sálá z něj letní pohoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Pro natáčení filmu bylo k dispozici jen velmi málo francouzské nebo německé vojenské techniky z druhé světové války. Naproti tomu americká armádní technika byla snadno dostupná. Vojenská vozidla, která se ve filmu objevují, jsou proto často přebytečná vozidla americké armády přemalovaná do barev francouzské nebo německé armády nebo doplněná dřevěnými panely, aby vypadala jako dobová vozidla. (classic)
  • Francúzski vojaci vo filme používajú pušky MAS-36. (Jello Biafra)
  • Scéna výbuchu okna s francouzským vojákem byla natočena v restauraci letištního klubu La Ferté-Alais. (classic)

Reklama

Reklama