Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 11

Recenze (983)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

7 věcí, které mě naučil Kong: Skull Island: 1) Titulní role znamená, že ve filmu nemáte žádnou úlohu, ale scénáristé potřebovali někoho, do koho by se hlavní hrdinka mohla zamilovat. 2) Při focení polární záře několika vteřinovou expozicí byste měli používat blesk. 3) Pokud nemáte blesk, můžete ho nahradit zapalovačem. 4) Vojáci netrefí nic. Fotograf, který nikdy nedržel zbraň v ruce, trefí všechno, i když se cíl pohybuje rychlostí stovek kilometrů za hodinu. 5) Plynová pistole je mnohem účinnější než kulomet. 6) Samurajský meč je mnohem účinnější než automatické zbraně. 7) Jste-li nejdražším stopařem na světě a je-li vaším jediným úkolem dovést civilisty přes nebezpečný ostrov k řece, stačí, když po pěti minutách cesty ukážete dopředu a řeknete: "Jděte tudy." || Jinak nicméně relativně vtipné a zábavné. Je příjemné vidět pro změnu zase jeden akční film, který si svou absurditu dobře uvědomuje, a umí z ní těžit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už som si dlho nepustil na domácom kine niečo tak audiovizuálne štavnaté, jak je nový Kong. Možno bol dojem z filmu zosilnený nostalgiou z detstva, ale pre mňa to bol každopádne skvelý dobrodružný film s dynamickým tempom a výborným obsadením. Kto v danom žánru skúma fyziku, či nebodaj hľadá logiku v blockbustru tohoto typu, ten sa dobre baviť určite nebude ;-) Ps: Hiddleston vyplňuje každý jeden hluchý moment čisto len tým, že je v záberu. V Marvelovkách boli jeho kvality hneď jasné, ale vlaňajší "Night Manager" ukázal, že jeho najlepšie výkony budú len pribúdať. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bitky s Kongem jsou boží a scéna s pavoukem jakbysmet, všechno ostatní ale v Ostrově lebek kulhá. Hlavně lidští hrdinové se dělí na líně vystavěné, nevyužité (proč tam sakra byla ta asijská slečna?!) a jasně určené k likvidaci, kvůli čemuž tak výrazně trčí ven Reilly, jenž Hiddlestonovi vyloženě krade film pod rukama. Jeho veterán vůbec není takový magor, jak se zdá z trailerů. Marlow a samotný Kong jsou naopak nejlépe vykreslené postavy a často dávají zapomenout na to, že se tu vlastně jen běží z bodu A do bodu B, aby se mohl budovat filmový vesmír. Jako blockbusterová blbina tak Ostrov lebek s klidem funguje. Monstrózní (r)evoluce se ale bohužel nekoná, na to je Kongův návrat až příliš scenáristicky podvyživený. (6/10) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Správny popkorňák so všetkým, čo k tomu patrí. Nechýba dokonca ani klasický, dnes už zriedka využívaný konflikt zelený mozog versus rozumní civilisti. Veľa akcie, pekné efekty, hra na city aj trochu brutality v spôsoboch zomierania. Proste pohodička, letný blokbaster. Z traileru som bola nadšená a výsledok uspokojil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Kdybych někdy točil King Konga, vypadal by hodně podobně. Moje krevní skupina. Samozřejmě, scénář by se dal pilovat, postavy prohlubovat, ale o to v těchhle monster bijácích moc nejde a tady je to taktéž vedlejší kolej. 70´s nejvíc. Spousta záběrů (ba celých pasáží) vypadá fantasticky a daly by se okamžitě rámovat, prostě vizuál (i hudba) dle mého gusta a přes ně se moc chyb neprolne na povrch. Kongův Ostrov bavil a klidně chci víc... 85%. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • "Znie ako vták, ale je to mravec!" Celá táto scénka sa pôvodne nemala dostať do finálneho filmu - John C. Reilly (Hank Marlow) sa pokúšal rozosmiať kolegov a členov štábu tým, že si vymýšľal tie najbizarnejšie imaginárne monštrá, na aké mohol prísť. Režisér Jordan Vogt-Roberts sa rozhodol, že to pasuje k bizarnej ekológii Ostrova lebiek, a tak to vo filme ponechal. V neskoršom interview Vogt-Roberts povedal, že obrovského mravca chcel zaradiť do niektorej zo scénok, no nemohol, kvôli rozpočtovým obmedzeniam. (Eeve)
  • Výška Konga v tomto filmu je cca 100 stop (přes 30 metrů), což z něj činí největšího amerického filmového Konga. Celkové prvenství však drží ten japonský který se objevil ve filmech King Kong vs. Godzilla (1962) a King Kong Escapes (1967). Tam jeho výška činila rovných 50 metrů. (Israha)
  • Po několika záběrech na vyplouvající loď vidíme vrtulníky, konkrétně čtyři UH-1 a jeden Chinook, v dalším záběru je pak ještě vidět těžký Pave Low. Při odletu z lodi je však najednou vidět celkem deset vrtulníků typu UH-1. (SsgtJira)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama