Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na další Underworld, sem se tešil a to hrozně moc a nelze se mi divit, zatímco ostatní filmové série, se ztrácejí v zapomnění a nebo sou diváky či kritiky odstřelovány, jako gangsteři v Brooklynu. Tak Underworld hrdě stojí a každou nepřízeň osud, s galancí a s noblesou přečkává. A to že Krvavé války měla režírovat žena, sem bral jako plus, však vzpomeňme na drsnou Kathryn Bigelow a Lexi Alexander, ty se servítky ve svých filmech rozhodně neberou. Ale tady, tady možná to měl režírovat nějaký chlap. Ono to neni špatný akce je furt skvělá a eRková, Kate Beckinsale to v latexovém a velice těsném kostýmu, stále sluší, ale tady tomu prostě chybí, chlapský tah na branku. Možná za to může první uspěchaná polovina, nebo množství postav, kde se každý snaží získat pro sebe co nejvíc moci a síly, či snad to že hlavní záporák je tak trochu nevýrazný. A nebo je to něco, co předchozí filmy mají, ale stále je to furt drsný film, kde se vlkodlaci rubou s upíry a postavy se rozvíjejí, Theo James prokouknul a už neni za takového ňoumu. Tohle je vlastně první Underworld, co hodnotím za čtyři, sou to poněkud slabší čtyři a s tím, jestli bude další díl, tak ať je to jako předchozí díly.....hlavně moje nejmilejší dvojka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme klamať, ide to dolu vodou. Underworld bola zo začiatku celkom zaujímavá séria. Príbeh bol pútavý a akcie mali čo ponúknuť. V posledných dieloch sa to už všetko na silu naťahuje a za písací stôl a na režisérsku stoličku sú dosadení, čoraz väčší amatéri. Príbeh sa snaží aspoň o nejaký background, ale iba sa opiera o staršie diely a s ničím novým nepríde, tým pádom ani moc nezaujme. Podobne je na tom aj nový nezaujímavý vodca Lykanov. Blood Wars nemá ani poriadny príbeh, ani poriadneho záporaka, ani dobré postavy, ani dobrú hudbu a bohužiaľ, ani dobré efekty (digitálny Lykani sú tuším čoraz horší a horší), takže všetko na svojich ramenách nosí (ešte stále sexy) Kate Beckinsale, ktorá môže zas vytiahnuť opätky do boja. Len dúfam, že toto bol už posledný diel, lebo sa to čoraz viac blíži ku kvalitám ďalšej na silu tlačenej ságy, Resident Evil. 55% - 3* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto sága o neohrozenej smrťonožke Selene už nemá čo ďalej ponúknuť. Triky a akcia boli síce štandardne slušne zvládnuté a divácky atraktívne, no po obsahovej stránke to bolo slabučké, ako zomierajúci mravec. Navyše väčšina akcie je ponorená až do moc výraznej tmy. Chcelo to trochu lepšiu prácu so svetlom a dejovú linku tiež niekam posunúť, skrátka vytráca sa tu tá epika, patrná hlavne v prvých dieloch. 50/100 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je na úrovni jednotky a trojky. Miestami celkom pútavý príbeh vyplňujú mdlé akčné scény. Latexová Kate už z toho na konci chytila šediny. Teší ma, že Speedmana nadobro odkráglovali, ale mrzelo ma, že sa zbavili aj Seleninej dcéry. Do popredia sa dostal prekvapivo chlap Theo James z ktorého robia pomaly nového vyvoleného. Nejakú extra charizmu nemá, ale nie je až tak úplne nevýrazný jak niektoré iné hlavné postavy z minula. Zo záporákov ma ten lykanský pseudodsniak príliš nenadchol, ale zato som si vychutnával slizkú a totálne sexy mrchu Lara Pulver. Páčila sa mi jak herečka tak aj postava, ktorú hrala. Tá si ukradla celý film pre seba a ja by som jej kľudne párkrát poslúžil jak ten jej poskok. Pre túto sériu je už tradíciou, že v každom diely sa objaví krajšia sexica ako fádna Kate. Veď aj tá zradná upírka Daisy Head je viac hot. Škoda len, že aj keď sa krvou a brutalitami v sérii nešetrí, tak na nejaké nahotinky nikdy nedôjde. Sakra. Hneď by sa mi zvýšilo hodnotenie. Záver tohto dielu je otvorený pre ďalšie pokračovanie. Aj keď ma táto séria dvakrát nenadchla, tak by som si ho rád pozrel. Snáď ho slabšie tržby nadobro neodpísali. 4,5/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama