Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (234)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Verziu z roku 1959 som videl raz, ale uplne ma uchvatila svojou myslienkou o tom aka je pomsta nezmyselna vec, comu sa venovala dalsiu hodinu potom, co hrdina dosiahol svoju pomstu. A aj ked nevyznavam ziadne nabozenstvo, tak mi vôbec nevadilo, ze to ponaucenie o pomste do velkej miery čerpá z biblie. Jedine, co po rokoch zastaralo, bola namorna bitka, ktora dnes uz pôsobi komicky. Skoro 60 rocny 4 hodinovy film by bol pre dnesneho mladeho divaka asi nestravitelny. Pre neho je urcena tato dynamicka verzia s vytunenou CGI vizualnou strankou. Dej ostal prakticky rovnaky bez väcsich zmien. Prekvapilo ma, ze ostala aj linia a zamyslenie sa nad zmyslom pomsty. Bohuzial prave tato linia je natolko skratena, ze funguje najmenej a po velkolepom finale so zavodom koni som sa modlil, nech uz je tu co najskôr koniec. Ostatne linie aj v skratkovitom podani funguju vdaka charizmatickej hlavne dvojke. Jack Huston ako Ben-Hur mi bol dokonca sympatickejsi ako Heston a väcsinu polôh zvladol uhrat bezchybne. Len ten zaverecny prerod nedokazal v tom rychlom tempe uhrat ani on. Toby Kebbell ako Messala funguje dokonale v zapornom mode a pokial je este za dobreho, tak uz vtedy cely cas cakate, kedy vytiahne dýku a bodne niekoho do chrbta. Z ostatnych hercov tu ma nejaky zmysluplny priestor uz len Freeman, ktory si znova strihol dobrosrdecneho mentora. Co sa tyka akcie, tak kto pozna original, tak vie, ze môze ocakavet len 2 akcne sceny. Namorna bitka na mori je perfektna a ako jedina trumfne original. Cely cas je prehladna, obsahuje mnoho dlhych zaberov bez strihu a celkovo pôsobi pôsobivo. Konsky zavod je taky kvalitny sucasny CGI standard. Obsahuje aj pôsobive vychytavky a na PG-13 rating je neskutocne krvavy. Ale pri porovnani s originalom, kde vsetko tocili natvrdo bez CGI, nema najmensiu sancu sa mu vyrovnat. Technicka stranka si ale zasluzi pochvalu. Takze vysledkom je film, ktory ma dynamicke tempo a ani na sekundu nenudi a obsahuje 2 kvalitne akcne sceny. Len ta hlavna myslienka nie je sprostredkovana prilis dobre a pôsobi ako nieco navyse. Kto nevidel staru verziu, tak mu novu odporucam a fajnšmekeri ostanu pri starej, ktora aj po rokoch stoji za to. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původního Hura jsem do teď neviděl,takže mě Bakmambetovův remix zase nenaštval tolik.Vizuálně je sice fajn a třeba scéna na lodi,nebo finální souboj čtyřspřeží vypadají dobře,na druhou stranu je všechno zbytečně sráženo tím,že sám hlavní hrdina je v mnoha fázích filmu vyobrazen pouze jako standardní idiot (minimálně na mě tak působil).Vlastně skoro všem (s vyjímkou Freemana) chybí potřebná dávka charsimatu pro podobný druh filmu a ve výsledku to prostě nepůsobí dobře.Nebýt už zmiňovaného vizuálu,nejspíš bych sáhnul po dvou hvězdách...60% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když Wylerovu verzi, milovanou to srdcovku epického sandálového žánru, pominu, zůstane prefabrikovaná agitka o odkazu nejslavnějšího nazaretského tesaře, přičemž to aktuálně nejznámější kazašský kulturní vývoz kočíruje pomocí CGI generátoru, jemuž někdo zapomněl vypnout algoritmus na vizuál seriálu celoplošné televize, takže už jenom čekáte, až vám to všechno M. F. na konci vysvětlí a ono tentokrát ne (ups, spoiler). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POZNEJ SVĚT, VE KTERÉM ŽIJEŠ, JUDAHU. SVĚT, VE KTERÉM ŽIJEŠ, JE ŘÍMA. JEJICH ZÁKONY. JEJICH SÍLA. NEMŮŽEŠ S NIMI BOJOVAT V ULICÍCH. ALE JE JINÝ ZPŮSOB. ARÉNA...“ /// Jsa kulturní barbar přiznávám bez mučení, Oscarovou klasiku neznám. Ovšem tuším, že s hodnocením to bude stejný, jako u Sedmi statečnejch. Příběh (i když končí hafem zázraků) se mi líbil, nemám nic ani proti nehvězdnýmu vobsazení. A přestože se řadím k těm spokojenějším, jsem rád, že tržbama dostali tyhle (všechny!) nesmyslný remaky na piču! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Klasiku neznám a knihu „Ben Hur: Příběh Kristův“, kterou v roce 1880 napsal Lew Wallace, číst nebudu. 2.) SPQR. 3.) Thx za titule „johnny.ka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film nikto nechcel vidieť. Čudný asi historický asi dobrodružný film. Dlhý, s nenormálne nesympatickým hereckým obsadením, šialenými poslednými cválajúcimi sekundami (to si režisér robil srandu?) a s mimoriadne wtf vedľajšou linkou s Ježišom (!). Originál som nevidel (ani sa nechystám), ale tento remake (ak ho mám hodnotiť ako samostatnú snímku) bol naozaj veľmi zvláštny a vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Ale skôr nie a keďže opatrnosti nie je nikdy dosť (a kasting je fakt nevydarený), dávam len 2*. Bekmambetovi odporúčam venovať sa už len produkcii (Pátranie, Hardcore Henry, Apollo 18). Ukážkový prepadák: rozpočet 1OO miliónov, celosvetová tržba 94. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)
  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama