Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 5

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

owwidius 

všechny recenze uživatele

Velmi vesela zalezitost, prislo mi to, ze to typek robil z radosti a z vasne, pre vsetko co znamena Hollywood, tj spev, tanec, film (plus nenaplnene plany a sny). Neobycajny, tak akurat poeticky, ale na plny pocet mi tam chybal zaujimavejsi pribeh. Ale inak rozhodne nadpriemerne pozeranie a vyslovene oddychovka, ale nie v zmysle ze vypnut mozog, ale taky ten feel good movie na ktory sa proste dobre pozera. Damien Chazelle je typek, ktory ma pred sebou asi velku buducnost. Zaujimave je, ze si pise scenare aj sam, tak snad sa teda nechyti hocicoho len preto, ze sa mu po 2 mrte uspesnych filmoch ponuky asi len tak pohrnu. [#3/2017] ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší milostný film poslední doby. Neholduji úplně tomuto žánru, ale forma jakou to bylo natočeno, mě docela okouzlila. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Pekný film. Ale to je tak všetko. Goslinga mám ako herca čoraz radšej, a to aj vďaka výkonu v tejto snímke. Počas celých dvoch hodín som sa len raz pozrel na hodinky. Ale viac mi to prišlo ako nejaká indická melodráma - tanec, spev, láska, smútok, farbičky. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nejsou moje parketa, ale tohle se povedlo. Má to feeling Singin' in the Rain, a celkově mám pocit že tenhle film nebude moc stárnout a zařadí se mezi muzikálový klasiky. Navíc toho zpívání tam zas tolik není, a fakt že jeden z hlavních hrdinů je muzikant dodává případnejm zpívanejm scénám punc toho, že nebijí do očí, což se mi u sledování muzikálů normálně stává. Povedlo se! ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Epický úvod filmu odkazuje na slavné muzikály a i když následující děj se jim tolik nepřibližuje, já jsem spokojená. Fanoušci jazzu, Emmy Stone a Ryana Goslinga budou nadšeni, fanoušci psychologických/artových filmů budou zklamáni. Je to svým způsobem střízlivé a co mě překvapilo nejvíc, nemá to klasický happy end, kdy ti dva skončí spolu, ale odráží to reálný svět. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Ona je vlastně idea La La Landu hodně podobná té ve Whiplashi. Co je člověk ochoten obětovat pro svůj sen a jestli to za to stojí, přičemž v obou případech je odpověď kladná. Samozřejmě je to jiný žánr, jiný způsob vyprávění, ale v podstatě je to o tom samém. Ne, že by mi to vadilo. Muzikálový formát zvládl Chazelle skvěle, šikovně míchá žánrovou abecedu s vlastní invencí, romantiku dávkuje uměřeně, i když jsem čekal přeci jen o něco temnější vyznění. Nicméně jsem zvědavý, jestli v příštím snímku nakousne i nějakou jinou myšlenku. A ani by mi nevadilo, kdyby k tomu zase vyhrával jazz. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Hned jak se ubralo na muzikálních vložkách (od podzimu), tak mě to zcela pohltilo. To ale asi není pochvala pro ehm...muzikál. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

To máte tak, já moc muzikály nesleduju, ale když už to má ty nominace, tak teda jdu i do kina. I tak miluju Hair, J. CH. Superstar, My Fair Lady, Singin' in the Rain...No a po prvních deseti minutách už jsem cítil průser a on to pro mě průser byl. Emoce mi tady tvůrci servírovali až moc okatě a já se ukrutně nudil, ale strašně. Lidi za mnou se mi dokonce smáli, protože jsem svoje kroucení asi dával moc okatě najevo. Taková míra nevkusu a plácání nějakejch motivů jeden přes druhýho...jenom a jenom pro efekt. Chybí mi nějaká hloubka. Třeba Ryan se to zkoušel zachraňovat, ale třeba mohl mít větší prostor pro víc humoru...Asi kdybych rozumněl víc filmu, tak tam uvidím něco skrytýho, takový to filmařský "wow", ale já fakt viděl vizuálně kýčovitý muzikálový porno s pár světlejma momentama...nic víc. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Recept na úspěšný film pro rok 2017? No přeci muzikál. Protože s takto špatnou konkurencí, jako je La la land a oblibou, které se žánr očividně těší, se nelze netrefit přímo do černého. K filmu se ani nemá cenu vyjadřovat. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se u tohohle snímku nechala ovlivnit vlnou nadšení, která se kolem něj objevila, a vyloženě jsem se na něj těšila. Ok, asi dokážu přistoupit na to, že zde byl příběh trochu upozadněn (protože ne, ten mi vážně nepřišel zajímavý, ať už mám na mysli rovinu postav nebo jejich vzájemného ne/vztahu), a faktem je, že forma byla fajn - bylo to barevné, utančené a uzpívané. Ale za mě nic extra. A ksichty, které občas házela Emma Stone, mě vyloženě vytáčely, a vědomí, že za tuto roli získala Oscara, mi sledování její performance dělalo vyloženě těžší. ()

CyriC odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu monstrózně debilní příběh (teda pokus o příběh) zabalený do příjemného audiovizuálu. Postavy jsou nesympatičtí arogantní čuráci, řešící neuvěřitelné patetické hovadiny. Nemůžu se dívat na filmy o lidech, které bych nejraději poslal první třídou into the sea. Film pro přetlousté slepice, které si potřebují polaskat své srdíčko nad svými vztahovými neúspěchy. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Hezké na pohled, ale rozpačité. Ryan Gosling a Emma Stone jsou výborní jako outsideři. Postavy nejsou vedené tak, aby z nich byl patrný jejich skrytý potenciál, závěr je sice realistický, ale není přesvědčivý. Působí víc jako náhodný přílepek a všechno mohlo skončit jakkoliv jinak, protože z těch charakterů vlastně nepoznáte, na co skutečně mají. Skladby netáhnou děj, jen ho doplňují. Jako připomínka muzikálové klasiky sice La la land funguje, ale neudrží konzistenci a výsledek je mírně chaotický. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Oscara to dostalo jenom proto, že je film z oboru. Dává naději všem dívkám, že když nechají studia a stráví deset let obsluhováním ve fastfoodu, jednoho dne si někdo všimne jejich nesmělého hereckého projevu a konečně prolomí smůlu reklamou na hemeroidy či inkontinenci. Hlavně nesmí páprdům v komisi nikdo zašlápnout hollywoodský sen, jako to nakonec udělala Penny z TBBT. Muzikálová složka filmu mě taky neoslovila. Písničky jsou stejně uspávací jako herecký talent herečky Mii a hlavní hrdinka se chová tak, že si vlastně velkou lásku ani nezaslouží. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Slabá 4. Očekával jsem od Chazelle trochu víc, trochu něco jiného, né že bych byl zklamán to ne, ale něco mi tam chybělo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľká pocta pred starými klasikami, ktorá berie z každého rožku trošku a výsledok oblečie do moderných šiat. D. Chazelle ani na minútu neskrýva svoju slabosť k hudbe a hlavne ku jazz (ako sme to už videli vo Whiplash). Choreografia výborná, hudba bezchybná a hra R. Goslinga na klavíroch dáva ten určitý plus, čo film potrebuje (za ochotu nacvičiť si to celé dávam extra veľkú hviezdu). Jedine mám trošku problém so záverom, kde som ja osobne čakal niečo iné. Na spoločné scény E. Stone+R. Gosling by človek dokázal pozerať sa celé hodiny. Na koniec mi nezostáva nič iné, len pogratulovať D. Chazellovi a E. Stone ku získaniu zaslúženého Oscara. Gratulujem!! Osobné hodnotenie: 91% (*****) ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Emma Stone je výborná herečka, Ryan Gosling dobrý. La la land má oskarové ambície, ale sladký je len na povrchu - vizuálne - farebnosť, hravosť. Hudba ma (prekvapivo) nejak nedostala, bola viac-menej dobrá, tak trochu vytŕčali snáď len ústredný piano motív a pieseň na úspešnom kastingu. Mimochodom Emma Stone má veľmi pekný hlas v speve (a je naozaj dobrá speváčka), ale aj vo všednej konverzácií. ___ La la land nám v záverečnej alternatívnej verzii celej romance ukazuje, že ak idete za svojim snom - nič sa nemôže pokaziť a všetko, čo ste chceli sa vám splní. Naproti tejto zidealizovanej verzii, ktorú by sme mohli jednoducho nazvať - keby bolo, keby... stojí "reálny" príbeh, ktorý ukazuje, že sny sa tak jednoducho neplnia, že ľudia robia chyby a pre sny je treba veľa obetovať...niekedy až príliš veľa... 90% ()

Person 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle natočený film a hudba je vážně nádherná. Jinak je to bohužel často obrovské klišé a přesladký příběh bez nadprůměrného nápadu. Dlouho jsem úplně nevěděl, co si mám o La La Landu myslet. Nakonec to byl ale pěkný film, který mě vtáhl jedinečnou atmosférou a především hudbou. Potěšili také herci. Beru to asi jako poctu slavným muzikálům a zlatému věku Hollywoodu. Závěrem proto doporučuji film vidět, má totiž i navzdory některým nedostatkům své kouzlo. Díky němu taky nejspíš posbíral tolik Oscarů. ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama