Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 7

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (326)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| Nějak mě tento film nelákal, ale abych si rozšířil obzory, tak jsem to zkusil. Avšak nečekal jsem, že mi to takhle totálně nesedne. Nechci snímek kritizovat, ale celá tahle událost by se snad dala zachytit do dvacetiminutového dokumentu, ne? Alespoň to téma mě absolutně nebavilo. Krom toho ani ostatní prvky v této záležitosti byli víc než nulové. Nevadí mi ukecané filmy, ale tohle bylo na mě moc. Dvouhodinová nuda. Odpad nedávám, chyby to nemělo, avšak žádný přínos mi to nedalo. Joseph Gordon-Levitt zahrál hlavního hrdinu celkem dobře, ostatní herci mě už moc nezaujali. Nicolas Cage se tu párkrát mihne a nemá žádnou důležitou roli. Prakticky nic mě nezaujalo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sněhonorník si za profláknutí Velkého bratra dozajista respekt zaslouží, nicméně na nějaký zábavný film ty jeho trampoty fuckt nejsou. A nehnul s tím ani samotný Kámen, proto dostanete dvě a půl hodiny sice angažovaného, avšak ukrutně nezáživného kopírování na flešku a unylého žvanění s hyenami. I samotná závažnost tématu je řekněme poněkud vyčpělá v době, kdy už nikdo nemusí nikoho odposlouchávat či sledovat, protože každý retard cpe rád a dobrovolně Gůglu do mraků a džímejlů svá soukromá data, bezhlavě odsouhlasuje Chrómu přímé šmírování, nechává se s radostí sledovat Androidem a sdílí s ním kontakty a fotky svého obnaženého pohlaví, pravidelně zasílaného nezletilým figurantkám a figurantům. NSA jen prostě po skandálku změnila záhlaví a korporát je ústavně z obliga, tak se pak nedivte, až na vás jednou, když to budete nejmíň potřebovat, vytasí vaši osobní složku i s fotkou toho obřího čuráka na titulní straně. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

5 hviezd za skutočný príbeh a samotného Snowdena: je to človek, ktorý urobil pre slobodu občanov jeho vlasti viac, než všetci ostatný agenti a politici dokopy. A ajkeď jeho činy nemohli mať okamžitý efekt, urobil niečo, čo môže zmeniť dianie na tej najvyššej úrovni, a hlavne urobil tak anti-egocentrický čin, čo na svete asi zatial nikto iný. Film za 4: Mohlo to byť kľudne za 5, ale film, kde sa 9 megabajtový súbor kopíruje na počítači najvyššieho výkonu viac než 10 sekúnd, je z hladiska, že sa jedná o kybernetické téma, neodpustiteľné :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone hledá dávno ztracenou relevanci komentátora, marně. Velkou devizou Snowdena je, že na rozdíl od jeho posledních filmů nemá otravný manýristický punc a docela odsejpá. Největšího žijícího imitátora Gordona-Levitta dokonce Oliver donutil hrát, což je solidní počin. Bohužel samotný obsah výpovědi je ve srovnání s tím, co nabídl oscarový dokument Citizenfour, spíš jakýmsi přehledným úvodem do problematiky, který podbarvuje Stoneův dobře známý kriticko-patriotický postoj k současné US demokracii. Chybí tam něco provokativního, něco, co by se vpálilo do sítnice. Krotká osobní rovina to nenahradí. Snowden příjemně ubíhá a na závěr zvedne koutky nezvládnutým patosem. Průser se nekoná, subverze taky ne... [70%] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Občas neříkáme celou pravdu, ale to nám nedává právo lhát." Jsem rád, že o mně tajné služby sbírají data. Jen mě mrzí, že o mě nemají opravdový zájem. Zatím je totiž jenom sbírají, ale netřídí a nepoužívají je proti mě. Snad jim jednou budu stát za to, aby se do mě pustily a vydíraly mě tím, že čtu Parlamentní listy, jednou za čas se mi záhadně něco stáhne z Uloz.to a občas omylem kliknu na Pornhub.com. To bych jim pak musel vyzradit ... úplně přesně nevím co. To je jedno. Snowden mě zkrátka naučil schovávat telefon do mikrovlnky, zakrývat si webkameru a točit s Rubikovou kostkou jednou rukou. To bylo nejvtipnější, protože on ji jen otáčel a neskládal. Přesto jsem rád, že se našla černá ovce, která ukázala světu, jak "chrání" tajné služby občany před teroristy. Za to patří Snowdenovi a Stoneovi dík. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama