Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (151)

OJan 

všechny recenze uživatele

V první řadě je dvojka Mimoňů úplně jiná než jednička. Je to více barevné, je to více fantasy, bohužel ubylo vtipných scén a záporáci jsou slabí. Ale abych filmu zcela nekřivdil tak mě pobavila úvodní znělka, která vtipně odkazovala na úvodní znělky ze série Jamese Bonda a taky potěšilo to, že si autoři skvěle pohráli s tím, že Mimoni jsou prequelem série Já, padouch a některé věci v tomto snímku dobře doplňují dějovou linii již zmiňované série Já, padouch. Dával bych tedy čtyři hvězdy, kdyby dojem z filmu nezkazil ten přehnaně fantasy závěr. |55%| ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Svět Despicable me je mi blízký již od prvního filmu a i když Mimoni i jejich sequel je zaměřen spíš na mladší publikum, nemohu říct, že bych se nudil. Sequel Mimoňů čekal na release přes 2 roky kvůli Covidu. Minions 2 vypráví příběh o počátcích Grua s Mimoni a jeho první velký souboj, a to proti Vicious Six. Představí se tu i Gruův mentor Wild Knuckles a nechybí ani seznámení s Dr. Nefariem nebo cameo pozdějšího nemesise Grua z Despicable Me - Vectora. Minioni jsou klasicky vtipně debilní a buď to akceptujete nebo si budete trhat vlasy. Universal a Illumination zase trefili jackpot, protože i v těžké post-covid době, kdy si lidé odvykli chodit masivně a často do kina stihli utržit tyhle žluté potvory téměř miliardu. Btw ve filmu dabují JCVD a Lundgren. 3* ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině s vlastníma dětma. Ty při některých scénách tleskali a tetelily se blahem. Takže pro děti super. Mně to přišlo rozhodně slabší než jednička, ale i tak je tam hodně vtípků a vtipných scén. Bohužel tempu děje moc neprospívá hodně delších scén, ve kterých si Mimoni svou hatlamatilkou vypráví a nikdo neví, co vlastně říkají. Dabing fajn, ale při vší úctě k panu Lábusovi jeho hlas na malé děcko se už moc nehodí. Celkově nadšen nejsem, ale děti ano, takže? Udělej si obrázek každý sám. Hudba: Heitor Pereira ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mimoni si u mě konečně napravili reputaci. Po těžce průměrné jedničce a nepříliš povedeném Já, padouch 3 tady konečně máme nabušenou svižnou jízdu plnou všemožných šíleností a vtipných scén, není zde žádný prostor pro nudu, snímek nemá žádné hluché místo, vše se hrne takovou rychlostí, až mi ve finále bylo líto, že už je konec. Moc mě nadchly narážky a odkazy na 70. léta, ty jsou fakt výborné, dobové zasazení se povedlo moc pěkně využít. Příběhově se tak trochu sází na jistotu, snímek tím pádem v ničem nijak zásadně nepřekvapí, nicméně nic takového jsem od filmu ani nečekal, takže v tomto ohledu nemohu mluvit o žádném velkém zklamání. Tak nějak jsem dostal to, co jsem očekával, nebo spíš v co jsem doufal. Kvalitativně se pohybujeme někde na úrovni Já, padouch 2. Perfektně odvedená práce, luxusně jsem se pobavil. Mimoni 2 mile překvapili, jen tak dál. Viděno v kině 1.7.2022. 8/10. ()

Honzimir67 

všechny recenze uživatele

6,9/10 - Tuto gentlemanskou parádu si nelze vychutnat jinak, než v obleku se sladkým popcornem v ruce. Ano, je pravda, že v kině jsem si užíval spíše tu atmosféru nebo zážitek, než film či dokonce ten popcorn, a celou hitparádu jsem bral s OBROVSKOU nadsázkou. Přesto jsem tento filmeček pro opravdové muže čekal horší, takže za mě to rozhodně nebylo zklamání. Toto mistrovské dílo vskutku excelentně vyplňuje dějovou linku a také se zde můžete dočkat některých legendárních postav z dávných dílů "Já padouch". Jediné, co bylo nudné a hlavně velice zvláštně zplácané, byl konec, ale s nějakou tou šíleností jsme se u mimoňů smířili i předtím. Za mě je to skvělá příležitost vychutnat si film jinak než ostatní výtvory, ale jen dokud je v kinech. (Jo a doufám, že tomuto filmu zůstane těch 69%, přestože si to dost pravděpodobně nezaslouží...) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Při identifikaci zrzavého chlapce Bob nejdříve nakreslí zpěváka skupiny Kiss Gena Simmonse. (KGBelik)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama