Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer 2
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (51)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší slovenský seriál, protože : 1) originální námět azylového domu pro týrané ženy 2) Zuzana Mauréry 3) způsob vyprávění šlape přehledně a poutavě i při velkem množství postav a dějových linií ( klobouk dolů před scénářem) 4) herecky asi the best of slovakian girls ( nejvíc jsem fandil postavám G.Marcinkové, Vanessa Šarköziová a v druhé sérii Dana Pribullová ) PS: Nejfrekventovanější slovo celého seriálu je AZYLÁK , kdo ho spočte, ten ať si povyskočí pro radost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně televize natočila kvalitní původní slovenský vztahový seriál, který se nepodobá současným nekonečným telenovelám. Výborný scénář vycházející ze současné reality zasadili tvůrci do zajímavého prostředí azylového domu. Neokoukaní a u nás s výjimkou Anny Šiškové méně známí slovenští herci přidávají svými výbornými výkony příběhům na přesvědčivosti. Těch několik zobrazených osudů a dramat má v sobě napětí a spád, takže se divák rozhodně nenudí. Dokonce jsem si občas položila otázku, jak bych se v takové situaci zachovala já. Škoda, že televize nevěnuje ve své nabídce programů více prostoru propagaci seriálu a tak na něj náhodně narazí jen málo diváků, jako třeba já. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej časti vôbec nie zlé. Zaujalo ma to, herecký ansámbel výborný, tak to hádam aj ďalej bude v podobnom duchu a osudy postáv sa ďalej zaujímavo rozvinú a neskončí to ako väčšina slovenskej tvorby - teda v tápaní a práznote. A aby som nezabudla, neskutočne ma potešila úvodná pieseň od Simony Martausovej - Dobrý deň to som ja, naozaj sa tam hodí. https://www.youtube.com/watch?v=6lvoshMe6sU ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Stokrát ohrané, tentokrát netvořivě a nezajímavě: v sociálních službách málo platí, nadšení workoholici mají krachující rodiny, týrané manželky jsou nepoučitelné atd. Všechny "dějové zvraty" jsou zoufale předvídatelné a my už vždy víme, co bude následovat o chvíli dále (scénáristi nás podceňují a "překvapení" prodlužují, čímž je děj ještě nudnější...Mauréry mám ráda, ale její věk prozrazující pytlíky pod očima zpochybňují o mnoho mladšího manžela i obtloustlého mladého milence, o kterého se ženské téměř perou, dala bych si větší práci s castingem...Aspoň že Marcinková je tak krásná! Proč se vůbec dívám? Abych slyšela slovenštinu a podívala se zase na Bratislavu... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nad očekávání zdařilý seriál, který zaujme svým námětem, resp. prostředím, v němž se odehrává. Příběhy všech postav, které jsou nějakým způsobem spjaty s azylovým domem, jsou zajímavé a dokáží diváka pohltit a podnítit ke sledování dalších dílů. K tomu všemu napomáhají dobré herecké výkony, hudba prolínající se scénami, ale také dějové zvraty, které jsou protkány různými stále aktuálními společenskými tématy - alkoholismus, týrání žen, drogy, šikana, anorexie, workoholismus, intriky, atd. Jsem zvědavý na další sérii, o níž se hovoří. Věřím, že prostředí azyláku má i do budoucna čím oslovit - ať už novými postavami či rozvíjením příběhů již započatých. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (6)

  • Postavu kolíznej opatrovateľky stvárnila Emília Lörinczová, v rovnakej úlohe účinkuje aj v Súdnej sieni (2008). (fugyx)
  • Každá epizóda druhej série končila oznámením o bezplatnej linke pre ženy zažívajúce násilie. (fugyx)
  • Seriál bol pokrstený v kaviarni Divadla novej scény. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama