Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sérií American Horror Story jsem vždycky měl problém, ale jelikož má každá série jiné téma, tak každé sérii do nekonečna dávám šanci na to, aby na mě zapůsobila. Jedna série to už dokázala, tak proč by to nedokázala i druhá. Jenže u této série jsem měl problém s tím, že seriál Carnivale z HBO jsem před lety vnímal daleko intenzivněji. Tohle byl jen pouho pouhý vývar, který opět redukuje to nejlepší, co si ze světa ujetých cirkusáků dovedete představit. Jessica Lange se tu ale mimochodem opět naprosto mistrovsky vyřádila a alespoň nám ukázala, jak parádně umí zpívat. To je ale to jediné pozitivní na této sérii. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cirkus jako takový prostě nemám ráda a klauni jsou pro mě jednou z nejhorších nočních můr, takže jsem nebyla z nápadu téhle série příliš nadšená. Obzvlášť, když se nám tam mělo dostat "nejstrašidelnějšího" klauna vůbec (nakonec se ukázalo, že přeháněli, byl sice creepy, ale nic extra). Každopádně jsem se do toho pustila a od začátku jsem z toho moc nadšená nebyla. Pro mě se po druhé sérii jedná o nejslabší zápletku, příjde mi, že tvůrcům už docházejí nápady a omílají neustále jedno a to stejné dokola, herci se sice vracejí každou sérii s novými postavami, přesto jsou jejich postavy víceméně jak přes kopírák. Nepřišlo mi to ani nějak zvlášť strašidelné, ani odporné a moc mě to taky nevyšokovalo. Byla jsem ráda, že se tam objevil Neil Patrick Harris, ale jeho role byla taky příšerná. Navíc se mi nelíbilo "propojení" s Asylem, líbilo se mi, že až doteď byly všechny série separované, takže to je za mě mínus. Celkově je to pro mě takový slabý průměr. 2* ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Hodnotím po jednom díle. Nevím, jestli se bud chtít dívat dál. Ze začátku to vypadalo zajímavě, prostředí pouti, zajímavé postavy, pak to ale však začne kazit ženská, která vypadá jak děvka. A pak už to byla táhlá nuda, bez ničeho zajímavého. Třeba ta děvka byla skutečně děvka. Mentálně nemocný klaun, kterej tam stejně umřel, byla jedna z těch zajímavějších příšerek. Tenhle styl hororu však není můj oblíbený, protože já si pod názvem horor vybavím něco jiného, než nudnou vyvražďovačku. Ale tohle si přesně vybavím pod název American Horror, takže se to dá čekat. Žádná snaha o napětí zde bohužel není. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrtou řadu jsem se dost těšil, jelikož to byla příjemná změna a navíc tady byl velký potenciál. A ze začátku to taky fungovalo. Spoustu epizod nemělo chybu a například celá linka s klaunem byla velmi dobře vypointovaná. Ale s každým dalším dílem vyběhly další pod zápletky a linky, a začnou seriálu podrážet nohy. Hodně je to vidět na postavách, které se na chvilku objeví a pak zmizí. Murphy sehnal luxusní obsazení, které hraje výborně, ale na spoustě postavám nám nebude záležet nebo se moc dlouho nezdrží. Přesto si troufám tvrdit, že vyloženě slabý výkon zde nepodal nikdo. Matadoři z ostatních sérii jedou svůj standart, z nováčku nejvíce překvapil Finn Wittrock, který je naprosto skvěle zahraný, John Carroll Lynch jehož klaun je nejzajímavější postava celého seriálu nebo Michael Chiklis. trošku zamrzí, že Neila Patricka Harrise moc nevyužily a totéž platí i o Wesovi Bentley. Čtvrtá řada je pořád dobrá podívaná, u které zamrzí že má navíc, ale bojí se to ukazat. PS: Potěšilo mě, že Murphy dost často používá Bowieho písně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvá séria bola super horor s jedným geniálnym okamžikom (Piggy Man). Druhá bola v jednotlivostiach dokonalá celá. Tretia si dokázala po celý čas udržať aspoň ten tri a pol hviezdičkový priemer a hlavne úroveň. Štvrtej zostala už iba perverznosť. Z trinástich častí by som vyzdvihol opening a Bowieho pesničky. Najlepšie momenty (cameo Lily Rabe, NPH, svatba) boli tie, na ktorých sa dalo zasmiať. Trinásť častí bez akejkoľvek sympatickej alebo uveriteľnej postavy, motivácie, konfliktu. Jediný, kto z toho vychádza ako tak so cťou je Jessica Lange, na druhú stranu takej Angely Bassett mi bolo vyslovene ľúto. Trapná šaškáreň. 30% ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Tato série je propojena se sérií Roanoke (2016) skrze rodinu Mottových (Finn Wittrock a Frances Conroy), jelikož je nám v ní představen jejich dávný předek Edward Philippe Mott (Evan Peters), stavitel slavného domu, po němž pravděpodobně Dandy sdělil své násilné sklony. (hansel97)
  • Jyoti Amge, ktorá stvárnila postavu Ma Petit, sa vo veku 18 rokov zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najmenšia žena na svete. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama