Reklama

Reklama

Top Gear: Patagonský speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Patagonia special
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2014, 120 min

Na počest motorů V8 vyráží trojice moderátorů pod vedením Jeremyho Clarksona v ojetých vozech s těmito motory napříč Argentinou do nejjižnějšího města světa - Ushuaiy. Čeká je 2400 km přes Andy až do Ohňové země... Dnes se ocitneme v Argentině ve městě Bariloche, kam přijíždí trojice moderátorů a vydává se na dlouhou cestu. Při té by rádi uctili mizející motory V8, proto použijí tři ojetiny právě s těmito motory. Jeremy přijíždí s nadčasovým Porsche 928 GT, Richard s poněkud přehnaným a jasně zeleným Fordem Mustang Mach1 a James překvapivě s rudým dvouturbovým Lotusem Esprit. Před jízdou si zkritizují vozy, poté míří do 210 km vzdáleného domu, kde se ukrýval Butch Cassidy. Užívají si krajinu, silnice a své vozy, čeká je ale nelehká cesta plná nástrah a problémů... (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pořád je to Top Gear,pořád je to nadstandardní zábava - tentokrát navíc s dramatickým a nečekaným závěrem,ale po celou dobu jsem měl prazvláštná pocit,že to prostě není úplně ono (a to jsem u Top Gearu nikdy neměl).Ačkoliv sem se nevídaně těšil a jsem schopen těmhle třem pánům odpustit prakticky cokoliv,tohle je suveréně nejslabší speciál - tím spíš po geniální Africe a Barmě...70% ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Top Gear stále patrí k mojím obľúbeným programom, ale už to vyzerá trocha smiešne keď 10 minút sa strácajú po pustine a pozerajú do mapy, že ako sa dostanú z tejto situácie, keď za nimi je 20 RangeRoverov štábu v ktorých sú minimálne 2 GPS-ka. V predchádzajúcich špeciáloch bolo tiež niečo iba "naoko", ale oveľa menej čo si pamätám. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Krásná bomba mezi oči všem kritikům, kterým se nelíbí, jak hrozně je tento pořad umělý a neautentický. Závěr byla jedna velká napínavá jízda, kde možná nešlo přímo o život, ale rozhodně šlo minimálně o zdraví, kde kluci ujížděl argentinskému lidu lačnícímu po krvi. Výběr vozů vskutku zajímavý. Na samotný vrchol speciálů bych ovšem tento díl rozhodně neřadil. Přesto rozhodně příjemné pokoukáníčko. Když je tato trojice pohromadě, tak je snad zhola nemožné, aby se divák alespoň trochu nebavil. [75 %] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak, a je to tady. Dnes jsem byl svědky toho nejslabšího speciálu ze všech, který je ale ve výsledku stále velmi nadprůměrný. Nahranost situací už z toho není tak cítit (což je dobře), ale co je cítit, je to, že je tady zároveň i nějak méně vtipu (ale zábavné to rozhodně je). SKvělých scén je tu spousta - přejezd přes most tam a zpátky, přejezd přes řeku na náklaďácích, Clarkson hrající si na Butche (zejména u jeho rodného domu, kde jezdí autem kolem dokola), nebo Hammondovi věčné opravy. Naopak co působilo přehnaně, to bylo vylodění z trajektu, sice autentické, ale nepůsobilo to tak, jak nejspíš mělo. Ale ten konec, nečekaný pro všechny, nejvíc ukázal přechod mezi humorem (zhruba hodina a tři čtvrtě) a něčím hodně vážným, co není sranda (zhruba posledních dvacet minut). Vím, že za to ti šedivějící a stárnoucí pánové nemohou, ale i tohle přispělo k tomu, že je to nejslabší speciál. Mě to bavilo, ale mrzí mě, že musím dát jen čtyři, protože plný počet hvězd si tento speciál tentokrát opravdu nezaslouží a v porovnání například s Barmou nebo honbou za pramenem Nilu je to opravdu docela velký pokles, takže tomu dám 75%, neboť vtip tomu neschází, i když dochází. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Patagonský speciál sice není jedním z nejlepších co se týče zábavy, ale určitě patří mezi nejnebezpečnější. Po pravdě by mě docela hodně zajímalo, jak vlastně naše milované trio přepravili na bezpečnou půdu Chile ... První část byla slabší než druhá, hlavně proto, že se tam zas až tak nic moc dělo. Každopádně už na začátku druhé části mě tuhla krev v žilách, když se trio svěřilo, že ne všechno vyšlo podle plánu. Nejvíc líto mi bylo asi Jamese, který má na zranění prostě smůlu. Naštěstí to byly "jen" zlomené žebra, ale i tak věřím, že to muselo být velké utrpení ... A pokud jde o závěr celého speciálu, seděla jsem se zatajeným dechem a jen vytřeštěně hleděla na obrazovku. Myslím, že takový závěr nemohl čekat absolutně nikdo. A právě proto si myslím, že za takovou statečnost a hrůzu, kterou si všichni prošli, si i tento speciál rozhodně pět hvězdiček zaslouží!! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie spôsobilo v Argentíne rozruch kvôli poznávacej značke na Porsche: H982 FKL. Argentínski nacionalisti si ju spojili s Vojnou o Falklandy. Štáb poprel, že by bola značka falošná alebo zvolená zámerne. Krátko na to bolo nevyhnutné evakuovať štáb z hotela. Pri návrate do Chile na konvoj áut patriacich štábu zaútočili aj napriek policajnému sprievodu. Štáb sa nakoniec bez ujmy na zdraví do Chile dostal, ale nepodarilo sa nakrútiť plánovaný záverečný futbalový zápas áut. Namiesto toho je v dokumente zostrih z návratu do Chile. (Gothar)
  • V sedmém díle 22. série Top Gear (od r. 1978) James May při tréninku ralley zmíní, aby byl jeho instruktor opatrný, neboť má nepříjemné zranění zad. Tím myslí zranění způsobené právě v tomto speciálu. (P. J. D.)

Reklama

Reklama