Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jakékoliv filmy s velkou nestvůrou (zde jen stvůrou) byly vždy trikovou záležitostí, aby diváci v kině zavíraly pusu co možná nejméně. To snad King Kong vždy splňoval a splňovat bude. Nemůže to být videoklip, takže v druhém plánu se tam naroubuje příběh, nejlépe poplatný době. Ona zoo-bizardní láska zde asi taky dříve fungovala. Ta vždy někoho oslovit musí, ne? Dnes mě však z toho všeho zaujme jen ponurá atmosféra z počátku děje a Jeff. Uznávám, že s opicí se to někomu může líbit víc, pokud je navíc opice několikadenní či ve vrcholné veselé fázi, může dokonce TV obrazovka při stmívačkách zastat funkci zrcadla. Proč ale hodnotit krále opičáka popisem toho, že jiný je lepší, protože je jiný? A co ten v zrcadle? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

King Kong, kterého jsem viděl jako prvního a zatím asi nejčastěji. Film má krásnou výpravu, úchvatnou hudbu Johna Barryho, velmi dobrodružný nádech a skvělé herecké obsazení, v čele s nádhernou Jessicou Lange (nejlepší Kong girl a jedna z nejkrásnějších žen v historii stříbrného plátna) a proto mu odpustím i jeho největší slabinu, kterou je sám Kong. P.S. Scéna v laguně potěší nejedno chlapské oko. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kong“ z roku 1976 je dobrý, ve smyslu průměrný. Herecky je to zajímavé, ale postupně zjišťujete, že se to dá jen těžko snést. Scénář je místy hodně chabý a film je zbytečně moc roztahaný, takže se z něj vytrácí napětí. Finále kraluje, ale čeká se na něj příliš dlouho, některé scény jsou opravdu úplně zbytečné. Ten zajímavý nádech, který to mělo v mém dětském věku, se vytratil. Bohužel, některé filmy prostě stárnou. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento snímek považuji za legendu. Nadchl mě model opičáka. Na tu dobu, kdy film vznikl, jde o úctyhodné dílo. Fascinuje mě vztah, který cítí velké zvíře ke křehké dívce. Díky tomu považuji zvířata také za určité osobnosti. Snímek jsem viděl velmi dávno a tak se mi moc nechce hodnotit herecké výkony. Nebylo by to spravedlivé. Nedávno tento film vyšel na DVD, tak si ho koupím a připomenu. Jinak děkuji panu Jacksonovi, že v roce 2005 Konga patřičně "oživil". ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to špatnej film. sice remaky nemám rád už od přírody, ale tenhle jsem viděl ještě dávno předtím, než jsem si tenhle postoj vyvinul. takže se mi zalíbil. a jelikož už kvůli peteru jacksonovi můžu porovnávat, jak vypadá další verze, musím ještě hvězdu přidat. tohle je stokrát lepší, než ta bezduchá sladkobolná romanťika i se všema svejma trikama a milionovým rozpočtem a pěknými exteriéry. a i tady jsou rozhodně mnohem lepší herecký výkony, než tam. na původní to sice celkově nemá, ale to se není čemu divit. tohle jen opakuje, ale první bude mít vždycky na své straně moment překvapení. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Kong (Rick Baker) ze začátku vypadal hrozivě. Sám herec k tomu řekl: „Když jsem točil scénu ve které jde Kong k oltáři, měl jsem v hlavě myšlenku, že oltář minu a stoupnu si od něj kousek vlevo, ale jak byl ten prostor malý, tak jsem musel stat před nim. (Fuhman.Dajar)
  • Celosvětově snímek utržil 90 milionů amerických dolarů, což bohatě stačilo na pokrytí výrobních nákladů, které činily 24 milionů. Studio Paramount ovšem očekávalo lepší výsledky a tržby činící alespoň 150 milionů. Producent Dino De Laurentiis pak před premiérou suverénně prohlašoval, že King Kong překoná v tržbách Čelisti (1975) – ty však v době uvedení (tzn. bez opětovných uvedení) vydělaly přes 260 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama