Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

lamps 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se na to díval pořád dokola a obrovský chodící opičák mi svým příšerným řevem vskutku naháněl hrůzu. Teď jsem to viděl zase po delší době a svým příšerným řevem mi naháněla hrůzu prozměnu Jessica Lange. Není to vůbec špatná verze, ale na to, že je o víc jak 40 let novější než první film, zaostává za ním opravdu o dost. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento snímek považuji za legendu. Nadchl mě model opičáka. Na tu dobu, kdy film vznikl, jde o úctyhodné dílo. Fascinuje mě vztah, který cítí velké zvíře ke křehké dívce. Díky tomu považuji zvířata také za určité osobnosti. Snímek jsem viděl velmi dávno a tak se mi moc nechce hodnotit herecké výkony. Nebylo by to spravedlivé. Nedávno tento film vyšel na DVD, tak si ho koupím a připomenu. Jinak děkuji panu Jacksonovi, že v roce 2005 Konga patřičně "oživil". ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Sedmdesata leta prinesla"King Konga"v novem kabate.Autori se soustredili na vizualni stranku filmu a ta je opravdu dokonala.Ostatni slozky filmu uz tak ne-scenar je velmi jednoduchy,bez napadu a rezie jakbysmet.Z hercu pusobi prijemne Jeff Bridges a Charles Grodin.Jessica Lang se taky velmi snazi a jeji role je pro divaka uveritelna.Krome toho je vskutku velmi puvabna.Tohle vse zveda jednoduchy pribeh o neco vys a pridame.li si k tomu skutecne vydarene a nadherne exteriery,je na co koukat.Takze tentokrat davam Kongovi cistych 70%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jacksonovu verzi King Konga, považoval jsem tuhle za zdařilou. Jenže ve srovnání s Jacksonovou megaprodukcí, tahle působí až uboze. Triky hrozné, po dějové stránce také žádná sláva, ale herci celkem solidní. Prostě typický průměr, který se nedrží své předlohy zuby nehty, a po těch letech působí omšele. 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

První verze King Konga, kterou jsem viděl, tenkrát jsme na tom byli se školou a už tenkrát se mě film moc líbil. Trošku se liší podle původní verzi, co se týče hlavní hrdinky, ale jinak je to klasický příběh o " Krásce a Zvířeti ". Parádní složkou k filmu je hudba, o kterou se postaral John Barry. Ta je fakt perfektní! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (35)

  • Carlo Rambaldi sestrojil obrovský pohyblivý model King Konga, potom však přišel Rick Baker se svým podstatně levnějším kostýmem gorily. Co se stalo s Rambaldiho modelem se přesně neví, ve filmu se objeví jen velmi krátce. Rick Baker také navrhl vzhled King Konga. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama