Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomuto filmu neviažu žiadne sentimentálne úchylky tak hodnotenie zodpovedá kvalite filmu. Dej je taký jednoduchý a pritom stupidný že to až trieska dverami. Prakticky po 15 minútach viete presne čo sa stane do konca filmu. Ešte horšie ako ten príbeh sú však masky (gappa alebo čo to malo byť vyzerala ako andulka, ktora chodí ako človek v nepohodlnej maske a na chrbte ma namiesto krídiel rogalo ), herci a efekty ( ak sa to tak dá nazvať ). Kartónové domy, detské tanky a rakety vyzerajú strašne umelo v každom zábere. Jednoducho a výstižne odpad! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil Gappu ani Godzillu, Gameru a jiné sympatáky v socialistických kinech. Tudíž nemám důvod nostalgicky přidávat hvězdičky v hodnocení. A přece se mi to líbylo. Ta infantilnost, dětinský scénář, výkony (ne)herců a hlavně "triky". To všechno byla paráda. Skupina vědců na jakémsi bohém zapomenutém ostrově najde Gappa mládě a přiveze si ho s sebou do laboratoří velkoměsta. Samozřejmě tohle se nelíbí Gappa rodičům a ti podniknou trestnou výpravu za záchranou potomka. Kouzelné jsou všechny akční scény, které ocení hlavně příznivci brakových amerických hororů 40 - 50-tých let. A sladoučký závěr se štastnou Gappáckou rodinkou je jen třešničkou na dortu. ()

Reklama

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem na mladší sestru Godzilly od počátku pohlížel jako na filmovou kuriozitu. Efekty musely být zastaralé již v době vzniku, herci jsou místy až příliš prkenní a logika skřípe na hranici snesitelnosti. Přesto z filmu sálá jisté nadšení a snaha posunout filmovou kulturu dál a nebýt zjevného nedostatku finančních prostředků. Nebo právě naopak a možná by pak film jen stěží dosáhl kultové pověsti. Gappa je v mnoha ohledech tak špatná až je dobrá. A mimochodem je zjevné, že se tvůrci druhého Jurského parku nechali inspirovat právě tímto filmem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvojté béčko jak od Eda Wooda, upachtěná srajda pro blabužnické fantasmagoriky... :-) Neuvěřitelné dialogy typu "...jste japonští lidé? Přesně tak, jsme Japonci. Jak jste to poznali?..." či "...jezero pod sopkou(!) - a vážně se nám to jen nezdá? Je to pravda!..." vkusně doplňují genrové obrázky a infantilní triky, vypadající jako z dob počátků cinematografu... "...prehistorická kostra - samé kosti..." dí žaponský vědec a člověk by učurával smíchy - kdyby to nebylo celé tak strašně stupidní a nudné. Navíc v českém naprosto směšném dabingu pro kulturní masochisty, neboť >levný< distributor se ani nenamáhal k japonskému originálu dát titulky (za což by zasloužil napráskat). To vše s otřesnou kvalitou ořízlého zlého obrazu - zabaleno v edici >Zlatý fond světového filmu< (!) od KMa. Patafyzické. Ač jako dítě též jsem viděl několikráte, nehodlám podléhat nějakým sentimentálním náladám. Jedna hvězdička snad jen za tu vzpomínku. Koupeno v Levných knihách slevněno na 39,00 Kček! To se vyplatí...:-) Fakt - za víc to nestojí... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na Gappě jsem jako díte ulítával. Když se na ni dnes zpětně dívám, beru ji spíše jako příjemnou komedii s předpotopními efekty než spektakulární sci-fi podívanou, což je jen a jen dobře. Pokud se totiž divák upne na dobu, ve které snímek vznikl, může si užít nevšední romantickou komedii, kdy rodinka potvor z hlubin moře rozmačká pár papundeklových lodiček, městeček a lidiček, aby došla svého štěstí. 70% ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama