Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že Menšík už pojede na těch saních.." ;) Chtělo by se říct, že spíš nic, než kopírovat skvostnou Bridget Jones, ovšem slušné řemeslo, nikoli však zoufalé Ferencové, a povětšinou neskutečně vtipné dialogy, ovšem absolutně buddy movies a tudíž mimo mísu, kupodivu dělají tuhle naivní vykrádačku překvapivě snesitelnou.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vážení slovenskí a českí muži, dávajte si pozor, aby po tejto reklame na čaro luxusu v partnerskom vzťahu nebrala vaša partnerka odmietnutie kúpy originálu Wuthering heights ako prejav vašej neschopnosti si zarobiť peniaze. Že sa veci vyvinú trochu inak, je skôr iba detail a na veci to až tak veľa nemení. Oceňujem, že film je nakrútený presne tak, aby svoj účel splnil a v tomto smere nedošlo vlastne k žiadnej chybe. Čo je možno na celej veci to najstrašidelnejšie. Dokonca jedna sekvencia, skladajúca sa z prestrihávania troch dejových línií, je veľmi šikovne zostrihaná. Dialógy sú bohužial peklo. Byť gay, asi podám do Bruselu žalobu za hanobenie menšiny. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Evita Urbaníková objavia Ameriku... Takýchto príbehových romantických schém napr. taká D. Steelová chrlí celé tony jednu za druhou. Na začiatku je žienka, potom príde chlap s iskierkou v očiach, tá žienku poblázni, zaguľatí, potom príde druhý chlap a všetko sa komplikuje.... atď... atď. No uznajte, nič prevratné. Priznávam však, že som sa nenudil a že snímok zbehol ako voda. Z väčšej časti vďaka vôbec nie zlej technickej stránke filmu a mne pomerne sympatickému hereckému osadenstvu. Casting našťastie vyšiel tak, že pobral pre mňa to najzaujímavejšie zo súčasnej čs scény. Z tohto pohľadu by som ale možno privítal aj troška odvážnejšie scény ženského osadenstva a viac lechtivých scén, aby sa zlepšil aspoň ten prízemný a konzumný aspekt snímku. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Bude to patlalka.Její řachanda byla kravina,a ani tenhle její druhej film neni nic moc.Nejzábavnější,a hlavně takový vodlehčený scény byly z hor,a pak s Ondrou Sokolem,jinak spíš všemu podobná romantická limonádka.Ale obsazení ženskejch rolí pěkný,zato chlapi se moc nepovedli.Viděno,a zapomenuto.40%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zápory: 1) Děj je hodně předvídatelný. 2) Navíc je odtržený od reality podobně jako třeba filmy Jiřího Vejdělka. 3) Některé herecké výkony jsou dost hrozné a obsazení celkově vnímám dost rozpačitě (třeba ten Mareš na konci je vyloženě trapas). 4) Z herců mě tam asi nejvíc iritoval Ľuboš Kostelný, ten slovenský poděs je fakt něco příšernýho. A obecně už mám alergii na tenhle stereotyp homosexuálních kamarádů. 5) Celý film působí velice povrchně a emočně ploše, a jméno režisérky, která má za sebou nepříliš povedenou Řachandu, v člověku moc důvěry předem taky nevyvolává. 6) Je zřejmé, že film byl natočen pro nenáročné ženské publikum a se zřetelným komerčním aspektem. 7) Všechny sexuální scény do jedné tam jsou trapas. Klady: 1) Nezaregistroval jsem tam žádný product placement (i když tam skoro jistě byl, ale prostě tam byl asi zapracovaný tak rafinovaně, že mě nijak nerušil). 2) Táňa Pauhofová je tam skutečně úžasná a hlavně kvůli ní ta blbost stojí za vidění. (Byť mě strašně mrzelo, že jsem film zhlédl v jazykové verzi, kde mluví česky, resp. kde mi dokonce přišla předabovaná, protože mi její hlas zněl cize). 3) Hlavně zpočátku je to blbé až hrůza, ale ke konci to kupodivu začne být docela zajímavé, a jeví to náznaky o něco lepšího filmu, než jak se jevil na začátku. 4) A film má konečně velmi pěknou kameru a skvělou titulní píseň Ewy Farné, která mě k němu vlastně přivedla. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Keď bolo treba obsadiť tie najmenšie role, pomohli kamaráti. Pôrodníka Lindy (Tatiana Pauhofová) hral pán Roman Polák, riaditeľ činohry SND, teda herečkin kolega a šéf z divadla. Sestričku pri bábätkách si zahrala sestra režisérky Marty Ferencovej, ktorá sa prišla pozrieť na nakrúcanie. Chlapa vo vírivke v saunovom svete hral asistent réžie. V kníhkupectve si zákazníčku, ktorú Vanda (Klára Issová) vyhadzuje, keď tam vtrhne Jakub (Michal Zebrowski), zahrala režisérkina ekonómka. A zahral si aj veľmi obľúbený, vždy veselý člen štábu, Andrzej, osobný kaderník Michala Zebrowského. V zábere z Talianska pri fontáne, začína kamera na ňom, ako si nesie kávu. Tiež je známe, že v Tatrách na recepcii si zahrala aj samotná režisérka so svojim partnerom Pawlom, ale táto scéna bola z finálneho strihu nakoniec odstránená. (monalisa69)
  • Na tabuliach, ktoré viseli pred kníhupectvom Lindy (Tatiana Pauhofová) a Vandy (Klára Issová), sa pravidelne menili nápisy a texty. Vymýšľala ich autorka knihy Eva Urbaníková spolu s architektkou Luciou Fejkovou a často sú tam "srandičky", ktoré si mali všimnúť ostatní členovia štábu. To, že si ich niekedy nevšimli, znamená, že sa dostali do filmu. (monalisa69)

Reklama

Reklama