Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nové Zvířata nakonec nejsou tak špatné, jak jsem si původně myslel, ale i tak se bohužel nejedná o žádnou slávu. Naneštěstí se zde 95% filmu jen mluví, a i když po dějové stránce je film celkem výživný a stane se toho zde možná až trochu nadmíru, tak akce je všehovšudy 10 minut, a to je velký průser. Stejně tak avizovaný návrat do Bradavic není nijak slavný a opět je ho zde po trošce, lépe řečeno jedna pětiminutovka. Z výsledku mám pak tak trochu pocit, že jde jen o jakousi výplň před (doufejme) velkým finále, která je natahovaná jak guma od trenek a i přestože úplně nenudí, tak jsem očekával daleko, daleko více akce. Příběhově hezká, vizuálně neurážející, ale poutavě ne moc přesvědčivá podívaná ze světa Harryho, ze které by v jiném vesmíru mohl být nový kultovní snímek, ale zázrak se (už potřetí) nekoná. A přitom by film jen potřeboval větší, dravější ikonickou scénu, podle které by byl zapamatovatelný a u které by diváka vystřelil ze sedačky… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kouzla a čáry ve fantaskním světě ještě před Harry Potterem vstoupily do svého třetího závěrečného dějství. Zločinec nad zločinci Grindewald (Mads Mikkelsen) je zbaven veškerých obvinění a natrvalo se usadil v Německu, kde jsou znát totalitní tendence. Mlok Scamander však pod vedením Albuse Brumbála podniká misi, která má mocného temného kouzelníka zastavit. Trojka trvá přes dvě hodiny a je vesměs zbavena spektakulárnosti, takže divák, který čeká od filmu příval akce a dynamiky, bude muset stáhnout krovky a podstoupit roztahané dějství, kdy se občas děje něco nadpřirozeného, vypadá to technicky precizně provedené, jen to jaksi nestrhne a nenabudí na příští scénu. Ke všemu se vyřítí spousta postav, ve kterých nebude panovat stoprocentní přehlednost. Eddie Redmayne  víceméně stále funguje jako průvodce fantaskním dobrodružstvím. Postupně je ale vytláčen výraznější hereckou osádkou. Dan Fogler v roli chrabrého pekaře stále touží spočinout v klíně sošné Alison Sudol. Jude Law coby mladší Brumbálova verze má nutně bratra (Richard Coyle), bratra má i Mlok, ten se na chvíli ztratí, ale najde se, Callum Turner se představí v této roli. Tajemný Ezra Miller také sehraje svoji podstatnou roli. Nesmí chybět i nějaká ta užiteční čarodějka, takže šup sem s kakaovou Jessicou Williams. Postav je opravdu přemíra a skoro se nelze vyznat a orientovat v jejich motivacích. I třetí dějství sepsala J.K Rowling a poprvé k sobě přibrala i scenáristickou posilu, jmenovitě Stevea Klovese, ustáleného psavce dobrodružství o Harrym Potterovi. Takže by se mohlo předpokládat, že tihle dva sepíší něco mimořádného. Film na mě povětšinou působil vyspěleji než předchozí dva příspěvky, dokonce se objevily i prvky propracovanosti fantaskního světa, jenže žádná ze scén není dostatečně rozmáchlá, aby celek neměl náběh znudit mladší publikum. Je třeba také mít na paměti, že režisér David Yates se nikdy příliš nevyžíval v dynamické akci, vždy mu šlo především o poutavé podání příběhu. Ta poutavost je tentokrát permanentně narušována skoky od jedné postavy ke druhé, chybí tomu větší řád a přehlednost. Po technické stránce je to jako vždy precizně odvedeno. Rozlučka s trilogií nikterak mimořádně úchvatná, s nevelkým obsahem akčních scén, ovšem i tak přijatelná. 6/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

I u tohoto dílu musím napsat, že na Potterovskou sérii se to nechytá. Každopádně toto bylo daleko lepší než druhý díl, měli jsme tady klasické hrdiny a záporáky. Dějová linka s volbou nového šéfa kouzelnického světa byla zajímavá a Mads Mikkelsen to převzetí role Grindelwalda také celkem zvládl, i když mě teda mrzí odchod Johnnyho Deppa, protože to byla jeho role. Našlo se však i pár nudných scén. Celkově hodnotím 3,5*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jako prkýnko bez hajzlu. Potřebu vykonáte, ale očividně tam chybí to důležité. Jediné tajemství, které se tak za dvě a půl hodiny dozvíme, je to, že Brumbál je buzna. Skutečnost, že Redmayne je slizký neherec, na kterého se nedá koukat, a vypadá, jako když má zaražené koště v prdeli, známe již z dřívějších filmů. Tedy to shrnu. Film k hovnu. Zvěře tam zas tolik nebylo, zato sraček až moc. Paní Rohlíková už by se na to měla vysrat. 35% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fantastické zvery nikdy nemali kvalitu ako filmy o Harrym Potterovi (a nepomohlo ani znovu obsadenie režiséra, posledných štyroch Potterových filmov). No tak trochu vždy od dielu k dielu čakám, že príde zlepšenie a konečne to bude zábavnejšie a strhujúcejšie. Lenže aj tento tretí diel, ktorý sa snaží nalákať na podtitul Dumbledorove tajomstvá, nevynikne. Pritom príbeh vyložene nie je zlý, akurát všetko tu pôsobí takým ospalým dojmom, na ktorej operuje družina okolo Dumbledora a Mloka, ktorý to vždy trochu (a našťastie) osviežia. Bavila ma vizuálna stránka, (kostýmy, výprava, efekty), ktorá proste vyzerá už štandardne pekne Potterovsky. Bavili ma postavy aj herci (tučko Kowalski ma znova najvtipnejšie scény). Katherine Waterston ako Tina takmer zmizla a jej rola tu je skutočne minimálna, ale neprekážalo mi to. Tak isto jej sestra Queenie, nemá takú výraznú rolu ako v predošlých filmoch. Ženské zastúpenie tu tento krát na seba zobrala Jessica Williams,  ako Lally Hicks, ktorá sa už ukázala v predošlom filme, no tu ma oveľa viac priestoru a tato rola jej očividne sedí. Mlok a Dumbledore sú štandardne dobrí (obzvlášť Judd Law) vo svojich úlohách, no preobsadenie Johnnyho Deppa nie je také dobré. Madsa Mikkelsa mám rád a nevadil mi ani tu, no Depp to hral lepšie, slizkejšie a aj výzorom pripomínal čarodejného rebela, zatiaľ čo Mads, vždy elegantne oblečení neukazuje nejakú zášť voči svetu a osobne som necítil s neho strach ako s Deppa, ktorú by záporná postava mala mať. Tak isto aj Ezra Miller ako Credence bol celkom nevýrazný a zopár scén, hlavne v závere mi tam chývalo. Veľké plus znova patrí hudbe Jamesa Newtona Howarda, ktorý pomáha filmu aj vtedy, keď sa na plátne nič nedeje. Potešili aj odkazy k Potterovi, ktorých je tu viac a každý Potter fanúšik si ich určite užije. No ako som písal na začiatku chcelo by to osviežiť. Rowlingová očividne nemá všetko pevne v rukách, keďže na pomoc zo scenárom, štúdio zavolalo scenáristu predošlých Potter filmov. Neviem koľko takýchto ľahko nadpriemerných dielov, ktoré zarábajú čoraz menej, bude musieť ešte David Yates natočiť, aby štúdio konečne našlo zaňho náhradu. Akcia a vtipy sú v norme, ale samotný príbeh by chcelo podať trošku strhujúcejším spôsobom, pretože to pôsobí rovnako ako predošlé filmy, dosť ospalo. Dĺžka filmu je už tiež taký štandard, takže aj toto ďalšie pokračovanie si užijeme (alebo pretrpíme) niečo vyše dvoch hodín. Nemôžem povedať, že by som sa vyložene nudil, ale tak nejak stále čakám, že ďalšie diely už budú lepšie a epickejšie a že najlepšie scény nebudú tie, ktoré odkazujú iba na sériu o Potterovi. Snáď nabudúce. 75% - 4* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Stvoření ve vězení vznikla spojením pavouků a štírů. (KGBelik)
  • Prof. Minerva McGonagall (Fiona Glascott) v tomto filmu již vyučuje, i když se narodila až 8 let po událostech. Narodila se totiž v roce 1935 – jak je napsáno v knize „Harry Potter: Fénixův řád“, v Bradavicích začala pracovat v roce 1956 po dvou letech práce pro ministerstvo, kam nastoupila okamžitě po promocích 1954, a tak se jako studentka dostala poprvé do Bradavic v roce 1947. (Maulincio)
  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama