Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám ten svět Harryho Pottera vpitej poměrně hluboko v krvi, takže je fakt těžký neužívat si prakticky jakýkoli návrat mezi čaroděje a čarodějky, zejména když je hrají takhle zajímaví herci (mimochodem Jessica Williams jako nová profesorka obrany proti černé magii je víc jak solidní náhrada za Zoe Kravitz). Stejně tak si od Fénixova řádu ujíždím na Yatesově vizuálním podání, a bránit ho před kritikou budu klidně i tady. Jenže k čemu to všechno je, když za hrdinu téhle série pořád máme toho nejzoufalejšího protagonistu široko daleko, děj tří filmů by se v klidu vešel do jednoho, a ty scénáře, co jim Rowlingová posílá, prostě postrádají napětí, gradaci i emoce, které z původní ságy udělaly takový hit v prvé řadě. Zbytečnost Ezry Millera jako postavy i jako člověka ve filmovém průmyslu je pak úplně separátní problém. Je to fakt zmar, protože v jádru by mohly Brumbálova tajemství být klidně nejlepším dílem série, místo toho tu ale sedím a říkám si, jak se mohla jedna z mých nejoblíbenějších sérii tak strašně zasekat, že jsem si k nejnovějšímu pokračování sednul doma nějaké tři měsíce po premiéře. Bída. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kauza Johnny Depp hnula celou trilogií Fantastických zvířat a myslím si, že teď už jí tvůrci ani neodpářou z celé série. A ve výsledku trpí nejenom tvůrci, ale i fanoušci, kteří světem Harryho Pottera žijí. Třetí díl Fantastických zvířat je totiž úplně o ničem. A je vlastně úplně jedno, že záměnu Grindewalda za jinak výborného Madse tu vůbec nevysvětlují a že Mads tu hraje vlastně trošku jinou roli, než hrál Johnny. Ten film je prostě po příběhové stránce úplně prázdnej a o ničem. Nejvíc si to uvědomíte v momentě, kdy zhruba uprostřed filmu má dojít k akci na nějaké hostině, kde nejenom, že se ve výsledku nic nestane, ale ještě to nedává vůbec žádnou logiku. I ten status fantastických zvířat je tu trestuhodně nevyužit, nesetkáte se tu pořádně ani s vtipnou scénou a jediný, trošku povedený, je až závěr, do kterého se doslova protrápíte. Za mě tedy obrovské zklamání a je opravdu otázkou, jestli musí dojít k nějakému pokračování. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Já chápu že dlouhé blockbustery jsou teď v módě, ale natočit film který je dlouhý tři miliony let, to už se mi zdá trochu přehnané. Měl jsem pocit že celé kontinenty mezi tím stihly vzniknout a zase se potopit do moře, než se tenhle nesmyslný bordel stihl dokodrcat k závěrečným titulkům. A přitom, přísahám, by se tohle dalo zkrátit tak na půl hodiny a všechno důležité z příběhu zůstalo zachované. Zbytek jsou jen úplně zbytečné dějové odbočky, random výplň o postavách které nikoho na světě nezajímají, a nekonečné záběry na nic za doprovodu tklivé hudby. I esteticky to vypadá bídně, spousta triků utopených ve tmě, ale magie toho světa je pryč, i nová zvířátka jsou nudná až to bolí. A to mě jednička docela dost bavila. 5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bylo to nutné? Toto pokračování mi přišlo naprosto zbytečné. Dost lidí proti fantastickým zvířatům brojilo a já je hájil. Ale tady už to prostě nejde. Sága je pro mě mrtvá a skoro nic tu nedává smysl. Pár známých postav, hezké efekty a prostředí to prostě nezachrání. Mads Mikkelsen mi jako Grindewald přišel docela v pohodě, ale zbytek už moc ne. Celá zápletka je dost na hlavu a divácky to není moc zajímavé. Grindewald si stejně dělá co chce a nějaké kouzelnické volby, WTF? Celá závěrečná část v Bhútánu je prostě uhozená. Jestli potřebovali nějakou netradiční lokaci pro finále budiž, ale jinak to nemá žádný význam. Postavy typu Credence mi přišly naprosto zbytečné, a to nemluvím o Millerově divném "hraní." No prostě už stačilo. Snad se nebudou pokoušet to dál ždímat a točit další díl... "Nejsi čisté krve!" ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tímto mě Yates nedostal. Předchozí Fantastická zvířata mám ráda, mě baví, pohodová zábava, třetí díl ale uondával a uondával, Búthán na konci rozesmál, výměnu Deppa neřeším, Jude Law moc fajn, Ezra taky uspěl, má milovaná Alison Sudol sešla, ztvrdla k nepoznání a bylo jí zbytečně málo, Dana Flogera, fantastických zvířat, akce i roztomilé poetiky rovněž, no a celkově to nedrželo pohromadě. Nové postavy vcelku bezvýrazné, jejich sestavení do skupiny, ačkoli nemusíme vědět vše, divně splácané, avizovaných Bradavic taky jen trochu. Na celkovou stopáž mi to přišlo nečekaně nijaké, příšerně udřístané, komplikované, tlačené na pilu. Ponurá težkopádnost, místo zábavné lehkosti, takřka bez humoru, snad jen ten nostalgický se u ptakopyska a větvičky místy našel, v konečném důsledku vlastně ani nevím, komu to bylo určeno. Nezanevřu, třeba se to v budoucnu vybere, ale tohle nebyl díl, na který bych se v budoucnu potřebovala podívat znovu. Nekompaktní, odtažité, kromě Juda, si v tom všichni zahráli sami pro sebe. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)
  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama