Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 2

VOD (1)

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (804)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Škoda peňazí na kino. Človek sa teší na mysteriózny thriller a dostane akúsi BABSKÚ DRÁMU. Síce pekne natočenú, ale miestami fakt iritujúcu, blbú, predvídateľnú... Neviem či aj ten slávny worstseller je taký povrchný patos, nedomyslene kolísajúci medzi feministickou a mizogýnnou stránkou, ale zisťovať to určite nebudem. Nebyť Emily v hlavnej úlohe, tak hodnotím oveľa nižšie. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně věrná adaptace knihy bez větších odchylek. Jako čtenář jsem se orientoval, nečtenáři asi museli mít problém. Další Zmizelá to není, slušné řemeslo ano. Nejvíc mě zklamalo přenesení děje z UK do USA a místo typicky britských pididomků jsou tu americké vily s velkými zahradami. Rachel má zrak jak Legolas. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že je Zmizelá lépe natočená, ale Dívka ve vlaku se mi zkrátka líbila o něco více. Jde o to, že při sledování tohoto příběhu jsem tak často nekroutil nevěřícně hlavou a líbilo se mi, jak se držel při zemi a nepotřeboval vršit jeden "překvapivý" zvrat za druhým. A Emily Blunt, ačkoliv vím, že je výborná herečka, jsem ještě nikdy neviděl hrát tak skvěle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chápem, že mnohí budú Dievča vo vlaku kritizovať za zápletku, ktorá by sa v pohode zmestila do jedného dielu CSI a mohla by byť aj rovnako nechronologicky rozprávaná. Rozdiel je ale v tom, že zatiaľ čo v detektívnom seriáli by šlo o túžbu po odhalení páchateľa, vo filme ide viac o to, o čom pod svojou žánrovou štruktúrou v skutočnosti je. Osobne si myslím, že je nad čím premýšľať a závery z takéhoto premýšľania nie sú pre súčasný stav spoločnosti, stále ešte založenej na inštitúte rodiny, vôbec lichotivé. Film rozpráva okrem iného aj o rozdieloch vo vnímaní tejto konvenčnej inštitúcie u mužov a žien. Ak tu máme tri hrdinky, z čoho jedna je tá hlavná a pozeráme sa na film ich očami, tak ja by som ich túžby zhrnul ako takmer totožné a v podstate ich tak považujem za jednu postavu. Problém je ale skôr v snahe film rozprávať takýmto až extrémne zmätočným štýlom, kedy som nedokázal rozoznať medzi zmätočnosťou zmotivovanou a zmätočnosťou spôsobenou neistou réžiou. Škoda, mohlo sa jednať o skutočne kvalitný film. 70% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Příběh nechává diváka nahlédnout do života alkoholičky Rachel (Emily Blunt), rajdy Megan (Haley Bennett) a matky Anny (Rebecca Ferguson). Do osumdesáté minuty jsem byl přesvědčen, že to bude pouze za tři hvězdy, ale pak přišla nečekaná odhalení. Haley Bennett mi tady hodně připomínala v tuhle chvíli známější a úspěšnější herečku Jennifer Lawrence. HODNOCENÍ 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Emily Blunt (Rachel) byla při natáčení filmu ve 4. měsíci těhotenství. Nikomu to neřekla a jediný, kdo to na ní poznal, byl Justin Theroux (Tom). (Streeper)
  • Filmová adaptace byla zvažována ještě dřív, než knižní předloha vůbec vyšla. (Novotnak98)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama