Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Námět ani režie nic extra nejsou, ovšem je pravda, že vcelku mile pracují se zažitými ... a často životem potvrzenými stereotypy. To samo o sobě by to stačilo na lehce nadprůměrnou TV komedii. Tou přidanou hodnotou, která mi celou dobu udržela hubu v rohlíku, je nejsympatičtější pár českého showbyznysu. Nikdy jsem nebyl fanda nějaké celebrity, sexsymbolů apod., ale Libuška... . Navíc jsem se v postavě Tomáše vcelku našel. Škoda, že jsem neměl to štěstí a nepotkal někoho jako Petru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já teda jít po stopách tohodle filmu, tak se z toho nejspíš opupínkuju. Ústřední dvojice totiž svojí svatební cestu pojala tak, že ráno se probudila do krásného modrého nebe Krkonoš, aby chvíli na to sjížděla řeku Berounku a následně se pak vlakem dobelhala na autobusové nádraží ve Staré Boleslavi, kde je autobus přesunul do Mělníka. S Enšpíglem jsme to měli jako takovou tipovačku, kde se zrovna nachází. On tedy ve většině případů vyhrál. Nicméně to nic nemění na tom, že jsem se fakt nasmáli. A to se počítá. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Půvabná Libuše Šafránková a šaramantní Josef Abrhám tvořili hezký pár v životě i ve Svatební cesta do Jiljí. Jedna z nejlepších romantických komedii Made in Czechoslovakia.  Má laskavý humor, je inteligentní, hercům to sluší. Celkovému dojmu pomáhá i vnitřní hlas mužské polovičky této dvojce. Zajímavý byl ženský vnitřní hlas. Tento komentář a hodnocení jsou tak trochu věnovaný Libuši Šafránkové a Josefu Abrhámovi jednomu z nej (v několika ohledech) hereckých párů. Budete nás bavit z pláten kin, televizních obrazovek a monitoru počítačů bavit bavit dohromady i solo ještě dlouhá léta. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Druhou osobu nejlépe poznáte při krizové situaci, kde se pořádně vybarví její charakter a ukáže se jaká ta osoba ve skutečnosti je. Tomáš měl vymyšlený moc pěkný způsob, jak otestovat svou milovanou vyvolenou a vždycky si u toho představoval jak by to celé mohlo dopadnou. Ty představy byly trošku naivní a působily komicky. On i jeho nastávající Petra neměli žádné zkoušky zapotřebí, protože už než se vydali na tu strastiplnou cestu, tak se výborně doplňovali. Oba dva byli perfektní protiklady a jak je známo, tak protiklady se přitahují. Jen doufám, že jim to v manželství pak vyšlo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už první scéna ve Ztrátách a nálezech byla hotovou demolicí bránice a pak už to následovalo v rychlým sledu. Dialogový humor, vztahový humor, spousty až absurdních situací ukazujících na mnohdy pro druhé pohlaví nepochopitelné myšlení mužů a žen. Libuška s Josefem jsou herci od boha a navíc z některých záběrů bylo cítit, že k sobě chovají sympatie i mimo kameru. Na odreagování a pobavení je tenhle vztahovej teambulding pro tvoji bránici rajc nad rajc. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Filmové autobusové nádraží se nachází ve Staré Boleslavi. (rockboy)
  • Libuše Šafránková, stejně jako její postava Petra, jela řeku prvně, takž v souladu s rolí nic nehrála, ale opravdu si na řece a s lodí nevěděla rady... (sator)
  • Filmovalo se na Mělníku, v Krkonoších - Labská bouda, Mumlavský vodopád, hotel Skála ve Vítkovicích. Venkovní bazén se pak nachází v obci Poněšice. (M.B)

Reklama

Reklama