Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní komedie Hynka Bočana je postavená na inteligentním scénáři o inteligentních lidech. Podle toho vypadají i vtipné dialogy. Nic zde neskřípe, nestagnuje a slabších míst je jako šafránu. Kdybych někde narazil na hada, vydával bych asi podobné skřeky jako Josef Abrhám.:) Poučení z filmu je jasné: Pracháči sepisujte předmanželské smlouvy, a vy ostatní podnikejte předsvatební cesty - každý do toho „svého“ Jiljí. :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Námět ani režie nic extra nejsou, ovšem je pravda, že vcelku mile pracují se zažitými ... a často životem potvrzenými stereotypy. To samo o sobě by to stačilo na lehce nadprůměrnou TV komedii. Tou přidanou hodnotou, která mi celou dobu udržela hubu v rohlíku, je nejsympatičtější pár českého showbyznysu. Nikdy jsem nebyl fanda nějaké celebrity, sexsymbolů apod., ale Libuška... . Navíc jsem se v postavě Tomáše vcelku našel. Škoda, že jsem neměl to štěstí a nepotkal někoho jako Petru. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Kde jinde se poznat, než na cestě horami a řekami, že. Zvlášť, když ji naplánuje pragmatický statistik za účelem poznání své milé, oblíbené a starostlivé, ale zato zcela nerealistické (možná) budoucí manželky. Hynek Bočan respektujíc výbornou předlohu Miroslava Skály jim výlet rozhodně neusnadňuje, takže o nepříjemné situace samozřejmě není nouze, všechny z nich ovšem hlavní dvojice s většími i menšími problémy překonává a hlavně - všechny z nich baví diváka svou bláznivostí a hlavně přístupem obou hrdinů. Geniální jsou (nečekaně) i herecké výkony našich nejlepších herců, Libuše Šafránková do romantičky Petry dává opět veškerý svůj půvab, eleganci a charisma, zatímco Josef Abrhám je v bručounovi Tomášovi, jeho často negativních postojích a trefných vnitřních komentářích naprosto nepřekonatelný. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se jedna jen o televizni film ( proto pridavam ctvrtou hvezdicku ), ma Jilji vyborne herecke obsazeni a ustredni dvojice tahne cely snimek. Vykresleni hlavnich postav mi ale moc nesedlo a naivni nevestu Petru bych za manzelku asi nechtel. Film obsahuje dostatek vtipnych scen, celkove me vsak celkem nudil... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Druhou osobu nejlépe poznáte při krizové situaci, kde se pořádně vybarví její charakter a ukáže se jaká ta osoba ve skutečnosti je. Tomáš měl vymyšlený moc pěkný způsob, jak otestovat svou milovanou vyvolenou a vždycky si u toho představoval jak by to celé mohlo dopadnou. Ty představy byly trošku naivní a působily komicky. On i jeho nastávající Petra neměli žádné zkoušky zapotřebí, protože už než se vydali na tu strastiplnou cestu, tak se výborně doplňovali. Oba dva byli perfektní protiklady a jak je známo, tak protiklady se přitahují. Jen doufám, že jim to v manželství pak vyšlo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Pre riečne scény na Vltave štáb potreboval do komparzu zohnať veľa zdatných športovcov. Tými sa stali aj Členovia vtedajšej TJ Škoda České Budějovice. (Raccoon.city)
  • Štáb potreboval natočiť zábery priamo z lode v rýchlejšom pohybe. Nezaobišlo sa to bez technických problémov. Prirobili na loď kameru. Prvýkrát spadla do vody, druhýkrát sa ohla tyč, na ktorej bola pripevnená. Až na tretíkrát sa to konečne podarilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama