Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tim Burton tak trochu jinak... U jeho filmů vnímám očima. Zaměřuji se na kostými, prostředí a až na posledním místě na příběh,.. u Velké ryby tomu bylo naopak.. A přesto že to není ten Burton jak ho znám, stejně vidím jeho rukopis, ten který mám tak ráda :o) Kdopak je pro mě tou velkou rybou?.. A tak jak on nám prostřednictvím Edwarda Blooma vypráví příběh o nejkrásnějším životě, tak já jednou budu vyprávět příběhy prostřednictvím jeho filmů :o) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Další z mistrovských kousků Tima Burtona. Tento režisér nám opět nabízí celou řadu zajímavých postav (vlkodlak, čarodějnice, obr atd.), příjemný - lehce dobrodružný děj, krásné triky, povedené herecké výkony a klasickou hudbu svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana. Nechci se tady opakovat, ale i mě napadala při sledování snímku jistá podobnost s Forrestem Gumpem. Příběh má téměř vše, co by mít měl. Přátelství, tolerance, odvaha a hlavně láska - to jsou hlavní atributy filmu, který po trošku pomalejším rozjezdu o to víc graduje s každou minutou, až do dojemného závěru. Burton dal dohromady slušné herecké obsazení od DeVita, Buscemiho a McGregora až po obra Karla, který je skutečně nepřehlédnutelnou postavou. A Jessica Lange? Ta žena snad vůbec nestárne, i přes svůj věk jí to tady moc sluší. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Big Fish rozhodně není záležitost pro ty, kteří neumí povolit uzdu fantazii. Je to film, který je typicky burtonovský a přitom není. Netlačí tolik na pilu jako Karlík nebo Alenka a o to je tento film pohádkovější. Pro Burtona nejtypičtější mi připadal asi Edwardův porod, kdy se mimino vesele klouzalo po chodbě. Jinak celá podivínská atmosféra, kdy si můžete připadat zmateně je pro Burtona charakteristická, na druhou stranu propojení pohádkových příběhů s realitou a ten "netemný" vzhled už tolik ne. Přesto kouzelné, jak vizuálně tak obsahově a přestože mám po druhém shlédnutí pocity trochu horší než po prvním, nechám plný počet..PS: A nezapomeňte, co je pro jiného šílenství, může být pro někoho dalšího realitou..:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, přemýšlím, ale nakonec vycházím z toho, že Velká ryba je možná dost dobře tím nejlepším, co kdy Tim Burton natočil, a že konkurence v jeho filmografii je více než veliká dokazuje to, jak moc ho mám rád, a kolik pětihvězdiček jsem jeho filmům nasázel. Čím mě ale Velká ryba dokázala uhranout? Hlavně příběhem. Jeho nápadem. Tím jak vlastně vypráví o rodině vyprávěčů, kteří vypráví. Tou skvadrou herců. Tím jak jakákoliv smutná scéna dolehne a šťastná scéna potěší. Je toho hodně co by se dalo o tak velkém filmu jako je Velká ryba povídat. Každý svůj názor zde řekl. Já jen dodám jedno. Velké věci dělají velké ryby. Tak jak to nakonec tvrdí v tomto filmu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V příbězích jsou naše sny. A právě proto je vyprávíme ostatním...... S Ospalou dierou a Batmanom najlepší Burtonov film. Nádherná až rozprávková atmosféra, pekné myšlienky a pútavý dej plný zaujímavých scén. Veľká ryba je veľkým filmom..... Jsi jako Santa Claus. Stejně úžasný a stejně falešný. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

  • Když se Edward Bloom (Ewan McGregor) vrací ze Spectre do tajuplného lesa, oživlé stromy mu strhnou z krku klíč od rodného města Ashton. V dalším záběru už má ale klíč opět na krku. (Rejfa)
  • Zatiaľ čo Spectre je fiktívne mesto, smerovacie číslo uvedené na listine k domu Jenny (Helena Bonham Carter) je skutočné. 36104 je jedným z poštových smerovacích čísiel pre Montgomery v Alabame. (WalterIK7)
  • Ewan McGregor bol do filmu obsadený ako mladý Edward Bloom po tom, čo si producenti všimli, že sa podobá na fotky mladého Alberta Finneyho (ktorý hra starého Blooma). (pugs)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama