Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž, který uprchl z psychiatrické léčebny, je nebezpečný svému okolí. Je stále o krok před kriminalisty v čele s majorem Špalkem. Co spojuje muže, které pachatel s důrazem na symboliku nastražil policii do cesty? Filip zjišťuje, že jeho vzpomínky na dětství v tomto kraji jsou možná klíčem k vyřešení případu. (Česká televize)

Recenze (50)

Antal89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už konečně rozjel celou fikci do plných obrátek. Pokud první díl byl nejasný odvar s několika gagy, tak tento díl dokazuje, že už začíná být prologem k daleko rozsáhlejšímu příběhu. Jen je otázkou, co z něj vyleze. Anděl odplaty evidentně zde působí jako spojnice, která Filipa Marvana má nasměrovat někam hodně dál. Jen je otázkou kam. Díky této zápletce spojitostí připomíná konec dílu něco, co zahraniční tvůrci nazývají cliffhangerem - náhlým přerušením děje a udržením napětí v divákovi. Nakonec možná i celý Svět pod hlavou nakonec překvapí a třeba obdobně jako za případem Anděla odplaty bude i v celém příběhu jedno velké jednoduché rozuzlení. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tenhle seriál bude něco jako Probudím se včera říznuté detektivními případy, ale 2. díl ukázal, že to bude jen trapné nesrozumitelné mysteriózno založené na nezáživném střídání retrospektiv, snových vizí a reality. Na něco takového se odmítám dívat 10 dílů, takže tímhle dílem se seriálem Svět pod hlavou končím. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než úvodní díl, byla v tom přiměřená akce, humor, všechno. Neužil se mi začíná čím dál tím víc líbit, jen ty jeho kostýmy mi lezou na nervy (což není chyba). Obsazení celkově je vážně skvělé, a tenhle díl mě v tom jedině utvrdil. Soudruzi SNBáci jsou co věta, to perla, hlavně Trojan a Kopta, ikdyž Budař a Jeřábek taky nezahálejí. Líbí se mi taky ta serióznější linka s Filipovým otcem. Celkově tenhle díl hodnotím velmi kladně, a těším se na další. Čest. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První pořádný případ. Jeden blázen ohrožuje "nevinné" občany, a tak je na čase ukázat soudruhům, jak to veřejná bezpečnost dělá. Místy zábavný díl díky povedené partičce kolegů, místy docela i slušné krimi, retro flashbacky moc nezaujaly. Tento díl rozhodně nezklamal a pokud to půjde tak i dál, seriál se bude líbit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V blázinci sú len simulanti a tí čo sa skrývajú pred neúprosnou realitou údesného reálneho socializmu. Nuž - ehm - realita bola značne komplikovanejšia. Útek z psychitarie s pomocou zostrojených krídel bol ešte zvláštnejší než film o mníchovi Cypriánovi. Naozaj sa ukazuje, že ak chýbajú odkazy na nejaké známe dobové hity (Michal David nestačí) tak samotný dej nič moc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Marvanovi chytají ryby v obci Horní Jiřetín, v pozadí je vidět areál chemičky Unipetrol. (sator)
  • Marvan (Václav Neužil) má na pokoji tranzistorový přijímač VEF 206 ruské provenience, vyráběný od roku 1973. (sator)

Reklama

Reklama