Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitánu Outlému ještě není ani padesát a už se stává dědečkem. Jeho dcera právě před maturitou porodila syna. Jakoby toho nebylo dost, to dítě navíc nemá otce. A tak se ho dědeček rozhodne vypátrat... Na samém začátku filmové komedie scenáristy Ivo Pelanta a režiséra Karla Kachyni stál jednostránkový divácký dopis. Paní, která pracovala jako sociální pracovnice, v něm vyprávěla příběh těhotné dívky, které pomáhala hledat u jednoho vojenského útvaru otce jejího dítěte. Základní dramatická situace z tohoto dopisu inspirovala scenáristu Ivo Pelanta. Posunul celý příběh do naší současnosti, vypracoval dívce rodinné zázemí, rozšířil téma o souběžnou padesátnickou krizi dívčina otce a doplnil o humorné situace z vojenského života české posádky před vstupem do NATO. V režii Karla Kachyni vznikla komedie z vojenského prostředí, která od své premiéry v roce 2001 vždy znovu dokáže potěšit jak mladé, tak starší diváky. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Karel Heřmánek a Karel Kachyňa v komedii s vážnými tóny, ideální pro KH, který, i když tady už trochu naznačuje do čeho sjel, tedy do povrchnější komiky , je ale vynikající. Trochu škoda castingu, okolní herci jsou o stupínek slabší. Myslím, že je to tady trochu podceněné, možná proto, že to neukazuje dost aktivisticky přechod armády k NATO ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie se skvělým Karlem Heřmánkem v havní roli. Nenápadná a přitom těžce strčí do kapsy nejeden komediální kinobuster ze současné produkce. Letecké fandy potěší ty pohledy na jednadvacítky, které tenkrát naše letectvo vyřazovalo. Z tohohle na diváka dýchne stará škola českých komedií, kterým se tehdy dalo upřímně smát. * * * * ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, narazil jsem na něj náhodu v televizi, chvilku koukal co to bude a už to nepřepnul, je to televizní snímek, ale odvážím se říci, že je lepší než mnohé filmy jdoucí do kina. Heřmánek i ostatní herci jsou fajn, atmosféra pohodová a úsměvné scénky pobaví. Jen jsem to tu nemohl najít pod názvem, pod kterým to dávali v TV: Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Dobrá televizní komedie, která možná nevyvolá salvy smíchu, ale úsmívala jsem se skoro permanentně. Film teda stojí výlučně na hereckých výkonech, které jsou naštěstí velmi dobré a kde září i ti, u kterých bych to dvakrát nečekala (Martha Issová mi nejenže nevadila, dokonce jí tu mohu jen chválit), a samozřejmě na dobře napsaném scénáři a dobrých dialozích. 78% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice úsměvná komedie, kde pan Heřmánek jasně ukazuje, že jeho komediální talent neuhasíná ani po letech, jeho výkon je výborný. Paní Konvalinková, která mu hraje manželku, velice citlivým a láskyplným přístupem krotí jeho temperament v hledání otce jeho vnuka. Nakonec vše dopadne tak, jak má, i když v tomto případě to nemusí být to pravé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Karel Kachyňa chtěl do hlavní role obsadit Miroslava Donutila. V době, kdy o něm uvažoval, jej potkal v televizi na chodbě a řekl mu, že by s ním potřeboval mluvit a zamýšlel mu roli nabídnout. Donutil mu odvětil, že jestli nespěchá, tak on si odskočí natočit svůj díl televizního pořadu Věšák (od r. 1999), a pak se můžou sejít. Po natáčení se skutečně sešli a Kachyňa mu vysvětlil o čem by role měla být. Donutil však musel s lítostí odmítnout, neboť právě při natáčení Věšáku oznámil divákům, že s rolemi důstojínků končí, což stvrdil pověšením vojenské brigadýrky, ve které odehrál své tři vojenské role (Tankový prapor – 1991, Černí baroni – 1992 a Pelíšky – 1999), na symbolický televizní věšák. (cundak)
  • Film byl natáčen na letišti v Praze - Kbelích a Čáslavi, bydliště kpt. Outlého (Karel Heřmánek) je v Praze - Miškovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama