Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Olík k tomuto seriálu (8)

MOST! (2019) 

MOST! ? Co ještě dodat? Řečeno bylo vše a především všude! Marně přemýšlím kolik tuzemských seriálů posledních dekád mělo takovou odezvu. Vyšehrad, Okresní přebor…a tím to asi můžeme uzavřít. Diskuze, rozhovory, zlidovělé hlášky….televize, internet, tisk, sociální sítě, hospodské stoly….Most! je zkrátka všudypřítomný. Veřejnoprávní televize se odvázala….možná asi jako nikdy….za to určitě klobouček. Navíc, ať se podíváte jakýmkoliv směrem, tak většinový divák nadšený jako octomilka v hypermarketu….každopádně, co se týče mého názoru, tak převládá rozpačitost. Přijde mi, že zavedené duo Kolečko-Prušinovský vsadili vše na jednu kartu. Budeme nekorektní, budeme si dělat prdel z tohohle a tohohle….ale co dál? Pominuli první (navnadil dokonale) a poslední (stylová rozlučka) díl, tak zbytek jakoby nevěděl co má, kromě nahazování hlášek, dělat. Chtělo si to trochu pohrát s dějem jednotlivých epizod. Další můj osobní problém, postava Pavla-Dáši (Stárková). A to nic proti ženám, které bývaly muži….ale prostě její fungování a dění kolem ní (něj), my vyloženě nesedlo. A jinak. Hofmann….bezkonkurenční….to je jeho parketa. Červenka….omladina, která například na rozdíl od Trpaslíka nekazí dojem. Isteník….nezmal jsem….milé překvapení. Godla….na to, že v civilu neumí dát dohromady větu, která má víc jak tři slova, zahrané na jedničku s hvězdičkou. Drozda....vyhozen hostem, reinkarnován s velkou parádou. Škultéty….o tom klukovy jsem si před léty myslel, že má před sebou velkou kariéru….úplně se tak nestalo, ale tady nejlepší z vedlejších rolí. A ostatní (Čvančarová, Schmitzer, Noha, Medvecká) také drží krok. Takže co závěrem? Most! se určitě povedl, pročeřil vody, zanechal nesmazatelnou stopu, svým způsobem se stal legendou….jeho gloriola se mi však zdá být poněkud uměle nafouklá. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Nebudeme chválit dne před večerní souloží, ale mám takový pocit, jako by pánové Kolečko s Prušinovským dostali od České televize požehnání vystrčit růžky, které u Trpaslíka (r.2016) zůstali schovány pod hodně silným kulichem. První díl jde za hranu, nekorektně glosuje, nemá strach, hrne to jako Jarda Jágr v nejlepších letech….Pošta pro tebe byla TOP. Když se znovu otřu o Trpaslíka, tak je super, že z něj byl draftován Martin Hofmann….to je pán. Navíc na rozdíl od něj funguje i omladina v podobě Filipa Františka Červenky. Skvělí je i Cyril „host vyhazuje vrchního“ Drozda a úplně geniální Vladimír Škultéty. Jak už jsem psal, počkáme, co přinese ráno, ale první krok byl rozhodně levou. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Komentář prvního dílu jsem zakončil ve stylu „uvidíme, co přinese čas“…..a už je to tady!!!! Došel dech hned několik metrů po startu? Díl naprosto o ničem, bez nápadu, bez děje….story s problémy erekce mi přišla vyloženě hloupá. Horská dráha momentálně jede směrem dolů, ale zatím netřeba lámat hůl. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

V komentáři druhé epizody jsem se zmínil o mém strachu z neudržení laťky ve výšce nasazené úvodním dílem sociálně nekorektní sondy do duše severozápadního outsidera. No, úplně klidný pořád nejsem. První díl...nalákali jsme na bomby. Druhý díl…no dobře. Třetí…díl…rovná se díl druhý. Nedá se jinak, než jet dál…..cikány spočítáme až po honu. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Je mi líto, ani namnožení našich tmavších spoluobčanů ani Snědá tíseň nezabraly…..hůl se začíná pomalu, ale jistě lámat. Tři hvězdičky zůstávají neměnnou konstantou. Luďane, máš na víc!!!! ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Pozvolný pád se bohužel stále nedaří zastavit! Ba naopak, pátý díl černobílé story možná zatím nejsilněji tlačí na pilu řezající větev, na níž sedí pánové Kolečko s Prušinovským. Začíná to vypadat, že si duchovní otcové seriálu připravili pouze „A“ s tím, že zbytek už půjde sám a „B“ jim spadne z nebe. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

„křuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup“….taky jste to slyšely? Hůl se definitivně zlomila. MOST!em sice žije pomalu celá republika, ale za mne už jde jenom o bublinu přežívající na uměle vytvořené legendě. Každá nová zápletka jenom dokazuje, že si pánové samy nasadili laťku do výšin, které jsou schopni už pouze podlézat. Pominuli úsměvnou scénku z recepce hotelu, tak nic….místy zataženo a v nižších polohách až trapno. No nic, jdeme dál…..i když moc času na napravení reputace nezbývá. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Ták a padla klec. Zemřel Čočkin, zemřela Snědá tíseň, zemřel seriál….ale myslím, že duch Mostu! bude ve vzduchu ještě dlouhý čas. Každopádně, vzhledem k tomu jaký rozpačitý dojem budily jednotlivé epizody, musím uznat, že konec byl stylový. Důstojné i ujeté. Smutné i optimistické. Ze čtvrté cenové i honosného banketu. Za pár haléřů i velkolepé. Country i grindcore. Teď už zbývá jenom se podívat na seriál jako celek a „JE SUIS ČOČKIN“. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama