Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (9)

MOST! (2019) 

V době kdy MOST! běžel v televizi, jsem mu nevěnoval žádnou pozornost – to přiznávám. Podíval jsem se na tento seriál až poté, co mi jej doporučovala většina mých známých a vůbec toho nelituji. Dvojice Petr Kolečko, Jan Prušinovský natočili vskutku zajímavý počin, který až je ve své podstatě neskutečná píčovina, plná hodných a pracovitých cigánů, kteří se chtějí změnit – dokáže pobavit. A to hlavně díky solidním postavám, které se tu vyskytují. Luďan a Dáše excelují – díky skvělým výkonům svých hereckých představitelů a zbytek je vhodně doplňoval. Dá se tu narazit na spoustu solidních hlášek, vtipných situací i rasistických a homofobních urážek – někdy i dost naruby. A o tom to je: jako „rasista a xenofób“ bych měl tento projekt poplivat, ale neudělám to. Byla to neskutečná prdel a dívat se na uklízející cikorky v Chánově k nezaplacení…Takže Dycky MOST!...na exkurzi tam ale určitě nepojedu… ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Snad polovina mého nejbližšího okolí Most viděla v TV, jen já pořád nic…A tak nadešel čas, to napravit. Slyšel jsem o tomhle seriálu spoustu pozitivních věcí – hlavně to že si nebere žádné servírky, nadávky i ty rasistické a homofobní jsou tu na denním pořádku – tak inu proč ne. Mám rád věci, kde si tvůrci na nic nehrají a puritáni si můžou políbit prdel…První díl beru jako takové dobré zahřívací kolo a seznámení se s důležitými postavami. Žádná excelentní jízda, ze které bych se okamžitě posadil na prdel a vlepil tomu plný počet, se zatím neproběhla, ale bylo tu dost slibných momentů, humorných situací i hlášek. Návštěva Pošťáka i samotného pořadu byla vážně dobrá – stejně tak i začátek v kostele. Cyril Drozda zahrál slušně i v seriálu Rapl, takže se na něj těším i tady… ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Ale jo, Most svou kvalitu určitě má a hlavně se u toho člověk pobaví. Celý tento projekt si na nic nehraje – prostě je to takové „lidové“ se vším všudy. Nechybí humor, erotické jiskření, sexuální i rasistické urážky, nadávky i emoce a hlavně nedělají z lidí debily kupou nelogických kokotin okolo…Každý si tam najde to svoje, někdo se tam dokonce shlédne v nějaké postavě (ty jsou mimochodem dobře napsané) a hlavně Dáša/Pavel (Erika Stárková) má v sobě cosi, co se mi na této herečce líbí (až dosud jsem jí neznal). Jasné číslo jedna je samozřejmě Martin Hofmann a jeho Luďan – to je prostě typický buran a ožrala. Už teď můžu říct, že se těším na další díl. Zatím jsem nadmíru spokojený (moc jsem od toho nečekal…).60% ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Luďan coby výběrčí výpalného neměl chybu – u těchto scén jsem se nasmál asi nejvíc. Souhlasím s tím, že míra hlášek i humorných momentů stoupá stále vzhůru – takže jen tak dál. Jde vidět, že tvůrcům šlo skutečně o to, diváky hlavně pobavit a nebáli se jít za „hranici“ – což se cení. MOST je skvělý na odreagování a zlepšení nálady, navíc se nesnaží jen něco napodobovat… ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Luďan jde do sebe…Nejdřív Snědá tíseň, pak exkurze po Chánově a následně kuřba na zadním sedadle auta…tak to mě poser…Do těch míst bych nepáchl ani omylem, leda kdybych chtěl spáchat sebevraždu, ale jako nasmál jsem se. Konečně mám představu, jak vypadají „vybydlené byty“…Jinak ale opět páni tvůrci lehce přitvrdili, humorných situací tu bylo taky dost a ani finální rande Dáši nemělo chybu…Ač jsem svým způsobem rasista i xenofób, tak u tohoto dílu jsem se dokázal pobavit i já…hlavně u tvrzení, že se chtějí cikorky zlepšit a být prospěšní a uznávaní zbytkem společnosti... ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Taky si myslím, že tentokrát to byl krok zpátky. Oproti minulým dílům mi to zas až tak vtipné nepřišlo a kromě cigánské párty u Luďana jsem se ani moc nepobavil. Jasně, trošku se zvážnělo, proběhla nějaká ta trefná hláška nebo humorná situace, ale nic extra. Každopádně to byl zajímavý pohled na uklízení Chánova a sběr odpadků. No nic uvidíme, co přinese další díl. Tento byl bohužel dost průměrný. Čekal jsem víc…50% ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Pár panáků a volná jízda (styl) na diskotéce i v bordelu – to byla prostě paráda, stejně jako ten konec rozhovoru mezi Luďanem a synovou kočičkou – jasně že by s cikorkou neprcala. Pobavil i příchod Franty do hotelu a cigánští skauti. Tento díl měl několik velice slibných momentů a určitě dokázal pobavit. Našlo by se tu však i několik slabších míst. Erika Stárková opět ukázala své poklady…I tak jsem však s tímto seriálem pořád velmi spokojen i tentokrát jde o trošku lepší průměr. 60% ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Nevěrohodný on vskutku tento díl byl až moc a všichni ti uznavači „pravdy a lásky“ museli slintat blahem – vždyť z cigánů se tu dělají pomalu modly Mostu, ale zas na druhou stranu to byla prdel, tak vo co jde…Celý tento projekt beru s velkým nadhledem, ale většina dílů mě dokázala pobavit svým svérázným humorem i tvůrčím přístupem. Jasně celé je to jedna velká píčovina, ale jak už jsem řekl, pobaví (hlavně tedy většina postav) a Luďan tomu vévodí. Dáša moc prostoru nedostala, Eda v tangánčích, Čočkin coby Jidáš a hovna žeroucí Franta… ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Fňuk fňuk – je tu konec. Nicméně i v samotném závěru si dokázali tvůrci udělat prdel i z takové věci jako je funus či kradení popela zemřelého. Netradiční vyvrcholení, ale nevadí. Pokud je tohle už vážně konec a žádná druhá série nebude tak OK, pobavil jsem se u toho – některé postavy byly super, rozhodně nelituji, že jsem se na to podíval. Takže uděláme pápá Čočkine, pápá Moste…nebo prostě jen „Dycky Most…“ ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama