Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele AloeB k tomuto seriálu (9)

MOST! (2019) 

Konečně něco českého co vystihuje můj komediální vkus. Zároveň fungující jako výborná společenská studie a kritika, přestože jsem si to zpočátku odmítal přiznat. Ale ono to zafungovalo. Někdy celkem násilně (Snědá tíseň; Pavel/Dáša; Blanka), často však s lehkostí a velmi vtipně (Franta; Luďkova žena; Čočkinovo finále). Samozřejmě že jde o nadsázku, Most v sobě spojuje několik extrémů a problémů, které skutečně vyvolávají diskuzi, jak si všiml každý, kdo právě nevylezl z jeskyně. A navíc očividně zvedne turistický zájem o Most protože minimálně já tam při nejbližší příležitosti vyrážím, dokud Severka nebude konečně na klubovou kartu. Jen škoda že tam nebude nalévat Istenik, protože jestli hraje v Mostu nějaký skutečně dobrý herec, tak je to on. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Jednoduše, na to že je to český seriál z české produkce s českými herci a českým prostředím, tak se u toho bavím jako nikdy. Výrazné plus u mě tvůrci mají už jen za to, co provedli Poště pro tebe, za to u mě mají tři tácy navíc. Těším se na další díl. Jako malej. Jako malej cigán. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Hele, nikdy by mě nenapadlo, že seriál stavěný na humoru proměnlivé kvality mě dokáže donutit přemýšlet nad předsudky a podobnými zbytečnostmi. Tato kravina si na nic nehraje a přesto má větší rozsah než půlka současné světové produkce. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Tento díl má velmi slabou linku. Ne skutečně i satirický seriál naprosto mimo realitu si nemůže dovolit tak stupidní scénář jako středoškolák zabouchlej do holky co ho ani nezná. Na druhou stranu je tam krásně ukázáno, co si gympl myslí o průmkách a navíc je tu naprosto geniální linka v hospodě vrcholící ve chvíli kdy jediný pracující cigán na světě srazí dodávkou místního mafiánského bosse. Ups, spoiler... ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Neuvěřil bych že to řeknu. Ale toto je fakt dobrý. Nejlepší díl. Zatím. Kde jinde vidíte jak kluk z učňáku kvůli holce přestane poslouchat Ortel a zajde napsat zkoušky v doprovodu domestikovaného cig.. roma, kde získá nejvíc bodů v IQ testu co jen to je možné. Přidejme k tomu Snědou tíseň a o zábavu je postaráno. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Černý tesák, Černý panter a Černá perla; Chánov United nebo Ave Roma; a hlavně "nesmíme dopustit, aby z Tondy bylo to.. to... dítě s vlastníma názor názorama. Mít vlastní názor v dnešní době je strašně nebezpečný. Tonda musí zpátky na učňák, to jinak nejde. Víš co včera řekl? Že nesmíme všechny cigány házet do jednoho pytle." Hlášky jsou stále geniální, děj ale slábne. A jestli to povede k tomu, že gádžovský Klekí-Petra pomůže sociálně slabým Romům z Chánova, což očividně bude pointa seriálu, tak si s tím běžte někam. To už je lepší i Istenikovo dilema o jeho předsudcích k trans. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Zase slabší. On ten seriál z humorné frašky přechází na drama a ne vždy to funguje. Je to jako byste chtěli po Ozzákovi, aby s vážnou tváří mluvil k lebce a ptal se: "Být či nebýt, to je oč tu běží." Absurdum na druhou. A nesměji se jako předtím. Na druhou stranu nejprve vodku a pak volný styl. Pocit déjà vu a čtyři hvězdičky. ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Když má své skinheadské období každý druhý mentální úrovně voliče SPD nastává drama, které k seriálu pasuje více než práce se vztahy postav v minulé epizodě. Závěrečnou bitku jsem očekával, o to víc jsem se na ni ale těšil. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Závěrečná epizoda je přes všechny ty nedostatky ta nejlepší, nejzajímavější, nejepičtější, zkrátka je perfektním závěrem něčeho co konečně skončilo. Prominu to co se stalo Čočkinovi, protože mi to neladí s celkovým laděním seriálu, nebudu řešit že se Luďan chová v této epizodě jako naprostý kretén (což je sice kvůli vystavení dramatického oblouku, ale jde o špatnou práci s charakterem) a nebudu komentovat postavu Blanky, jejíž chování mi naprosto nesedí, protože v konečném důsledku to bylo jen pár poskvrn na nápaditém díle. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama