Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s dokonalou režií Tonyho Scotta, s drsnějším ač ohraným scénářem a bravurně střiženou pohyblivou kamerou měnící i čas a ozvláštňující prostor. Scott chtěl natočit akční film, ale místy točí stylové umění... Bodyguard "velký smutný medvěd" Creasy opětuje náklonnost k holčičce mexického podnikatele, kterou má ochraňovat a která ho znova naučí mít ráda život. Bohužel dívenka je unesena, vše se pokazí a Creasy se rozhodne pomstít viníkům... V roli svědomitého ochránce vyniká Denzel Washington, jeho přítele z branže hraje můj oblíbenec Chris Walken. Hlášek je na T. Scotta minimum (Walken: "Creasyho umění je smrt. A tohle mistrovské dílo dokončí." ), akce - ve druhé půli - dostatek.Trailer: http://www.csfd.cz/film/43440-muz-v-ohni-man-on-fire/videa/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá chybu. Dobře..má - Lisa Gerarg je bohužel po Gladiátorovi až moc profláklá.... Jinak ale z Tria Muž v Ohni - Domino - Dejá Vu právě první jmenovaný vychází jako naprostý vítěz. Forma se drží na uzdě, je zcela úměrná tempu a tomu, co se právě odehrává na plátně a Tony si hraje s detaily a místy možná až příliš černým humorem (odpočítávání do výbuchu bomby). Naprosto životný živel Washington předvádí bezmála Oscarový výkon, ostatní ovšem nezůstávají pozadu (dokonalá Dakota, úžasně citlivá a přesvědčivá Radha Mitchell, i lahůdkový - jak jinak - Christopher Walken), hudba přechází z latinskoamerických rytmů do kytarových rifů a já jsem se na střídačku dojímal, fandil, odvracel oči zhnusením a prožíval každé filmové políčko. Tento film vstupuje do mé osobní Top 10 a já se těším na další film Tonnyho Scota, protože po šíleném Dominu přišlo Dejá Vu a to dává naději v lepší zítřky. P.S. Dialog mezi Denzelem a Radhou na jedné hodině a šestnácté minutě si zaslouží vejít do historie kinematografie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $77,911,774Tržby Celosvetovo $130,293,714║ Pomsta je sladká, výbušná, drsná,... v podaní Denzela Washingtona ako najatého ochrankára predvádzajúceho nám krvavé divadielko. Tony Scott je rázne pri chuti a okrem pestrého vizuálu nám ponúkne citlivú tém zo strhujúcim príbehom. /85%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Z akého si štátu?“ – „Z USA.“ – „Ale z akého konkrétne?“ – „Žiadneho zvlášť.“ Tony Scott nám mladne! Vo chvíli, kedy sa tento jeho entý film prehupne do druhej polovice, nemá hrdina (charizmatický Denzel Washington) už čo stratiť - a začína drasticky zábavná jazda, v ktorej neberie zajatcov. Snáď nemusím dodávať, že po stovkách nudných debilov, ktorí „tých zlých“ zrania a pošlú za mreže, je Washingtonov nasratý terminátor, ktorý každého, kto si to zaslúži, vraždí na počkanie, krásne osviežujúcim dychom akčného žánru... Filmov o pomste (jeden taký – a podľa mňa zlý – Scott už nakrútil, POMSTU s Kevinom Costnerom) je málo a filmov o osobných strážcoch ešte menej (zasa Kevin – OSOBNÝ STRÁŽCA). Zato dnešná masívna veľkorozpočtovka (a predsa riadne nekomerčná – v koľkých iných oddychových „letných hitoch“ vidíte bombu v zadku?) kombinuje to najlepšie z oboch pod-žánrov a nakoniec hanbu nerobí ani jednému z nich. Plus výborní herci, od Dakoty cez Mickeyho Rourkea až po Christophera Walkena a Radhu Mitchellovú. Ostrý, mexickým slnkom opálený (skôr spálený) ultra drsný triler. Drsný ako peklo – aby som citoval Quentina Tarantina. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne naťahovaná stopáž filmu mala za následok niekoľko mikrospánkov. Prvých 30 minút mi pripadalo ako vystrihnutých z pera Rosamundy Pilcherovej. Náznaky akcie bolo badať až v čase únosu Pity, kedy sa Creasy zmenil z pomalého, ufňukaného a alkoholom posadnutého ex-tvrďasa na reinkarnovaného Ramba kríženého s Predátorom .... Niekoľko do oči bijúcich nezmyslov ma utvrdilo v tom, že viac ako 2 * si tento paškvil nezaslúži..... Za všetky stupidity slúži scéna, keď čierny Denzel vtrhne do mexického ghetta na predmestí a začne masakrovať rodinu miestneho mafiána ..... Odpoveďou mu nie je masová pomsta nasratých Mexikánov, ale ich totálne zmiznutie zo scény, akoby ich všetkých uniesli emzáci z ďalekej galaxie .... Bŕŕŕŕŕ .... Skúste sa podujať na podobný čin v Čechách ( na Chánove ) či na Slovensku ( na Luniku IX ) ..... ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Přesto, že na konci filmu jsou popsány osudy hlavních protagonistů, děj prokazatelně nevychází ze žádné skutečné události. Je pouze inspirován únosy v Mexiku na konci 90. let a knihou z roku 1980, jejíž děj je zasazen do Itálie. (LucasAbelle)
  • Zebra v Pitinom (Dakota Fanning) dome patrila skutočnému majiteľovi tohto domu, ktorý ju zapožičal na nakrúcanie. Taktiež mu patrili aj koberce z leoparda. (vander19)
  • Na opravách scenára pracoval Harry Bean. (vander19)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama