Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakuje se zklamání z druhé série, že příležitost přiblížit nám zajímavé historické momenty Velké Británie skrz příběhy královské rodiny je stále více promarňovaná smyšlenými rozhovory a motivacemi stále žijících postav, které se zpravidla k ničemu oficiálně nevyjadřovaly a nevadí jí být historicky nepřesná, jen aby byl efekt na diváka působivější. V třetí sérii je třeba příkladem dobré epizody S03E03 Aberfan a příkladem zbytečně stráveného času S03E07, která je o tom, jak ateista princ Philip nejdřív žere kosmonauty stejně jako zbytek planety, aby s nimi pak pohrdnul a spřátelil se s knězem - katastrofálně zbytečný díl. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělých prvních dvou řadách jsem se s velkým očekáváním pustil do řady třetí, smířen s tím, že vynikající Claire Foy bude nahrazena oskarovou Olivií Colman. První dva díly jsem ovšem - rozmlsán nastavenou laťkou předchozích řad - jen tak tak přestál a po Aberfanu, kde královská rodina namísto středobodu dění byla po celou dobu téměř v roli stafáže, jsem užuž chtěl ostatní díly této série vynechat a pustit si rovnou čtvrtou řadu. Ještě, že jsem to neudělal. Jako by si po třetím díle tvůrci uvědomili, že se seriál pomalu dostává do slepé uličky bez královských rodinných peripetií a osudových rozhodnutí a od čtvrtého dílu a obsazení vynikajícího Joshe O'Connora do role prince Charlese už je to opět ona stará dobrá Koruna. Jen s tím rozdílem, že v seriálu „čas neúprosně oponou trhl“ a tak zatímco na mladou Claire Foy bylo radost pohledět, o takové Geraldině Chaplin v roli stárnoucí vévodkyně z Windsoru se to říci nedá... Inu, co naplat - jak se říká: mravenec čas nezastaví... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka lehce klopýtá za prvními dvěma sériemi. Ne že by snad vybroušená umělecká hodnota předešlých sérii byla vyšší, ale výměna hereckého ansámblu udělala specielně ze začátku nepříjemnou trhlinu, kterou se sice podařilo stabilizovat, ale nemohu se ubránit pocitu, že bych raději ocenil původní herce pod rukou maskérů, či trikařů, ale s původním hereckým apetitem a stylem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já musím napsat, že jsem malinko zklamaná. Rozhodně zklamání nepociťuji v rámci obsazení, můj názor je, že nemohli vybrat lépe. Olivia, Helena, Tobias a další jsou úžasní, ale příběhově to bylo plytké a nezajímavé. Za mě top díly jsou o zavalených dětech (příběh, o kterém jsem neměla ani tušení) a následně díl, kde Charles studoval ve Walesu a jeho románek s Camillou (nevěděla jsem, že spolu něco měli ještě před Dianou). Kvůli tomu ten seriál tak zbožňuji, ukazuje na věci, které ani nevíme, že se stali, ale přitom to podává s takovou úctou ke královské rodině. Už teď se těším na další sérii, která jak věřím bude o vztahu mezi Charlesem a Dianou a budu doufat, že příběhově to bude zajímavější. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • John Lithgow (Winston Churchill), Pip Torrens (Tommy Lascelles) a Leonie Benesch (princezna Cecile) jsou jediní tři herci, jejichž postavy nebyly ve třetí sérii přeobsazeny staršími herci (nepočítáme-li dětské herce, hrající některé postavy ve flashbacích). (hansel97)

Reklama

Reklama