Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s jinými historickými seriály za posledních deset let, ve kterých tento jednoznačně patří mezi elitu. Ne, že bych neměla k výkladu historických fakt výhrady, ale v rámci umělecké licence, to nechť vezme čert. Skvěle udělané, výpravné, místy i napínavé, dialogy většinou dávaly smysl, střih dobrý, hudba nerušila. za mne 75% ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zameriava na Cosima de Medici, druhá a tretia na jeho vnuka Lorenza. Seriál je jemná verzia tohto rodu. V prvej sérii sa dá aspoň pochybovať o kladnom charaktere hlavného hrdinu, v druhej však je Lorenzo čisto kladná postava, čo jemu, ako osobnosti vykresľovanej ako diktáror, nepridáva na vierohodnosti (v tretej séri sa tento dojem našťastie napraví). Intrigy, Chekhov’s guns, lokácie a technické spracovanie potešia, avšak postavy nevyzarajú vierohodne, ich herci nie sú vždy vhodne vybratí, niektoré dejové línie sú nudné a predvídateľné. Lepšie seriály s tematikou talianskych šľachtických rodov sú Da Vinci's Demons a The Borgias. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ opatrne po dvoch častiach poviem, že som zvedavý na zvyšné. Dramaturg a scenáristi by si zaslúžili po papuli lebo ak skáčeme v dvoch dejových líniách, malo by to mať nejaký jednoznačný význam a prínos pre celok a divák by mal i po dvoch litroch vína vedieť, čo sa v ktorej línii odohráva. A irituje ma ako v moderných seriáloch musí byť každý génius cool. Veľké plus je že sa vyhrali s vizuálom najkrajšieho mesta na planéte a že exteriéry - hoci často CGI - vyzerajú verne a kto pozná Florenciu presne vie v ktorej budove sa čo odohráva. Zatiaľ 7/10. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Hrdinovia sú len takí silní akí silní sú ich zloduchovia. Žiadna fikcia nevymyslí takého zloducha, ako realita. V histórií sa skrývajú zverstvá a krutosť, o ktorých sa nám ani nesníva. Zlo, závisť a nenávisť, s ktorou Medici desaťročia bojovali povyšuje túto sériu na najvyššiu úroveň. V každej sérií je záporák stvárnený dokonale, v prvej Lexom Shrapnelom, v druhej jedinečným Seanom Beanom a v tretej Jackom Rothom. Práve títo herci a ich stvárnenie postáv prinášajú do série to správne napätie, ktoré nás prenesie do Florencie v 15. storočí.  Rod Medici si jednoznačne zaslúžil takéto kvalitné spracovanie. 5* ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Kompletní celá herecká posádka a režiséři z britské i italské části filmového štábu se poprvé sešli kompletně na první čtené zkoušce v srpnu 2017 v italském Římě. Zde probíhaly další čtené zkoušky až do doby, kdy padla první klapka k druhé sérii dne 24. srpna 2017 taktéž v italském hlavním městě Řím. Filmaři zde natáčeli i druhý natáčecí den 25. srpna 2017. (Lynette)
  • Herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici) a Bradley James (Giuliano de' Medici) se svými dubléry natáčeli v roce 2017 některé nebezpečné scény v ulicích malého města Sabbioneta poblíž italského historického města Mantova v Lombardii. (Lynette)
  • Scény ve všech třech sériích byly záměrně do finální podoby upraveny tak, že současnost děje se odehrává v tzv. „chladných tónech“ oproti scénám z minulosti, které mají tzv. „teplý tón“. Tvůrci tak chtěli dosáhnout jistého rozlišení současnosti a minulosti, aby se diváci lépe orientovali v životním příběhu rodu Medicejů. (Lynette)

Reklama

Reklama