Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to docela nevěrohodné. Záměrně se neuvedlo, kolik dní po skutečné vraždě bylo nalezeno tělo a jakým způsobem. Také celá scéna létání byla zbytečná a samotný konec nějak nedával smysl. Leslie slíbí Margaret, že jí bude vyplácet roční gáži na školu a kapesné a řekne jí, že má v Zürichu kontaktovat pana Steinera a otevřít si účet v bance. Pokud jí v kufříku dala více než ročních 25 000, nevím proč by to vůbec říkala. Navíc se nesmí bez povolení vyvážet vysoká hotovost z USA. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ještě jedna věc mi vrtá hlavou…“ Columbo je prostě dokonalý tím, jak pomocí neustálých drobných dotazů na malinkaté detaily dokáže rozložit i chladnokrevného vraha či vražedkyni. Tento díl vynikal právě paní Williamsovou, která působila sexy i nebezpečně zároveň. Část příběhu věnovaná dceře zavražděného mě až tak nebavila, ale celkově vzato se jedná o velmi dobrý díl se zajímavým koncem. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Druhý případ poručíka Columba si zaslouží hned několik pochval. 1. Poručík zde opět exceluje, je velmi sympatický a navíc se nebojí zvýšit hlas. 2. Vztah vražedkyně a její nevlastní dcery je vskutku zdařilý prvek. 3. Hudba je zde výborná. 4. Zpracování - zamrznutí obrazu, rozmlžení a následně další scéna. 5. Vražedkyně prokoukne poručíkovu vyšetřovací taktiku - na oko zmatený, rodinné vtípky, roztržitost,... . Chybička: Ve scéně, v níž poručík s Leslie letí letadlem, si můžeme všimnout, že při záběru en face do kokpitu má Columbo ležérně povolenou kravatu, takže je vidět horní knoflíček od košile. V záběru z boku má ale kravatu pečlivě dotaženou až ke krku. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Že by bežná žena len tak zvládla urastené mužské telo zabaliť, naložiť do auta, vyložiť a zhodiť z útesu a ani si nepokaziť účes, o tom by scenárista rýchlo zapochyboval, keby aspoň raz v živote potreboval naložiť len štyridsaťkilové vrece zemiakov. Zjavne to neskúšal a tak film začína trochu pochybne. Columbo najskôr vyzerá na nesvojprávnu osobu, neskôr sa trochu rozbehne, ale vždy vyzerá viac ako pozorovateľ, nie vyšetrovateľ. Využiť mladé dievča ako volavku, neviem, či by takto niekto mohol postupovať. –––– Kdybych já byl v rukách únosců a moje žena se nezeptala, jak mi je... Přemýšlel bych o tom. –––– Ralph byl tak perfektni, že jsem měl chuť ho zabít. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Je citit, ze zo zaciatku tie casti boli o level inde ako na konci serialu. Velmi funkcna cast z hladiska divaka. Vsetko spolu hra proste. Cast zaujme super hudbou. Vrahyna si bola poriadne sebaista, nerozhodilo ju nic. Ani neustale porucikove: "Mate tuzku?" Porucik v tejto casti vlastne nadalej pokracuje v kreovani svojej povahy do dalsich rokov. Vie byt aj drsny, ked mu niekto keca do prace. Je to take zivelne. Zabite ma za ten vyraz, ale je to tak. Vztah medzi vrahynou a jej nevlastnou dcerou je riadne usmevny. Bavili ma zeny. Usvedcenie bolo tiez dobre. A opat sme boli svedkami krasnej analyzy porucikovej osobnosti. Po titulkoch musim povedat, ze mam velmi dobry pocit z tejto casti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)
  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)

Reklama

Reklama