Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympaticky to začíná, ale dlouho to nevydrží. Jaromír Hanzlík si tohoto záporáka za rámeček asi nedá, nicméně jeho fanoušci ho možná ani proklínat nebudou, protože ho s velkou pravděpodobností ani nepoznají, a také hlavní mladí hrdinové (i když sympatičtí) jsou jaksi mdlí. Trochu zajímavě hrají jen Lukáš Vaculík, Jitka Ježková a Táňa Pauhofová. Nápad zbraně vs. vědomosti byl dobrý, ale chtělo to asi přidat více humoru. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

ČT1 nám nadělila štědrovečerní utrpení. Neprofesionální herecké výkony, otřesné dialogy, jasný propadák první třídy bez jakéhokoli něžného pohádkového kouzla. "Děkujeme celému vedení ČT1" za fakt "skvělý dáreček pod stromeček v roce 2016". Horší už to nemohlo být. Souhlasím se stručným, ale výstižným komentářem uživatele Radek99. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak většinou ty nové české pohádky moc nemusím, tak tato mi ani nevadilo. Velkou měrou za to může herecké obsazení, kde tím nejlepším byl záporák Jaromíra Hanzlíka. Mladého prince jsem vůbec neznal, ale také nechápu všechnu tu kritiku na jeho představitele. Dokonale sedl ke své postavě rozumného hrdiny, který se snaží starat o všechny kolem sebe. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den" - "No, tak to nevim" - jediná fajn hláška, kterou lze vnímat též jako reminiscenci na Hudským napsanou loňskou zdařilůstku Korunní princ. Letos zklamal naděje, které jsem do něj tudíž vložil a co nezabil sám, pohřbil nový rejža. Základní myšlenka a koncept o.k., taky pěkný kostýmy, Vaculík dobrej, ušatý torpédo je taky v pohodě, ale jinak zlo. Zase je to celý jak od nějakýho slepýho střeva tvořícího metodou "pro děcka stačí". Střídá se plochost, dějová pitomost a hodně laciný kýč. Vaculíkova postava je asi jediná, o níž nelze v žádném momentu říci, že tvoří stafáž. Asi jediný moment, který opravdu zaujme, je, když darebák na první dobrou sejme Královnu víl střelou z kuše do zad, to se v pohádkách hned tak nevidí. Jenže ona tam pak smrtelně raněná polehává ve scenérii jak z Fili koníčků, obklopená zjevně se nudícími víly předstírajícími brécami. A proč tam strkáte Hanzlíka (těšil jsem se na něj), když z něj není poznat ani obličej, ani hlas, ani herectví a celá jeho postava působí stejně digitálně jako "exteriéry"? A proč Korna, když neumí zahrát ani ty tři věty, co jste mu tam napsali? A proč se Česká televize už dávno nevyhodila do povětří? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádkový program na sklonku roku 2016 nezačal zrovna pěkným kouskem, i když je pravda, že to, co přišlo po něm, bylo ještě horší. Pravý rytíř není vyloženě špatná pohádka, ale místy se opravdu nedalo přehlédnout strojené až těžko uvěřitelné herectví a připitomělý scénář. Snaha zavděčit se i nejmladšímu publiku se tvůrcům celkem vymstila, jelikož film chvílemi působil až moc infantilně. Nicméně musím ocenit výpravu a kostýmy - alespoň tam si dal někdo záležit. Zkrátka pohádka, ke které se asi jen tak nevrátím, ale i tak by se našly větší propadáky (viz Slíbená princezna, která následovala další den). ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Na premiérové vysílání se o Vánocích 2016 dívalo na Českou televizi 2,7 milionu diváků. (mar48)
  • „Je to výsostně klukovská pohádka, tím pádem pro ženské publikum. Najdeme tam romanci, velké zlo i množství triků,“ říká režisér Martin Dolenský. (SONY_)

Reklama

Reklama