Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající filmový zážitek opřený o působivou skutečnou událost. Valná část snímku je založena na budování vztahů v rámci požárnické skupiny, ale též na osobní život některých postav, což může být pro mnohé diváky nudné, avšak mě osobně Kosinskiho počin zaujal od samého začátku. K akci tu dochází neustále, rodinné životy hlavní hrdiny polidšťují a jsou důležité pro finále příběhu. Každý, kdo nezná události požáru v Yarnell a nepídil se po spoilerech k tomuto filmu, musí být na konci Only the Brave značně překvapen a rozčarován. Emotivní a vskutku působivý snímek. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super hasičská srdcařina, která důkladně přiblíží budování týmu a práci při zastavování požárů, vztahový/ rodinný rozměr i ten chlapácký army aspekt a srandičky. Máte tu americký hrdinný film bez otravně sentimentálních sračiček a nějakých trapných blockbusterových šablon, příjemně civilní a plný nádherných arizonských scenérií. Podtržený výbornou hereckou partou, kde táhne předně Brolin s Tellerem. Ta "seznamovací" hodina a půl přijde možná malinko zdlouhavá, ale k závěru je stěžejní a ten pak tím spíš dojímá v poctě reálné tragédii. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„All men are created equal. But then, a few became firefighters..” Americké „pay tribute“ filmy to u nás budou mít vždycky těžké a budou muset snášet poznámky o přehnaném patosu a náborovém charakteru, ale kdyby všechny byly jako ten o Granite Mountain Hotshots, byl by možná klid. Kosinski nabízí heroizaci v únosných mezích, perfektní vizuál, herecké tahouny v rolích pracovních i domácích lídrů, neotřelost zobrazovaného povolání a díky dobré práci s postavami i neskutečně emotivní konec, který zapůsobí i při znalosti události Yarnell Hill Fire (pohledy a reakce v tělocvičně ala „Proč ty? Proč ne on?“ jsou opravdu síla). Dívej se a uč se, Petere Bergu.. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama