Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Američani jsou zkrátka mistři patosu... Uchopí prostý námět běžného života, svěří jej velkému režisérovi, ten si ukáže na esa z největších, o hudbu požádá skladatele z nejlepších, děj roztáhne do stotřiceti minut, a do nich namíchá koktejl plný obehraných, leč fungujících klišé, lidských emocí, přidá špetku humoru, pořádnou dávkou vlastenectví a pocty těm, kteří nás denně doopravdy chrání a pomáhají nám. No a výsledek je působivý. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné délky filmu, jinak by tento film neměl chybu. Dějově supr, poslední půl hodina mě i emočně dost vymačkala a hlavně jsem aktérům věřil jejich ztvárnění postav, což se mnohde nestane. Také je to díky hrsti velmi kvalitních herců. Zajímavé a propracované vizuální efekty na dobu ještě pravěkou. V té době byla filmařina na triky mnohem náročnější než nyní. Nemohu jinak než tento film plný plamenů doporučit. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepříliš atraktivní drama o dvou bratrech se stejným vkusem na ženy a společnou lásku k ohni a požárům. Absolutně nechápu zcela nesmyslně dlouhou stopáž. Vůbec mě neuspokojila zvolená zápletka a už vůbec ne její extrémně chabé vyústění. Z postav mě bavil vyloženě jen De Niro a ten zde bohužel zastával roli takřka jen do počtu. Až na pár dobrých momentů a vždy příjemné nahlédnutí pod pokličku požární stanice, toho snímek moc nepředvedl. Chybělo mi více napětí i podstatně záživnější děj. Lepší dva kousky. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy, skúsený americký režisér Ron Howard natočil v roku 1991 snímok "Oheň" (Backdraft). Je to pomerne originálny thriller z nevšedného, zaujímavého prostredia. Mapuje prácu a vzťahy členov profesionálneho hasičského zboru. Dej sa odohráva v Chicagu. Hasiči zo sedemnástej jednotky zdolávajú požiare objektov, ktoré niekto úmyselne zapaľuje. Je vidno, že je to práca niekoho, kto má s ohňom a požiarmi skúsenosť. Podozrenie padá na niekoho z okolia samotných požiarnikov. Bude potrebné vyvinúť enormnú snahu, aby bol tento nebezpečný podpaľač čím skôr odhalený. Ním založené výbušné požiare majú na svedomí mnoho nevinných obetí. Ron Howard to natočil veľmi kvalitne, takže i po viac ako tridsiatich rokoch to pôsobí sviežim dojmom. Navyše bolo do tohto filmu zapojených aj veľa zvučných hereckých mien. Howardov "Oheň" patrí medzi špičku snímkov z hasičského prostredia. **** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se objevilo 5 000 chicagských hasičů ve scéně, kdy smuteční průvod prochází městem. Příměstští hasiči prosili o zařazení, ale jejich uniformy se lišily. Více než 200 z nich se stejně objevilo a pochodovalo vzadu. (Trajektt)
  • Roli Williama Baldwina měl původně hrát Brad Pitt, zatím co William Baldwin měl původně hrát roli Brada Pitta z Thelmy a Louise. Role v Thelmě a Lousie nakonec udělala z Brada Pitta hvězdu… (POMO)
  • Scénárista filmu Gregory Widen byl tři roky hasičem a tento film je inspirován smrtí jeho kolegy a kamaráda, který zemřel při jednom z požárů. (Karlos80)

Reklama

Reklama