Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mě opravdu překvapilo. 6. série je ze začátku skutečně nadupaná. Naši staří známí herci jsou zpět a my se můžeme vrhnout do nového dobrodružství. Příběh je vyprávěn trochu zvláštním stylem. Odehrává se v současnosti v opuštěném domě v Severní Karolíně. Ten samozřejmě není obyčejný. Půda kolem něj patří duchům zmizelé Roanocké kolonie z konce 16. století. Vesničané s svou půdu chrání po svém. Atmosféra se dá opravdu krájet. Ryan Murphy se vydal dost netypickou cestou. Všechno se mění v půlce série. přichází nečekaný zvrat a my všechno prožíváme znovu. Bohužel už příběh poté není tak originální a je to převážně jenom nastavovaná kaše plná krve a násilí. Nejvíc mě asi našvtal konec. A to měla série takový potenciál... No co, snad se jim to příště podaří líp a nebudou kolem všeho tolik mlžit. "R is for Rory!" ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobry..prvnich 5dilu dobry super bavil sem se..pak se ztoho stala docela picovina ale uslo to a pak od 8dilu se ztoho stala troska nejvetsi na kterou sem se ani nemel divat, totalni picovina a zabijak cely nadejny serie..ty vole uz nikdy vic...chtel sem dat dve ale asi dam jednu, protoze to byla sracka neskutecna! ()

Reklama

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina byla skvělá, pak už to šlo postupně dolů. Je třeba pochválit, že ne celá série byla jen o tom co se v tom domě vlastně stalo, ale že to postupně obměňovali a dodávali tomu více šťávy. Nebo krve? V této sérii hodně přitlačili na pilu, já osobně to až tak brutální nepotřeboval. Nejhorší z druhé poloviny nebyl ani tak děj jako kamera. Chápu, že to chtěli mít trochu autentické, ale kdo se má na tu roztřepanou kameru, ve které bylo kulové vidět, koukat. Výsledkem si nemyslím, že by to byla nejslabší série, jak se tady ukazuje. Ale zas na druhou stranu je dobře, že to je jen deseti dílná série. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco jedna skupina diváků byla rozčarovaná už kvůli premise a druhá zase kvůli tomu, co se z ní postupně vyklubalo, já budu tentokrát jen a pouze děkovat. Snad poprvé od samých začátků již téměř zapomenutého Murder House se totiž k American Story dokonale hodí i přívlastek Horror. Nečekaná zjevení odporných stvoření, občasný vhodně padnoucí jump scare nebo tak nechutná úmrtí postav, že raději odvracím zrak. Když se ale nestraší, jedou si Murphy a Falchuk zase to svoje a tentokrát tak potutelně, že si Roanoke troufám označit dokonce za nejlepší sérii. Smrti jsou tu totiž nejen děsivé, ale i jaksepatří ironické, překvapivé a mnohdy si parádně zahrávají s očekáváním publika ohledně rozsahu rolí některých hereckých stálic. Do úst snad čím dál brilantnější Sarah Paulson navíc scénáře sází tak metahumorné repliky, že se při vzpomínce na ně směji doteď, ale zároveň jsem rozčarovaný tím, jak malé procento obecenstva na ně (hlavně v odkazy přeplněné druhé polovině) slyší. Vrcholná sezóna a nejzářivější důkaz toho, že i pošesté to jde jinak. ()

juliekrocova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání. První epizody ještě dobré, těšila jsem se na další díly, ale nad těmi posledními se dalo už jen smát, jak to bylo blbé. S každou další sérií je to horší a horší. V tomto případě se příběh snad ani nedá hodnotit, nápad dobrý, ale tvůrci ho dostatečně nerozvinuli. Celá série pak připomínala spíš nepodařenou parodii. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama