Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 3
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 3

Recenze (115)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke je hodně zvláštní záležitost, formálně jsou to minimálně tři seriály v jednom. Hodně se tu pracuje s formáty reality show, reaguje se na vývoj diváctví, fandomy, obecně sílu mediálního publika atd. Užíváme si SPOILER návrat Lany Banany /SPOILER, což jsem opravdu nečekala. Téma kletby kolonie Roanoke z 16. století je samo o sobě hodně silné, takže není důvod se bát, že by 6. série AHS nebyla zajímavá. Nicméně překonat první dva díly byl opravdu problém, protože jsem netušila, co bude následovat a představa, že by celá série byla ve stylu The Story of Us (té komentované romkom s Michelle Pfeiffer), z toho jsem nadšená nebyla. Jako již tradičně tedy doporučuju nesledovat epizodně, ale jako maraton. Protože s příchodem většího počtu starých známých tváří z minulých sérií se už budete zase cítit jako doma. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské překvapení a pro mě osobně asi nejzábavnější série AHS. Nejkratší, rychle a skvěle odsýpající, plný výtečných nápadů, úplně jiná než všechny ostatní, se Sarah Paulson hezčí, než kdy dřív a ve výsledku je Roanoke i téměř na vrcholu, protože tahle série je pro mě v rámci seriálu jedna z nejlepších. Parádně founfootagová, poprvé od první série naplňuje i název "horror story" (a více a lépe) a ve spojení s natáčením fiktivního televizního pořadu mi to opravdu neskutečně sedlo. Jsou tam i noví herci, takže Roanoke je po pěti sériích skutečně osvěžujícím dílkem i v tomto směru. První polovina byla naprosto úžasná (a kralovala jí Kathy "I'm a Butcher" Bates), jenomže pak přišla polovina druhá (kterou jsem nečekal) a která mě bavila ještě víc a možná byla i mnohem lepší. Takže co se týče Roanoke jsem maximálně spokojen po všech stránkách a nadšen, jak moc to předčilo má očekávání. Tahle změna stylu celému seriálu nesutečně prospěla a já bych se vůbec nezlobil, kdyby jsme v podobném duchu dostali i nějakou další sérii. Roanoke si tu modrou barvu nezaslouží. Za mě 100%. ()

Reklama

Knowho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke, která v době kdy jsem AHS začal sledovat, byla hodnocena jako nejhorší série patří mezi  moje hodně oblíbený. První půlka mě hodně bavila, protože je dělaná jako TV převyprávění opravdového příběhu a v druhé půlce se spolu s opravdovými postavami z TV seriálu a jejich herci vracíme na ono místo starého domu v Karolíně. Musím říct, že mě asi druhá půlka bavila mírně víc, ačkoliv měla mnohem slabší zakončení než ta první a hrozně se mi líbil styl ,,foud footage" podobně jako třeba v Blair Witch. Celkově je tohle asi nejvíc podhodnocená série, která si zaslouží mnohem víc. Nu což. 9,5/10 Mimochodem, Lana Banana potěšila. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla bejt úplně nejvíc nejlepší řada! AHS se tu totiž v zásadě vrátilo ke kořenům a začalo zase pořádně strašit a to dost inzenzivním způsobem. I to postupný poodhalování mytologie bavilo a vůbec prvním pěti dílům nemám co vytknout. Jenomže SPOILER AŽ DO KONCE pak přišel zvrat jak prase a z prozatím parádní série se stalo dost průměrný found footage. To ještě bavilo v tý první (šestý epizodě), kde se k tomuhle formátu přešlo a kdy ten zvrat působil skutečně geniálně a originálně, ale s dalšíma epizodama už to šlo do řiti řiťoucí. Opakovaly se totiž skoro pořád stejný situace, postavy se objevovaly a zase umíraly skoro jen proto, aby se tam ti naši známí hercí mohli mihnout a vůbec to celý pak už působilo jen jako vaření z vody. Neříkám, že to byla tragédie, pořád to z toho found footage formátu dokázalo vytřískat dost (posledních pár minut devítky bylo fajn a i mě trošku chytlo, když tam napíchli na kůl mojí oblíbenkyni), ale v kontrastu s tou první polovinou série to prostě bylo slabý. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepamatuji si, kdy bych epizody jedné sezóny ohodnotil od pěti hvězdiček až k odpadu. Šestá série American Horror Story byla v tomto ohledu unikátem. První díl mě potěšil a navnadil, následovalo lehké zklamání a od šestého dílu se vše totálně zhroutilo. Tvůrci se ve druhé polovině sezóny pokusili nahradit absenci atmosféry a napětí stále častějšími krvavými scénami, jenže těm chyběla jakákoli nápaditost, takže celek na mě působil jako vaření páně Babicovo: "Když nemáme atmosféru přidáme dva kbelíky krve, jeden kbelík vnitřností a divákovi se to jistě zalíbí." Sledovat tohle zoufalé snažení, byl opravdový horor a faktem zůstává, že šestá řada měla o pět dílů navíc, než aby se mi mohla líbit. Milosrdné 2*. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)

Reklama

Reklama