Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm, to asi tvůrci původně chtěli do American Crime Story ale zamítli jim to, tak to trochu zalili krví a šoupli sem, ne? Jako uznávám tu všudypřítomnou tísnivost, kterou to vyvolávalo, než to v závěrečných dílech začalo bláznit a podléhat tradičním neoriginálním kýčům, oceňuji, že se AHS po několika předchozích sériích konečně zase oprostil od vizuálního pozlátka a představil v mnoha ohledech ryze přirozenou a realistickou sérii založenou na ději a pocitech, oceňuji skvělé herecké výkony Sarah Paulson a Evana Peterse (naprosto a beze zbytku jsem propadl kouzlu Billie Lourd), uznávám, že fiktivní příběh umožňuje si volně pohrávat se skutečnými postavami (ale fabulování ohledně několika historických postav se mi moc nezamlouvalo), ale tak nějak, nebýt tam pár vložených, pro děj a zápletku ne zcela nosných a důležitých prvků, asi by to u mě moc neuspělo. Nijak nezpochybňuji horrorovost realistické hrůzy (sám jsem jeden z těch, kdo razí, že horror nemusí být nutně nadpřirozený), ale prostě mi v tomhle ohledu tato série do seriálu moc nesedla (pořád je ale lepší než druhá série). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá sezóna seriálu „American Horror Story“ u mě se sérií předchozí prozatím bojuje o místo té nejhorší, jaké byly natočeny. Jako kdyby už tvůrci nevěděli, co pořádně natočit, a tak sem dali divné rodinné vztahy, klauny, vrahy, šílence, všechno na jednu hromadu v příběhu, který by měl být kriminální, ale nejdůležitější je onen kult. Nebezpečí kultu osobnosti to celkem vyjádřit dokáže. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Z některých krvavých scén jsem sice byla dost znechucená, ale jinak musím uznat, že v daném žánru jde o poměrně kvalitní počin, který mě oslovil zejména po scénáristické stránce. Nutno též podotknout, že Sarah Paulson a Evan Peters táhnou svými hereckými výkony Cult neochvějně k výšinám. Po propadáku Roanoke se tedy zase blýská na lepší časy. (70%) ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politicky angažovaná sedmá sezóna, která je v některých momentech trefným komentářem k současné Americe, jindy zase pojednává o tom, že každý „patříme“ do nějakého kultu. Murphyho tradičně žánrově nevyrovnané a přepálené dílo ale zejména v druhé půli táhne neskutečný herecký koncert psychopata Evana Peterse. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat Cult mimo USA musí být úplně jiný zážitek. Nenesu sice příliš dobře zpolitizování seriálu, ale chápu nutnost toto téma zpracovat. A díky možnostem AHS je ten souboj Hillary vs Trump mnohem vyrovnanější, pocity lidí za tou volbou mnohem skutečnější. Obecně téma matriarchát vs patriarchát AHS sedne, jen konkrétní nápady jsou poněkud vysilující. Opravdu muselo dojít na Warhola i Mansona? Na rozpad nejen tradiční rodiny, ale i té lesbické? A co Twisty? Byl jeho návrat užitečný? Velmi nesvá jsem z herectví Chaze Bono, který je s námi už od Roanoke. Fandím tedy zotavení USA po Trumpovi, ale v další sérii ocením návrat ke strašidelné fikci. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • Americký zločinec a vodca kultu Charles Manson, ktorému sa značná časť tejto série venuje, zomrel päť dní po premiére záverečnej epizódy. (Marceloo)

Reklama

Reklama