Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 3
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 3

Recenze (115)

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série AHS začala v neuvěřitelném tempu se spoustou skvělých nápadů. Bylo to něco co jsme ještě neviděl, bylo to podchycené skvělým scénářem a za účasti vynikajících herců. Po polovině seriálu nastal super originální zvrat a celé se to tvářilo jako dosud nejlepší série, jenomže pak přišel postupný pád. Poslední čtyři epizody zklamaly. Jedna horší než druhá a dokonala to ta úplně poslední, která byla totálně nevýrazná. Žádny kulervoucí konec. Kdybych to ale zprůměroval, pořád to ještě stačí těsně na 4 hvězdy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke je hodně zvláštní záležitost, formálně jsou to minimálně tři seriály v jednom. Hodně se tu pracuje s formáty reality show, reaguje se na vývoj diváctví, fandomy, obecně sílu mediálního publika atd. Užíváme si SPOILER návrat Lany Banany /SPOILER, což jsem opravdu nečekala. Téma kletby kolonie Roanoke z 16. století je samo o sobě hodně silné, takže není důvod se bát, že by 6. série AHS nebyla zajímavá. Nicméně překonat první dva díly byl opravdu problém, protože jsem netušila, co bude následovat a představa, že by celá série byla ve stylu The Story of Us (té komentované romkom s Michelle Pfeiffer), z toho jsem nadšená nebyla. Jako již tradičně tedy doporučuju nesledovat epizodně, ale jako maraton. Protože s příchodem většího počtu starých známých tváří z minulých sérií se už budete zase cítit jako doma. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta séria mala skončiť piatou epizódou a všetko by bolo v poriadku. Aj keď rozprávanie príbehu formou dokumentu v prvej polovici trochu vadilo, od šiestej časti sa to točilo ako reality show a súdiac aj podľa reakcií ďalších užívateľov tento pokus nepadol na úrodnú pôdu a väčšinu divákov sklamal. Mäsiarka a jej angličtina, svojský Pookovci či Shelby, Matt a Lee vydali zo seba v prvej polovici maximum a tam to mohlo skončiť. Jednoznačne ide o najslabšiu sériu AHS. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je strašne ťažké komentovať. Kto túto sériu nevidel ma ani nepochopí. Najprv som sa neskutočne čudoval čím nás chcú tvorcovia strašiť - keď nám na kameru rozpráva v štúdiu manželský pár, čo všetko zažil v jednom dome a pritom scény v tom dome hrá úplne iná manželská dvojica. Tak ako sa mám báť, keď viem, že sú to len herci? A dokonca aj tá dvojica, čo rozpráva do kamery, tak sú herci, ktorí hrali v minulých sériách tohto seriálu. Ale nakoniec ma tvorcovia dobehli. V 6.časti sa nám prihovorí "akože režisér" a povie, že nechá do toho domu zavrieť obe manželské dvojice. A vtedy sa začnú diať veci !! Konečne návrat hororu a strachu, ktorý tu nebol od prvej série. Predošlá séria "Hotel" bola bez jedinej ľakačky, bez absolútneho strachu. A toto som si po prvej časti myslel, že ohodnotím možno jednou - dvoma hviezdičkami. Nakoniec veľké prekvapenie. Šokujúce zvraty, úmrtia, plottwisty, vraždenie účastníkov medzi sebou, upálenie zaživa otravných youtuberov, no proste super. Chválim. Teším sa na ďalšie série a nakoniec som rád, že sa v tomto seriáli v každej sérií deje niečo iné, ale s tými istými super hercami. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem osobně už vzdala naději, že by se mi nějaká série AHS líbila. Jenže pak přišlo Roanoke a já smekám. Za prvé, přišlo mi to hrozně zajímavě zpracováné jako seriál v seriálu. Za druhé mě moc potěšil cast a návrat některých herců, které už jsem pár sérií postrádala. Za třetí se mi líbilo téma, mysteriózní a takové správně horrorové. Navíc jsem ocenila, že délka dílů nebyla přemrštěná, ale klasicky 40 minutová a dílů bylo jen deset, to mi přišlo tak akorát. Abych ale jen nechválila, tak jak se mi líbila první půlka, tak ten "zvrat" v druhé mě moc nepotěšil a zdálo se mi, že se všichni začali chovat absolutně nelogicky (ale tak asi co můžu chtít od horroru, co?) a celkově mi to nepřišlo tak zajímavé. Navíc si myslím, že i poslední díl by si zasloužil nějaké značně lepší ukončení. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak po Covenu jednoznačně nejlepší. 4* (a půl) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama