Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je majstrštyk a to jak dějový, tak svou pointou. Byla chvíle asi kolem 40 minuty kdy jsem se trošku ztrácel v dění, ale nějakým zázrakem jsem se zase vrátil do hry a od tý doby jsem příběhu zcela propad. Cokoli říct, by mohlo znamenat prozradit víc než by bylo zdrávo a nejsem zde kvůli tomu abych komukoli kazil filmový zážitek, takže pokud chceš dostat chytrý a emotivní, ale přitom ne žádný filozoficky náročný biják je tohle výborná volba. Ashton Kutcher odehrál svou životní roli o tom žádná. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

No možná to bylo trochu překombinované, ale přesto mě bavilo sledovat úsilí hlavního hrdiny, s jakým se pokoušel změnit minulost, aby současnost byla dokonalá, aby nakonec rezignovaně zjistil, že to tak být nemůže a vybral poměrně drastické řešení. Zajímaví neokoukaní herci, sci-fi říznuté dramatem, drsný a poměrně dost napínavý děj, takže když to sečtu, já jsem byla spokojená. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pořád plánujete změnit názor vědců na to, jak mysl asimiluje vzpomínky?" Kdybych měl schopnost měnit minulost, tak bych to neudělal. Ta jediná drobná chybka, která mě posledních dvacet let budí ze sna, totiž nestojí za opravu, kdybych kvůli tomu měl ohrozit svůj skvělý život. Evan však svou Kayley nezískal na první, druhý ani třetí pokus, tak do toho šel a já jsem přitom cítil, že vidím cosi výjimečného. Jenže mě celou dobu bavilo pouze sledovat jednotlivé verze Kayley a jedinečného spolubydlícího Thumpera. Oproti tomu Evanovy výlety do dětství mě dost štvaly, protože upalování psů, zabíjení nemluvňat výbuchem a ani výroba dětské pornografie nejsou tou zábavou, za kterou rozdávám hvězdičky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda. Ten dobrý nápad sa dal spracovať tak, aby si film naozaj zaslúžil miesto v prvej 200-vke na CSFD. Zo začiatku to vyzerá veľmi nádejne, po prvú zmenu minulosti je to výborný film, ako z učebnice "pútania divákovej pozornosti". Potom to ide totálne do prdele, pretože začne nelogický, občas do nechcenej komickosti zachádzajúci scenáristický guláš, ktorý navyše nehorázne kazí Ashton Káčer. Taký mizerný herecký výkon sa fakt často nevidí. Suma sumárum, tento priemerný filmík nemá čo robiť ani v prvej tisícke naj filmov, nie na mieste 166, kde je v okamihu, keď píšem tento komentár... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sci-fi (i když ono to vlastně možná sci-fi není - viz v poslední době třeba Svěrací kazajka), které jestli má nějakou větší chybu, tak je to obsazení Ashtona Kutchera do hlavní role. Nebyl špatný, to rozhodně ne, ale přesto bych ho vyměnil. :o) Asi bych byl ještě nadšenější nevidět v poslední době vedle Kazajky hlavně skvělého Donnieho Darka, ale i tak je to silný a napínavý film, který vás třeba dovede k zamyšlení o zlomových okamžicích vašich životů a o tom, jaké by mělo následky, kdyby jste je teď mohli změnit... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Elden Henson (Lenny) natočil nejdřív své pozdější "normální" scény. Pro pasáž, kdy je jeho postava šílená, musel během jednoho měsíce nabrat asi 8 kilogramů. (don corleone)
  • Aj keď sa príbeh odohráva v New Yorku, v jednom z prvých záberov vidno kanadskú značku na obmedzenie rýchlosti. (Peter-1307)
  • V jednom flashbacku čte Evan (Ashton Kutcher) pasáž z krátkého příběhu Raye Bradburyho s názvem "A Sound of Thunder". Vypráví o skupině lidí, která se vydá do minulosti lovit dinosaury. Jeden z nich omylem zašlápne motýla, což má v budoucnosti za následek větší změny, než by se dalo předpokládat. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama