Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

golfista 

všechny recenze uživatele

V podstatě nemám co vytknout. Mám rád Sci-Fi postavená na cestování v čase typu "Frekvence" nebo "Cesty do neznáma". Když k tomu přibude slušná atmosféra skoro jako v "Donnie Darko", pak k úplnému uspokojení chybí velmi málo.... Jak je vidět, i bez hereckých hvězd a obřího rozpočtu (za pouhých 13 mil.!) lze natočit film, který dokáže maximálně zaujmout. Chce to "jenom" originální nápad a výborný scénář :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na úvod dvě z filmu vzešlá ponaučení, která jsou pro nás už stejně pasé: Pokud budete v dětství říkat všem, které máte rádi, že je nenávidíte a že jim vyvraždíte rodinu, budete žít spokojený život a taky nikdy jako děti netočte nazí Robina Hooda, obzvláště ve sklepě.. Docela nadhodnocená záležitost, která každou další cestou do Evanova paralelního vesmíru ztrácí dech a nápaditost takovým způsobem, že jsem asi tak u čtvrtého "božského zásahu" už měl nutkání hodit mu ty sešitky do hořícího krbu, nicméně pěkná vězeňská hláška ("Shit on my dick, or blood on my knife.") a hlavně open ending s Oasis to nakonec vytáhli na nikterak zářivé čtyři hvězdy. A název Osudový dotek? Tak to je jen další úkladná vražda českých distributorů.. Chápu, že "Motýlí efekt" není dvakrát atraktivní, ale Osudový dotek zažil Ashton KutchMoore leda tehdy, když mu na párty, kdy se ještě osobně neznali, šáhla Demi do rozkroku.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V roce 2004 a 2005 vznikly tři opravdu výborné filmy na stejnou tématiku. Svěrací kazajka, Hranice života a výše jmenovaný Osudový dotek. Podobní, ale každý naprosto o něčem jiném a proto se to nedá srovnat. Ale i kdybych musel tak bych souhlasil s tím, že tento je ze třetice nejlepší. Ashton Kutcher, herec, kterého bych si v takovém filmu opravdu nedokázal představit, ale opak je pravdou a on zahrál opravdu úctyhodný výkon, který filmu patřičně zvyšuje na kvalitě a pokud si na něj vzpomenu tak na úkor tohoto filmu. Příběh je nasnímán pro diváka opravdu nádherně a příjemně ubíhá...a dává divákovi čas na to aby si to patřičně urovnal v hlavě. Velice zajímavý film, který vtloukává divákovi hřebík do hlavy a je poté těžké ho z něj jen tak vyndat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

No možná to bylo trochu překombinované, ale přesto mě bavilo sledovat úsilí hlavního hrdiny, s jakým se pokoušel změnit minulost, aby současnost byla dokonalá, aby nakonec rezignovaně zjistil, že to tak být nemůže a vybral poměrně drastické řešení. Zajímaví neokoukaní herci, sci-fi říznuté dramatem, drsný a poměrně dost napínavý děj, takže když to sečtu, já jsem byla spokojená. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát bol som tak fascinovaný že som si ho musel pustiť ešte raz. Dej filmu je na tak vysokej úrovni a tak prepracovaný že diváka vtiahne do deja maximálne ako to len ide. Strašne dobre dosadené časové skoky cez denník k dobrej ale vždy aj zlej prítomnosti, proste jedinečná myšlienka................... Soundtrack Michael Suby: 1. Main Theme [2:19] ,2. Evan's Plan/Evan & Mom [2:52] ,3. Mom and Evan/Evan's Drawing [2:05] ,4. In the Basement/Knife Blackout [1:26] ,5. Going to See Dad [0:25] ,6. Jason's Funeral [0:49] ,7. Lenny's Explosive Flash/Hypnosis [3:03] ,8. Tommy's Right Hook/We're Moving [1:27] ,9. Burnt Crockett [1:39] ,10. Drive to See Lenny/Inside Lenny's Room [2:14] ,11. The Mailbox [1:15] ,12. The Diner [1:08] ,13. Kayleigh's Funeral [1:38] ,14. Evan's Warning [2:54] ,15. Sorority Strut [1:00] ,16. Evan Kills Tommy [2:05] ,17. Prison Escape [0:48] ,18. Prison [1:06] ,19. Stigmata Flashback [0:52] ,20. Evan & Kayleigh/Kayleigh Loves Lenny [2:48] ,21. Blowing Up Kayleigh [1:17] ,22. Lockdown Lenny/Send You a Postcard [3:13] ,23. Evan's Escape [1:48] ,24. Everyone's Fixed Memories/The Butterfly Effect Reprise [3:26], ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Ashton Kutcher si před natáčením udělal průzkum mentálních poruch, studoval psychologii a vůbec se na roli důkladně připravoval. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2004 na Sundance FF. (Varan)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama