Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

maxi6 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět......dvě věci, ze kterých se může zbláznit i velký génius....nekonečnost vesmíru a schopnosti mozku. Ta druhá je ústředním motivem. Napadají mě hned dva filmy: Lola běží o život a Memento. V každém případě, pokud má film vracečky, působí neskonalé blaho na moje filmové chuťové pohárky. Opravdu lahůdka, barevné efekty a pokroucení obrazu, prostě žůžo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Mackye Gruber, Eric Bress .. Zajímavý nápad a dobře napsaný scénář na téma teorie chaosu. Kdyby tohle (nápad a cool scénář) měla většina filmů, nemuselo by se vše zaplácávat nesmyslnými triky a podobně.. Začátek mě opravdu vtáhl do děje a nastolil spoustu otazníků. Vyprávění bohužel zvolní a začnou přicházet odpovědi. A bohužel už ne tak extra zajímavé jako začátek. Duo scénáristů/režisérů stvořilo zajímavý snímek, který místy sice lehce zmateně, ale nakonec vkusně namíchal několik paralelních příběhu Evan Treborna. Při poslední scéně, jsem se začal (ač to vlastně neumím) modlit, ať to nemá po příjemném a snesitelném happyendu další sladce příšerný konec. Uff! Nechybělo mnoho a dobrý dojem byl ta tam.. Naštěstí nestalo se tak a vcelku zajímavý snímek si udržel konečnou nadprůměrnou úroveň. Hodnotím 70%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Množstvo vizuálnych režijných vychytávok, neskutočne nadupaný dej a tajuplná atmosféra, podporená krásnym mysterióznym a emotívnym soundtrackom vás načisto pohltia a sprostredkujú vám pôsobivý a dojímavý zážitok. Ale pri aktívnejšom používaní hlavy neraz zakopnete. Niektoré zvraty sú iba pre efekt a stráca sa v nich zmysel predchádzajúceho diania (prečo sa nevrátil viacej krát do jedného okamihu a nevypiloval jeho okolnosti tak, aby bolo všetko perfektné?!). Vlastne je to celé taká naivnejšia verzia Dvanástich opíc, točiaca sa nie okolo zániku sveta, ale okolo lásky. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Lapsus memoriae. Blackout. Výpadek paměti nebo prostě vokno- stresující věc v leckteré situaci (při testu obvzlášť). Možná měl Evan štěstí, že si některé hrůzné zážitky z dětství nepamatoval..(Ano, děti k sobě umí být navzájem velmi kruté, nevím, proč se psychologové neustále diví). O to bolestivější bylo pak jejich zpětné zjištění. Emocionálně mě to neroztrhalo jako onu poštovní schránku, mladou čtyřku sem pozorovala s mírně pootevřenými ústy- hráli líp jak někteří dospělí. Director´s cut ending je sice nápaditější než ten, kdy se dva lidé minou na přeplněné ulici, ale preferuju přesto ten původní. 90%. Ještě jedna věc- po skončení filmu mě popadla jedna prazvláštní chuť, pustit si dlouhý, táhlý a pomalý soundtrack. (Asi na mě byl snímek moc zbrklý). Kdo ví. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který ovšem zůstal nedotažený. Jakoby scénárista nevěděl, jak dál. Takže onen dobrý nápad začal opakovat v různých variacích a pak to ukončil, aby se to netáhlo donekonečna. Bohužel se tak vytratí v úvodu skvěle vybudovaná atmosféra a film upadá do šedi průměru. Naštěstí se to děje pouze pozvolna a konec přichází relativně včas. Mohlo by se zdát, že můj komentář je v rozporu s mým hodnocením. Chápejte tento výlev spíše jako postesknutí nad tím, že skvělá myšlenka tak nějak vyšumí do prázdna. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Když se Evan Treborn (Ashton Kutcher) vrátí v čase a změní minulost, dozvídáme se, že vždy následuje změna popisující jeho měnící se vzpomínky, což má za příčinu fatální poškozování jeho mozku. Navzdory tomu se však po každé změně diví, co se děje, ačkoliv by to měl vědět. (Nathaniell)
  • Kayleigh (Amy Smart) coby prostitutka vyčítá Evanovi (Ashton Kutcher) událost ve sklepě. Evan ale už dříve situaci napravil a proto se k ní dosud nedostal - ve skutečnosti se tedy nemohla stát. (Thanoris)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama