Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Cannabis 

všechny recenze uživatele

opravdu suprová záležitost!!! nejvíce mne vždy dostaly kurzy německého jazyka Alles Gutte a suprově parodované reklamky =) !!! partička z České sody, to jsou mistři humoru, kterým se ani zdaleka nmůžou rovnat nováčtí Tele Tele (které mám také ale velice rád)!!! černý humor, parodie, stupidity... nezbývá mi nic jiného než dát 5 hvězdiček ***** ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Čierny humor, nechutný či nechutne tvrdý, absurdný, neopakovateľný. Hlavne v prvej polovici doslova geniálne scénky, na ktorých som sa v kuse smial. Mne osobne nesadlo "Alles gute", aj keď chápem Čechov, ze si robia radi prdel z Nemcov. Šteindler je v tomto pořadu výborný, ale čerpať len z výkonu, nie aj z obsahu, mi prišlo málo. Každopádne Česi môžu byť právom hrdí na svoju sodovku. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne poplatné dobe, s humorom prízemným, vulgárnym, často hraničiacim s nevkusom. Ťaží to predovšetkým z aktuálnosti, z odkazov na danú dobu a dnes to už veľa povedať nedokáže. Tvorcovia využili situáciu danej doby, ktorá im umožňovala až do extrému posúvať hranice prípustnosti takéhoto drzého a urážlivého humoru. Keďže je tam pár scénok, ktoré sú vtipné aj dnes a kvôli nostalgii (spomienky na moju mladosť) prižmurujem obe oči a dávam 3 hviezdičky. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi opatrný, než něco označím za geniální, vlastně to nedělám skoro vůbec. To jen tak pro pořádek a vysvětlení, ale v tomto případě jsem si jistý, že Česká soda je geniální v tom, o co usiluje - je to geniální satira. Sestřihy politických rozhovorů a reklamy, scénky i pořad v pořadu Alles Gute, to vše překračuje hranice korektnosti s lehkostí a chytrostí, která dokonale ospravedlňuje těžkotonážní humor. Nejsem znalec Mothy Pythonů, ale z toho co jsem viděl, mám v porovnání s Českou sodou lepší dojem právě ze sody i při snaze být objektivní. Kvůli tomuto prý dostala Česká soda stopku Vychytaný střih, cit pro humor, grimasy Čtvrtníčka a ještě ta prdloušká hudba, to vše tvoří tuhle príma lechtivou mystifikaci :) ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama