Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lék pro středních deset miliónů, jehož vedlejšími účinky jsou roztříštěnost (symbolem budiž Tondovy morální veletoče), kontraproduktivní střihové exhibice a nedostatečně vyždímaná camea. Medikament na bázi satiry, který musí být podán okamžitě, protože dle odborníků má expiraci v řádech měsíců. No, když se tak kolem sebe podívám, nejsem si jist.. A víte co? Patří nám to.. Miloš se kdysi nechal slyšet, že třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Asi to tak v rámci rovnováhy zařídila příroda, protože za chvíli by se dobro nemělo kde vysrat.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně to jako šité horkou jehlou, ani jsem nepoznal zda jde o satiru nebo o parodii. Působilo to velmi chaoticky, jako kdyby se řeklo "jéé to je dobrý to tam dáme, a tohle je taky dobrý, to tam dáme taky". Příjemně překvapil Kalousek, který ač ho nemám v lásce, ukázal, že má smysl pro humor. Jinak krom skvěle trefných dialogů směrem k ČEZ, mně Tonda příliš vtipný nepřišel. Hodně amaterská záležitost. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já fakt mám původní web seriál rád, opravdu, ale film působí tak o tři třídy méně kvalitní a je dokonale zapomenutelný, což pro mě osobně dosvědčuje fakt, že jsem ho viděl hned tehdy, když měl web premiéru, což je už pár měsíců a přesto to hodnotím a komentuju až teď a to více méně náhodou. Pár povedených humorů s reálnými politiky nezachrání nevtip, nevhodnost prvků, které se hodí na krátkometrážním poli (aneb osm minut roztřesené kamery je fakt něco jiného, než minut devadesát) a hlavně tu selhává snaha o přesah. Škoda, Blaníkovo síla byla vždycky v satiře, ne v moralitě. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Blaník ode mě chytil tripla. A to jen proto, že jej chci tak trošku podpořit, tedy sex z lítosti. Jinak spíše unylá misionářská dvojčička . Slušný rozjezd vyhnil v močáleček zatuchlý tak, jako politické prostředí samotné. Nekonzistentnost až mlátí do očí. Pravda, tady se asi platí za snahu o co největší aktuálnost, tedy za šití jehlou horkou více, než Drahoššek. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama