Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Kulatý stůl -> Václav Klaus: "No, tady jedním problémem je, co je ta plavecká škola, tak bych mohl připustit že umět plavat je uzance. A proti tomu bych postavil lyžařskou školu." Jan Kalvoda: "Uffff, ten výklad, ta interpretace byla nadjezdem či oklikou jedné silnice nebo výstavbou osvětlení." (Klaus střídavě kýve hlavou že ano a ne a ano a ne) Václav Havel: "Já se domnívám že, mmm, samozřejmě to musí být velmi dobře, velmi dobře promyšleno, ale..." Kalvoda: "Poslední větu protože čas kvapí." Havel: "Mmmm....." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v době kdy to bylo aktuální to mohlo být třeba i vtipné. Dnes, když člověk párkrát netuší o čem je vůbec řeč to asi patřičně nedocení. Na druhou stranu se mi párkrát poštěstilo, že jsem to pochopil, ale zase mi to nepřišlo ani trošičku vtipné. Jestli jsem se 3x pousmál, tak přeháním. Nuda a trapnost na střídačku. Takže tomu nechť odpovídá moje hodnocení, které vzhledem k datu zhlédnutí nezbývá než brát s pořádnou rezervou. * ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tomuto pásmu se podařilo zfilmovat zprofanované úsloví "Vtipe vylez". Problém je, že vtip nevylezl, jen přiblblé fórky na úrovni mateřské školky (např. parodie na vložky Allways přejmenované na jauvejs - vyrobené z bodláčí- hahaha, to jsme se pobavili). Občas se nějaký fór povedl, ale nad odpadem drží celou tuto besídku postupem času čím dál drzejší Alles Gute, což je docela paradox, protože v dnešní době je Šteindler vždycky mezi prvními, co začnou kvičet, když si někdo dovolí říci něco nekorektního. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

neznámých 4* U tohoto filmu je zajímavé, že nejspíš většina diváků, co ho tady hodnotí, tak ho vlastně neviděla, protože se nesmí vysílat kvůli neshodám jeho autorů a bůhví kde je mu teď konec a na internetu se objevují jen sestřihy jednotlivých dílů, který s tímto filmem nemají nic společného. Proto umístění v místní TOPce je na pováženou. Přiznám se že k ním patřím taky, ale věřím, že nemůže být horší než původní série. Přesto nedám plný počet a počkám si až se někde objeví nebo vyjde na DVD. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že už to pánové zabalili (jak se zdá), protože - souhlasím s Marigoldem, lepší českou satiru na televizi neuvidíte... nepouštěl bych se do srovnávání Sody s Cirkusem, vždyť to je nejenom jiná liga, to je vskutku jiný sport... Ale kuš... Soda zmizela, přišlo TELE TELE... jde to jaksi od deseti k pěti... "Tak a teď to na mě všechno spadlo...Tak buďme tolerantní!" 90% ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)

Reklama

Reklama