Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná jen nedokážu podobné filmy ocenit, ale já i v Živých mrtvých vidím jen několik filmařských nápadů a očividné nadšení pro věc několika filmařů, které je ovšem naprosto zbytečné a nezáživné sledovat. Přestože filmu jeho kultovní post neupírám, od Jacksona jsem zvyklý na něco jiného. Ať už provařený Pán prstenů, zábavné Přízraky nebo jedinečná Nebeská stvoření... tohle je jen další béčkový horor, na který se kouknu jednou, a pak na něj navěky zapomenu. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Braindead je v rámci odpadu sice na úplně opačném konci než třeba takový Birdemic (což je dost možná nejstrašlivější film, který jsem kdy spatřil, mimochodem), ve výsledku je ale stejně nesympatický, hloupý a ubohý, takže si jiné hodnocení zkrátka nezaslouží. Nebudu uměle přidávat hvězdy jen proto, že je to Jackson. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ve jménu páně vám nakopu prdel!..... Ťažko sa mi to hodnotí. Cítiť v tom obrovské nadšenie, hravosť a kvantum nápadov. Nebavilo ma to však a nebudem tomu dávať prepálené hodnotenie len kvôli tomu, že to tak hodnotia všetci (inak je to vo vačšine prípadov určite hlavne z nostalgie, lebo ak by niečo takéto vzniklo dnes, bolo by to v hnedých farbách). Je to naozaj veľmi krvavé a hnusné, ale ani raz ma to nevystrašilo, ani raz som sa nezasmial a veľa scén mi prišlo úplne prepálených a trápnych. Pravdaže to svoje kvality má a úmrtia a triky sú vymyslené niekedy naozaj zaujímavo, ale je toho jednoducho príliš veľa. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno