Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 2

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (2 000)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jde o další útok proti socialistickému zřízení. Říše zla, z níž se valí popel a dým, je průhledně umístěna na východě. Obrazem dělnické třídy, která jednotna v potu tváře buduje těžký průmysl, mají být odporní a zlí skřeti. Samozřejmě, že synáček z buržoazní rodiny nemůže vidět na těžké práci nic krásného a povznášejícího. Obyvatelé západu - zemi oplývající mlékem a strdím - elfové (neboli aristokracie), lidé (buržoazie) a hobiti (statkáři) žijí naopak v blahobytu (aniž je vysvětleno, odkud jej získávají) a jediné, co je trápí, je "hrozba“ z východu. "Síly dobra“ zde představuje sbírka představitelů těchto reakčních kruhů, jejichž ruce se nikdy nedotkly pořádné práce. Jejich vůdcem je Gandalf, šiřitel zpátečnické ideologie, s jejíž pomocí udržuje obyvatelstvo v nevědomosti a strachu před pokrokem.(…) Ale socialismus se naštěstí nedá zničit hozením jakékoliv relikvie, i té nejposvátnější, do ohně. Drž se Mordore, obklíčený nepřátelskými reakčními sousedy!“ Těžko říct, zdali by se JACKSON vůbec pustil do práce, kdyby si přečetl recenzi Tolkienovy knihy z našeho „Red Law 1977..“ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Poutníci v zešeřelé zemi, nezoufejte, vždyť lesy všemi prosvitne slunce nakonec. Každý les skončí, jistá věc. A slunce září nad plání, ať vstává, či se naklání. Klíčový moment pro můj pohled na svět je spjat právě s tímto textem. Když ho Frodo v knize zazpíval, pocítil jsem souznění s postavou jako nikdy předtím ani potom. Tolkien se postupem času stal mou nejzářivější literární ikonou a Pán Prstenů nejoblíbenější knihou. Který film v mém životě pak zastává místo nejvyšší pak asi není třeba dodávat. Kompletní herecký ansámbl v čele s charismatickým Mortensenem, kouzelným Woodem a Seanem Astinem jako mým milovaným Samem tvoří nejlepší převedení z papíru na plátno. Nejmagičtější film historie lze naplno docenit až v rozšířené verzi - teprve tam totiž osud elfů pocítíte na vlastní kůži tak jako v předloze a teprve tam Středozemě dýchá z každého obrazu. Milníkový snímek pro historii filmu i pro můj život. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. The Prophecy ,2. Concerning Hobbits ,3. The Shadow Of The Past ,4. The Treason Of Isengard ,5. The Black Rider ,6. At The Sign Of The Prancing Pony ,7. A Knife In The Dark ,8. Flight To The Ford ,9. Many Meetings ,10. The Council Of Elrond [featuring the song "Aniron (Theme For Aragorn And Arwen)" composed & performed by Enya] ,11. The Ring Goes South ,12. A Journey In The Dark ,13. The Bridge Of Khazad Dum ,14. Lothlorien ,15. The Great River ,16. Amon Hen ,17. The Breaking Of The Fellowship ,18. May It Be [composed & performed by Enya] , ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// There's only one trilogy! Ok, to je kec. Je jich spousta, srdce mi sice bije pro Star Wars, miloval a stále však miluju i další a jedna z nich mimojiné začala právě tady. Zhruba před 11 lety, když můj zrak poprvé dopadl na krásy Středozemě, zažehla se ve mě moje geekovská duše, my inner nerd was born. A od té doby pokaždé když se Frodo vydá na svou pouť za zničením prstenu, jsem hrdě na druhé straně obrazovky, přikován a fascinován tím nádherným fantasy světem okolo mě. Pane Jacksone, díky! A díky ještě jednou, že LotR nebyl jediným příběhem, který jste pro nás na tom Novém Zélandu upekl, koneckonců je to právě Hobbit, který mi pomáhá všechny tyhle vzpomínky vracet, třídit a ještě je stíhá obohacovat o pocity a vzpomínky nové :) keep my inner nerd happy. Fellowship of the Ring - 100% / Two Towers - 100% / Return of the King - 100% / Unexpected Journey - 90% / The Desolation of Smaug - 90% / The Battle of Five Armies - 60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Režisér Peter Jackson o obsazení Vigga Mortensena do role Aragorna: "Viggo je známý tím, že si své projekty vybírá velmi svědomitě a na plac přijel takříkajíc s podezřením. V době, kdy už jsem točil, se odehrál velmi ožehavý rozhovor, v němž mi Viggo pokládal nejrůznější otázky ohledně Aragornových motivací, které jsem mu do detailů prostě nedokázal zodpovědět. Dost neúspěšně jsem se pokoušel lhát, až se náhle rozhostilo trapné ticho. Na okamžik jsem měl pocit, že jsem to prošvihl, a v duchu už probíral seznam jmen a přemýšlel, koho bych teď do role Aragorna mohl obsadit, ale Viggo se na mě jen podíval a řekl: 'OK, uvídíme se v úterý na place.' Bože, jak mně se ulevilo." (NIRO)
  • Poníka, kterého Hobiti společně s Aragornem (Viggo Mortensen) vedli při cestě do Roklinky, hráli dva muži, kteří byli převlečeni v kostýmu poníka. Důvodem byl špatný terén, který byl pro takové zvíře nebezpečný. (Fender)
  • První natáčecí den dal herec Dominic Monaghan, hrající Smíška, herci Billy Boydovi, který hrál jeho hobitího kamaráda Pipina, kartu, na které bylo ručně napsáno: „Budu ti hlídat záda, když ty budeš hlídat moje.“ Řekl to Billy Boyd v jejich společném pořadu The Friendship Onion (od r. 2021). (Wade)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

20.10.2022

Někdo by měl nejspíš říct studiu Warner Bros., že NFT nebyly populární už loni, natož letos, a že celá kryptokomunita pomalu ale jistě umírá. Společnost totiž čerstvě oznámila, že hodlá prodávat… (více)

Reklama

Reklama