Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou hranice světa, v němž Filip žije, totožné se zadrátovanými hranicemi normalizačního Československa? Ale co je za nimi? Jakou cenu musí Filip Marvan zaplatit za svou zradu? (Česká televize)

Recenze (58)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z posledního dílu seriálu jsem měl velké obavy, ale první polovina byla výborná díky brysknímu plánu Martina Plachého na přechod státní hranice, druhá část už byla zcela na Filipu Marvanovi a kupodivu mě také nezklamala. Vysvětluji si to tím, že se hlavní postava konečně dostala z kómatu, což ději jedině prospělo. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů, možná i nejlepší.Když se člověk doslova modlí,aby už bylo pondělí a s napětím očekává, co se bude dít v roce 1982 dál, tak takový seriál jsem od roku 1989 nezažil.Bál jsem se,aby nedošlo k nějakému paskvilu na konci kvůli změněné budoucnosti.Naštěstí ne.Šejbič s Kratěnou dostali, co jim patří, protože veškerá spravedlnost (Policie, justice) je na takové svině krátká. Právě tito Šejbové a Kratěnové řídí naše životy, jej ich plný parlament, senát, vláda a něco podobného chrochtá na Hradě. Kdyby šlo udělit 10 hvězd, nešuetřil bych z nich ani jednu.Ale na co se budu v pondělí dívat?? ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě řečeno, čekal jsem víc. Motivů, se kterými se dalo pohrát, nabídly předchozí díly víc než dost, takže ten závěr mi přišel trochu banální. Jistě se nad tím dalo popřemýšlet více. Některé vědomosti získané v kómatu k něčemu byly, některé nikoliv a některé zázraky byly až moc zázračné. A při vzájemném účtování Šejby s Kratěnou jsme se ocitli kdesi ve filmu Kristián. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokud se děj seriálu odehrává v roce 1983, jde o vynikající podívanou, přičemž na rozdíl od minulého dílu nechybí ani humor. Jakmile se ale Filip Marvan probere z kómatu a my sledujeme jeho snahu změnit důsledky svého činu z úvodu seriálu, vše najednou běží až neuvěřitelně hladce a ne zcela uvěřitelně. Na Marvanovi nejsou vidět žádné následky úrazu, probere se z kómatu a hned hurá do akce... Samozřejmě i zde jsou silné momenty (zvláště tem, kdy se Marvan dozvídá, jak to vlastně bylo s jeho parťákem Plachým). Ale celkově je to vyústění prostě až moc idylické. Včetně závěrečné scény s lékařkou z nemocnice. No škoda, čekal jsem možná na závěr trošku větší pecku....ale i tak určitě povedený seriál. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomsta je sladká, a ani nemusí byť za studena. Do finále ale musí zahrať jedine ten najväčší hit, každý vie, ktorý. Za plný počet hviezd to tentokrát nebude, pretože prechod z kómy bol trochu chabý. –––– Škrábeš, tyvole! –––– Jaký to tam máš, v tom čase, který přijde? – Složitý. –––– Viděl jsem ho umírat. No, byl jsem se podívat na toho hada, kterýho jsem si tak dlouho hřál na prsou. ()

Zajímavosti (3)

  • Když se současný Klement Kratěna (Jan Vlasák) podívá na zarámované fotky Josefa „Šejbiče“ Šejby (Jan Cina a Miroslav Hanuš), lze si všimnout, že na stolku má i fotku mladého Klementa (Jan Budař) na moskevském Rudém náměstí. (Šéfik)
  • Závěr epizody se odehrává v Berouně – Filip Marvan (Václav Neužil) čeká na Danielu (Judit Bárdos) před berounskou nemocnicí a následně scházejí z kopce nad sídlištěm Hlinky, kde je výhled na město Beroun (v pozadí dálniční most nad Berounkou směr Praha–Plzeň). (nega)

Reklama

Reklama